- Konu Sahibi CeyMes1903
-
Teşekkürler, kusuruma bakmayın. Bana danısmadaki bey evrakları tamamlayıp tüp bebege randevu alarak eşinizle gelin dedi. Çünkü benim daha dosyam yok. Dosya açılırken eşim imza atacakmış.Biraz karışık olmuş ama açıklamaya çalışayım.
Psikiyatri; Dahiliye ; Genel Cerrahi ve Anestezi nin imzaladığı kağıdı randevu almadan sağlık kuruluna götürün.
Onlar size diyecek şu zaman alın. Gidip onu alıp diğer evrakların içine koyup en son rapor için tüp bebek bölümüne teslim ediyorsunuz. Zaten onlar sizi yönlendirir.
Sağlık kurulu ilk kağıda onay versin onu alın. Önemli olan o.
Teslim edildikten sonra tarih veriyorlar mı yani dosya mı açılıyor bende yarın gidicem de merak ettimBiraz karışık olmuş ama açıklamaya çalışayım.
Psikiyatri; Dahiliye ; Genel Cerrahi ve Anestezi nin imzaladığı kağıdı randevu almadan sağlık kuruluna götürün.
Onlar size diyecek şu zaman alın. Gidip onu alıp diğer evrakların içine koyup en son rapor için tüp bebek bölümüne teslim ediyorsunuz. Zaten onlar sizi yönlendirir.
Sağlık kurulu ilk kağıda onay versin onu alın. Önemli olan o.
Teslim edildikten sonra tarih veriyorlar mı yani dosya mı açılıyor bende yarın gidicem de merak ettim
Adetinizin ilk 1_3 günü arasında sabah erken saatte (8,30 gibi) tüp bebek merkezinize gidip sıraya giriyorsunuz. Ultrason ve kan testlerinin yapılıyor ve size gitmeniz gereken doktor listesi veriliyor, dahiliye,psikiyatri,anestezi ve genel cerrah(meme ultrasonu istiyor devlette çok sıra var özelde ultrasonu çektirip cerraha gidebilirsin) her bir doktordan sana verilen forma imza alman gerekecek. Eşinin sperm testi isteniyor(devlette bunun içinde sıra var özelde testi yaptırıp, zeynepkamil üroloji doktoruna sonucu gösterip imza alıyorsun tüm imza süreçleri bittiğinde , rapor bölümüne formu veriyorsunuz sonrasında 10 gün içinde raporunuz çıkmış oluyor. Bu arada hsg rahim filmi de zorunlu dışarda cektirmenizi öneririm filmi. (Dipnot son 1 yıl içinde kültür ve smear sonucuniz yok ise sistemde mutlaka jinekolojide bu işlemleri de yaptırmanız gerekli benim 13 ay oldu diye jinekoloji isim uzamisyi sırf buyuzden.
Rapor cikincada tüp bebek bölümünden sekreterlik ilaç ve sisteme giriş yapıyor. Sonrasında adetinizle birlikte tüp bebekten randevu alıyorsunuz (yada dış merkez özel hastane ise oradan alınıyor)
Başka bir sorunuz olursa da yardımcı olurum. Eğer adetliyken gittiğiniz gün 2 randevu alırsanız yukarıda yazdığım bölümlerden daha az gelgit yaparsınız hastaneye :)
Sanırım yaptırman gerekiyor bugün gittim çünkü dosyayı vermek için burda mı yaptırcaksn özelde mi diye sordular dosyayı tamamlamak lazımmerhabalar; ben zeynep kamılde özel olarak tüp bebek yapıcam surecı beklemek ıstemedıgım ıcın ucretlı tup bebek yapıcam ama yınede bu doktorlara gıtmeme gerek varmıdır ?
Her aşamayı yapmanız gerekiyor. Çünkü sağlığınızı ve elverişliliğinizi kontrol ediyorlar.merhabalar; ben zeynep kamılde özel olarak tüp bebek yapıcam surecı beklemek ıstemedıgım ıcın ucretlı tup bebek yapıcam ama yınede bu doktorlara gıtmeme gerek varmıdır ?
