Yüzüstü yatırmak

Sultan Gezer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
760
499
53
Merhaba arkadaşlar yine ben bi dertle karşınızdayım
Bi kaç gün annemde kaldım 5 haftalık bebeğimle ve hiç geceleri uyumadığını bildiğinden bide yüz üstü deneyelim dedi denedik ve hemen küt diye uyudu şok geçirdim sabaha 6 kadar hergün bizi ayaksa tutan çocuk öyle bi uyudu ki bunu diğer günler de yapdı meğer sırtüstü yatmayı sevmiyor nezaman çevirsek sırtüstü hemen uyanıyor
Şimdi ben ne yspim gece öyle yatıramam annem yokken riskli boğulma tehlikesi var sırt üstü de uyumuor bu gece ne yapacam bilmiyorum gündüzleri bile yüz üstü anca uyuyor kafa gelişimi için de sırt üstü uyumalı çok çaresiz kaldım Artık
Bana akıl verin lütfeeeen😢

Bi kaç gün annemde kaldım 5 haftalık bebeğimle ve hiç geceleri uyumadığını bildiğinden bide yüz üstü deneyelim dedi denedik ve hemen küt diye uyudu şok geçirdim sabaha 6 kadar hergün bizi ayaksa tutan çocuk öyle bi uyudu ki bunu diğer günler de yapdı meğer sırtüstü yatmayı sevmiyor nezaman çevirsek sırtüstü hemen uyanıyor
Şimdi ben ne yspim gece öyle yatıramam annem yokken riskli boğulma tehlikesi var sırt üstü de uyumuor bu gece ne yapacam bilmiyorum gündüzleri bile yüz üstü anca uyuyor kafa gelişimi için de sırt üstü uyumalı çok çaresiz kaldım Artık
Merhaba,
Gündüzleri sizin gozetiminizde uyusun bisey olmaz. Yuzustu çok daha rahat ediyorlar. Geceleri ise karar size kalmış.

Benim bebeğimde sırtüstü uyumazdı. Ben gündüz ve gece yüzüstü yatırdım mecburen. Hatta çoğu gece kendim sırtüstü yatıp, göğsüme koydum beraber uyuduk. Anne için zor ve endişe veren bir durum ama insanın yapacak biseyi de kalmıyor malesef. Yüzüstü yatmakta fazlaca ısrarlıydı ki şuan 1bucuk yaşında halen yüzüstü uyur 😊 Ama bebeğim kafasını kendisi rahatca cevirebiliyordu. Ayrıca sert ve düz bir yatakta yatması mühim. Yanında battaniye, yastik, oyuncak vs olmamalı asla.

Merhaba,
Gündüzleri sizin gozetiminizde uyusun bisey olmaz. Yuzustu çok daha rahat ediyorlar. Geceleri ise karar size kalmış.

Benim bebeğimde sırtüstü uyumazdı. Ben gündüz ve gece yüzüstü yatırdım mecburen. Hatta çoğu gece kendim sırtüstü yatıp, göğsüme koydum beraber uyuduk. Anne için zor ve endişe veren bir durum ama insanın yapacak biseyi de kalmıyor malesef. Yüzüstü yatmakta fazlaca ısrarlıydı ki şuan 1bucuk yaşında halen yüzüstü uyur 😊 Ama bebeğim kafasını kendisi rahatca cevirebiliyordu. Ayrıca sert ve düz bir yatakta yatması mühim. Yanında battaniye, yastik, oyuncak vs olmamalı asla.
Çok kararsızım ne yapsam bilemiyorum endişe korku ya geceleri uykusuz kalmayı kabul edipmişler üstü yatırmayı denicem sürekli yada yüz üstü yatırıp korkuyla uyicam. Az evvel araştırma yaparken bi bebeğin yüz üstü uyurken öldüğünğ okudum ödüm kopdu 🥺

Çok kararsızım ne yapsam bilemiyorum endişe korku ya geceleri uykusuz kalmayı kabul edipmişler üstü yatırmayı denicem sürekli yada yüz üstü yatırıp korkuyla uyicam. Az evvel araştırma yaparken bi bebeğin yüz üstü uyurken öldüğünğ okudum ödüm kopdu 🥺
Riskli malesef o yüzden insan çok ikilemde kalıyor anlıyorum sizi 😕
Yumuşak bir zeminde yatması veya kafasını tam ceviremedigi durumlarda nefessiz kaldıklarını biliyorum ben de.
Annesi olarak en iyi kararı siz verirsiniz emin olun. Icinize nasıl sinecekse öyle hareket edin.
Bana annem çok kızıyordu göğsümde yatırıyorum geceleri diye, düşmesinden korkuyordu. Ama ben yatağın ortasında tek başıma yatıp, iki yanıma yastik koyup, göğsüme de bebeğimi alıp beraberce sıkıntısız uyudum. Ama dediğim gibi benim bebeğim kafasını çok rahat çeviriyordu o yüzden içim bi nebze de olsa rahattı. 3 ay sonrasında zaten rahatca hareket edebildikleri için pek sorun olmuyor.
Eğer yüzüstü yatırmaya karar verirseniz eğimli (reflu yatağı gibi) düz ve sert bir yatakta yatırın lütfen en risksiz hali o gibi.

