ZABIT KATİPLİĞİNE HAZIRLANANLAR VAR MI? KONUŞALIM...

hastalik hastasi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
293
131
323
Merhabalar. ben kpss ye girdim ve zabıt katipliğine hazırlanıyorum. öyleki f klavye aldım ve kendimi bir nebze de olsa on parmak konusunda geliştirdim, devam ediyorum. henüz yeni iki ay olacak sanırım çalışmaya başlayalı. ben istanbul'a başvurmayı düşünüyorum.

aranızda benim gibi katip adayları var mı? ya da katip olup da önerilerde bulunacak biri var mı? buyruun :)

Merhaba canım. Bende düşünüyorum girmeyi İst. Avrupa yakasındayım alımlar duyuruldu mu bilgin var mı? Bide kpssden kaç aldın? Kolay gelsinn

Merhaba canım öncelikle Allah yardımcın olsun, başarılar dilerim, ben katibim sormak istediğin bir soru olursa seve seve cevaplayabilirim..:)

Merhaba canım öncelikle Allah yardımcın olsun, başarılar dilerim, ben katibim sormak istediğin bir soru olursa seve seve cevaplayabilirim..:)
çok teşekkür ederim yardımcı olmak istediğin için :)
aslında tek merak ettiğim şey, zabıt katibi olmak istediğimi duyduğunda insanların verdiği tepkiydi. özellikle babam... stresli bir iş mi?

not: ben üni.deyken karar vermiştim bu mesleği seçmeye. pratik ve hızlı klavye kullanan biriydim. (2 parmakla kullanırdım. şimdi on parmak kullanıyorum) ev arkadaşım da bana katip olsana demişti ve öyle karar vermiştim. kafama koydum ve bu son iki aydır f klavye de on parmak çalışıyorum. 90 ve üstü yazabiliyorum. hatta 120 ye çıktığım oluyor metne göre... ama dediğim gibi , gerçekten sizi zorlayan anlar oluyor mu? nette çok kötü şeyler yazan insanlar var. yılmadım tabi. sizden de öğrenmek isterim...

Merhaba canım. Bende düşünüyorum girmeyi İst. Avrupa yakasındayım alımlar duyuruldu mu bilgin var mı? Bide kpssden kaç aldın? Kolay gelsinn

merhaba. henüz alımlar olmadı canım bende takip ediyorum. alımlar ilan edilirse buruya yazarım :)
ben 79 aldım ve artık baraj sistemi var bu arada. aman klavye de yazdığın kelime sayısı vuruş sayısı gibi şeylere şimdiden dikkat et. az kaldı bence. peki sen kaç aldın?
bu arada bende istanbulda gireceğim sınava.

Canım öncelikle azmetmişsin ve istiyorsun istediğin bir işi yapmanın ne gibi bir kötü yanı olabilir ki? Ben hep hukuk okumak istemiştim, en azından Adliyenin kapısından girebildim:) Evet dışarıdan masa başı, hakim-savcı ne derse onu yazıyoruz gibi görünüyor olsak da işin içine girdiğinde anlıyorsun aslında öyle olmadığını, adete hakim-savcı oluyorsun, araştırıyorsun öğreniyorsun, yeri geliyor onlardan daha çok şey biliyorsun, ama dediğim gibi işini sevdikten sonra gerisi boş. Ama iş sadece hızlı yazmakla bitmiyor bunu da bilmen lazım. Bilmiyorum kaç yaşındasın ama ben 19 yaşında işe başladım, 4 yılım bitmek üzere.

ben 21 yaşımdayım. aslında işin sadece yazmak olmadığını anlıyorum ama tam manasıyla da çözmüş değilim. şu an için mülakatlara ve sınavlara hazırlanıyorum. eğer kazanırsam da beni ne gibi zorlukların bekleyeceğini bilmiyorum. umarım işi iyi öğrenirim. işi öğrenme süreci nasıl geçer ne olacak hiç bilmiyorum :) hatta klavye sınavı bitsin ilk iş tutanak dilekçe gibi resmi şeylerin usulünü öğrenmek olacak.

bu arada sana da maşallah. inşallah darısı benim başıma :) çalışmak istiyorum bende artık...

71 küsür aldım canım ben

Canım dediğim gibi işi sevdikten sonra öğrenmede herhangi bir zorluk çekmiyorsun, zevkle yapıyorsun çünkü, çok şükür bir işin oluyor en azından sıkıştığın dönemlerde de böyle teselli ediyorsun kendini:)

peki teşekkür ederim çok :) ilk iş klavyede hızlanmak o halde. haklısın. çok hemde...

Evet canım bende öyle birşey duydum, o komisyondan komisyona değişiyor hatta bazı komisyonlar ingilizce metin bile sormuşlar düşün yani, kimisi sadece kelime kelime istemiş, ya da karıştırmış hani artık sadece daktilografi metinlerine bağlı kalınmıyor diye biliyorum, çünkü çok talep var. Bu yüzden işiniz biraz daha zor sanırım

anladım, teşekkür ederim. yapacak bir şey yok. yeni katiplik metinlerinin çıktısını alayım bari :) elimde vardı, ama online çalışıyordum. iş başa düştü. sende teyit ettin ya bu durumu, artık o metinlere kesin ve hızlı şekilde dönüş yapmanın vakti geldi de geçiyor . vakit de az kaldı sanki :) sagolasın bu arada.

Rica ederim canım, çok çalış bol bol çalış, millet gece 2'lere kadar çalışıyor sabah ezanında tekrar başlıyor düşün yani, tabi gözünü korkutmak gibi olmasın ama hızlıyım yazarım nasıl olsa demekle olmuyor bazen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…