Merhaba ,
Kafam biraz karıstıda aşağıdaki sorularım için cevaplarınızı yazabilir misiniz?
- Adetin 3.günü USG ve kan verdim. AMh vs tahlillerim çıktı.
- Eşime şubat ayında özelde yaptırdıgımız spermiogram testi var. Tek sperm testi yeterli midir ? Tekrar istenecek mi ?
- Cevabınız :
- HSG filmi için yer arastırıyorum. Vajinusmus geçmişim var. Çok korkuyorum: Önerebileceğiniz bir yer varmı ? devletten randevu almak çok zor.
- Cevabınız :
- Servikal smear ve kültür testimi özel hastenede yaptıracağım. Özel sigortam var, sanırım karşılar.
- Cevabınız :
- Meme ultrasonumu da yine özelde yaptıracağım. Kabul edilir diye biliyorum.
- Cevabınız :
- Adetin 21.günü sistematik sağlık raporu yazıyor. 21.gün ekrar kan mı vereceğim ? Randevu almam gerekiyor mu tüp bebek biriminden ? bir de 21.günü olması şart mı ? daha erken gidemezmiyim ?
- Cevabınız :
- Dosya açılması için karı koca beraber gelinmesi isteniyor ya 21.gün bana dosya mı açacaklar.
- Cevabınız :
- Erkek için istenen ; Seroloji tahlilini (aniti hıv , anti hcv gibi ) --> Zeynep kamil dısında yaptırsak kabul ederler mi ?
- Cevabınız :
-Adetli 2.3 gün kan verip usg ye giriyorsunuz.
- sistemik sağlık raporu için ,randevusuz gidiyorsunuz sekreter sizden kan,EKG , röntgen ve meme usg istiyor,meme usg dışardan kabul ediliyor,siz bu testleri yapıp sonuçlarınızi , dahiliye aneztezi iç hastalıkları ve piskiyatriye gösteriyorsunuz doktorlardan onay alıyorsunuz
- hsg filmi dışardan yapilsada oluyor ,eğer elinizde varsa ,süresi 5 yıl
- smer ve kültürü dışarıdan bı hastaneden yaptırabilirsin ( eğer sonuç varsa sizde smearin süresi 1 yıl, kültür 6 ay)
Gelelim eşinizin evraklarına
- eşinizin elinde sperm sonucu varsa uruloji doktoruna randevu alıyor,üroloji doktoru sonuca bakıp rapor yazıyor( son 5 yıl içinde yapılmış sperm sonucu geçerli )
- anti hbs, anti hiv,anti hcv teslerini isteniyor,bu test dışarıda da yapilabilir,sağlık ocağında yapılabilir
Umarım hepsini cevaplamış indir