Benim oğlum da hep yüzüstü yatar.şu anda 3 aylık.ilk doğduğunda 6 gün küvözde kaldı,her ziyarete gittiğimde yüzüstü yatırılmış olarak görüyordum.sorduğumda da gazını en iyi bu şekilde çıkarabildiğini söylemişlerdş.eve geldikten sonra da aynı şekilde devsm ettim.kafasını çok rahat sağa sola çevirebiliyor.Ben başından beri yastıksız yatırıyorum.yatağı da içine gömülen yataklardan değil.tabiki ben size illa yüzüstü yatırın diyemem.Karar sizin.En doğru kararı alacağınızdan eminim 💐

Yan yatırıncada mı uyumuyor? Ben hep yan yatırırdım yan yatmaktan kafasının şekli bozulmuştu 🤣

Bizim çocuk doktorumuz doğduğundan itibaren yüz üstü yatırmamızı söylemişti, gaz için de rahat bir pozisyon olduğu için rahat ediyorlar. Ben hep öyle yatırdım bir sıkıntı olmuyor. Arada sırt üstü yatırırsınız yine gündüz uyuduğunda falan,

Bizim çocuk doktorumuz doğduğundan itibaren yüz üstü yatırmamızı söylemişti, gaz için de rahat bir pozisyon olduğu için rahat ediyorlar. Ben hep öyle yatırdım bir sıkıntı olmuyor. Arada sırt üstü yatırırsınız yine gündüz uyuduğunda falan,
Vallah şuan yatırdım bu saate kadar durmadı sırt üstü şimdide ben uyuyamıuom korkudan 😁 eşim bide bebeğin yatağın üzerine batanye şermiş soğuk olur diye öyle de doğru mu bilemedim yumuşak sonuçta batanyeb

Vallah şuan yatırdım bu saate kadar durmadı sırt üstü şimdide ben uyuyamıuom korkudan 😁 eşim bide bebeğin yatağın üzerine batanye şermiş soğuk olur diye öyle de doğru mu bilemedim yumuşak sonuçta batanyeb
battaniyeyi hemen kaldırın, düz zemin olsun, mümkünse yastık kullanmayın
Anladığım kadarıyla bebek dönemiyor henüz. Aslında yanlardan yastıkla destekleyip geceleri kendi üzerinizde uyutsanız sanki daha güvenli olur, en azından rahat dönüp oturana kadar.

Yan nadir. Yatar açıkçası hiç yan yatırmakla uğraşmadım
Napdın peki düzeldi mi kafasının şekli şimdi
Düzeldi tabi zamanla düzeliyor oyüzden çok takmadım onu. Yan yatırmak hem kusma açısından güvenli hem de yüzüstü yatmasından daha güvenli. Gündüz yüzüstü yatırın ama gece içiniz rahat etmeyecekse yan yatırın.

Battaniyeyi kaldırın tehlikeli. Rahat yatar yüz üstü çok paniklemeyin.

battaniyeyi hemen kaldırın, düz zemin olsun, mümkünse yastık kullanmayın
Anladığım kadarıyla bebek dönemiyor henüz. Aslında yanlardan yastıkla destekleyip geceleri kendi üzerinizde uyutsanız sanki daha güvenli olur, en azından rahat dönüp oturana kadar.
Bu gece için koymam batanyeyi ozaman. ben kendi üzerimde hayatta uyutamaam🙈 ezerim diye korkarım o cesaret yok bende vallaha 😁 yapabilenlere helal olsun cidden imreniyorum duyanlara ama bende yok o . Bişey daha soracam sürekli yüz üstü yatınca yan kafası bozulmaz mı ? Sankı bugün çukur olmuş gibi geldi bana bi tarafı

Bu gece için koymam batanyeyi ozaman. ben kendi üzerimde hayatta uyutamaam🙈 ezerim diye korkarım o cesaret yok bende vallaha 😁 yapabilenlere helal olsun cidden imreniyorum duyanlara ama bende yok o . Bişey daha soracam sürekli yüz üstü yatınca yan kafası bozulmaz mı ? Sankı bugün çukur olmuş gibi geldi bana bi tarafı
bu tip kafa şekil bozukluklarının tamamı düzeliyor, onu düşünmeyin
üzerinizde yatamayacaksa yan yatırın geceleri, gündüzleri de yüz üstü yatırın ama gözünüz üzerinde olsun

Ben bebeğimi 1 buçuk aylıktan snr gündüz ben yanında iken hep böyle uyuttum . 2 aydan snr geceleri de böyle uyuttum .
çünkü kafasını dimdik kaldırabiliyordu
Aksine ben sırt üstü yatmasından daha çök korkardım emdiği süt boğazına gelir boğulur diye bebeğim beni emip uyuyunca hemen te rs çevirirdim 😂😂

ama kafasını kaldırması önemli tabi

Benim oğlum da hep yüzüstü uyurdu. Reflü yatagımız vardi. Bebeğin başını koyduğu yeri delikliydi ki bebek kafasını olur da ceviremezse, nefes alabildin diye.
Tavsiye edemiyorum, riskli olduğunu biliyorum çünkü ama ben de başka türlü uyutamazdım oğlumu.. 4 yaşına geliyor, halen yüzüstü uyumayı cok sever..

(Oğlum 30 haftalik prematüre doğdu. Küvezde kaldı 32 gün. Küvezde genelede hemşireler de yüzüstü yatırırdı bu arada. Sırt üstü yatırken, içtiği sütü kusmasi daha tehlikli demişti bir hemşire hatta)

Back