Bu saydığım evraklar hazırlanınca eşinizle tüp bebeğe gidip dosya açıyorsunuz,eşinizin olması şart ,çünkü dosya aciminda imza alınıyor,dosya açıldıktan sonra devlet destekli ilaç raporunuzu alıyorsunuz,isterseniz o raporu Zeynep Kamil de kullanıyorsunuz,isterseniz o raporu alıp özele gidersiniz
in_cim burada tüm evraklar tamamlanınca tüp bebeğe randevu alınıp tüm evraklar oraya teslim ediliyor diyor. Bana hastanedeki bey de öyle söyledi ama forumda önce sağlık kuruluna girecek dediler. Haftaya öğrenirim nasılmış. Benim de kafam karışık.
Canım dahiliye-anestezi-psikiyatri-genel cerrahi bölümlerinden onay aldıktan sonra sağlık kuruluna gidiliyor oradan kısa sürede onay çıkıyor verdikleri listede geri kalanlari da yaptırınca gidiyorsun bakılıyor dosyana herşey tamamsa tekrar sağlık kuruluna gidiliyor bu defa rapor için onay bekliyorsun.in_cim burada tüm evraklar tamamlanınca tüp bebeğe randevu alınıp tüm evraklar oraya teslim ediliyor diyor. Bana hastanedeki bey de öyle söyledi ama forumda önce sağlık kuruluna girecek dediler. Haftaya öğrenirim nasılmış. Benim de kafam karışık.
Son onaydan sonra ne kadar raporun çıkması yani en son tüm evrakları teslim ettikten sonra ?Canım dahiliye-anestezi-psikiyatri-genel cerrahi bölümlerinden onay aldıktan sonra sağlık kuruluna gidiliyor oradan kısa sürede onay çıkıyor verdikleri listede geri kalanlari da yaptırınca gidiyorsun bakılıyor dosyana herşey tamamsa tekrar sağlık kuruluna gidiliyor bu defa rapor için onay bekliyorsun.
Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay gibi bi zamandı. Z.kamilde başladım tedaviye zaten hemen sıra gelmediği için sorun olmuyorSon onaydan sonra ne kadar raporun çıkması yani en son tüm evrakları teslim ettikten sonra ?
O kadar sürüyor mu yaYanlış hatırlamıyorsam 1 ay gibi bi zamandı. Z.kamilde başladım tedaviye zaten hemen sıra gelmediği için sorun olmuyor
Emin değilim işte o konuda detaylı bilgiyi gidince alırsınız. Zaten tedavi hemen başlamıyor o yüzden onemsememistimO kadar sürüyor mu yaemin misiniz 1 ay olduguna ?
Ben dısarda yaptıracağım için önemsiyorum bu konuyu. Teşekkürler bilgiler için.Emin değilim işte o konuda detaylı bilgiyi gidince alırsınız. Zaten tedavi hemen başlamıyor o yüzden onemsememistim
Ah tabi sizin için en önemli olan rapor. Mutlaka bilgisi olan birisi yazarBen dısarda yaptıracağım için önemsiyorum bu konuyu. Teşekkürler bilgiler için.
Ben dısarda yaptıracağım için önemsiyorum bu konuyu. Teşekkürler bilgiler için.
Selam canımSelamlar, 4 bölüm imzalı kagıdımı teslim ettim. Haftaya gel al raporu dediler ama ben henüz HSG ve smear yaptrmadım.
Raporum orda kalsa sonra alsam olur mu acaba ? Atmıyorlardır herhalde ?
Tüm evraklar tamamlanınca tüp bebekten randevu alcam dimi ? Eşimle gitmem gerek. ?
Bundan sonraki süreci anlatabilir misinşz ?
Ben bahçecide yaptıracağım haftaya salı randevum var.bende dışarda yaptırcam inş , hangi hastane canım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?