Yüzüme yaptırdığım dolgu başıma iş açtı :(

ozy72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2017
67
62
Merhaba arkadaşlar,
Konuyu estetik kısmına açmıştım. Ama sanırım buraya açmam gerekiyordu. Yeni üye olduğum için de tam bilemedim. Yanlış yere konu açtıysam affola. Ama gerçekten bir derdim var
Mayıs ayının başlarında yüzüme botoks ve dolgu uygulaması yapıldı. Bir hafta on gün kadar sonra bir sabah uyandım, yüzümde bir tuhaflık hissettim. Yüzüm gözüm şişmişti, gözüm şişlikten kapanmıştı. Yüz felci geçiriyorum sandım. Doktorumu aradım. Gittim.dolgu çözücü bir enjeksiyon uyguladı ve antibiyotik+kortizon ilaçlarına başladım. Bir hafta sonra ilaçlarım bitti. Sonrasında tekrar yüzüm gözüm şişti. İlaçları alırken yüzüm düzeliyor ancak ilaçları bıraktığımda tanınmaz hale geliyorum. 5 aydır çektiğimi bir Allah bilir bir ben :KK43: bu süre içerisinde 3-4 farklı doktora gittim. Hiç birisi derdime çare olmadı. Dolgu sonrası oluşan rahatsızlıklara hiç bir müdahale de bulunmuyorlar. Dolgu maddesi erisin diye masaj yapıyorum sürekli. Aylardır kortizon ve antibiyotiğe bağımlı yaşıyorum. Onları kullanmazsam yüzüm tanınmayacak hale geliyor ve işe bile gidemiyorum. Psikolojim çok kötü. Ne yapacağımı bilemiyorum. Dün sabah kalktığımda gene gözüm şişmişti. Gözüme birşey olacak kör kalacağım diye korkuyorum :KK43: başından böyle bir durum geçen varmı aranızda?

Kac yasindasinda dolgulara basladin? Bu dolgu filan hersey yolunda gitse bile suni seyler oldugu icin asla saglikli degil zaten.. bence baska bi doktora git.. gecmis olsun

Geçmiş olsun estetik işlemlerde hiç kolay değil çoğu insan canından oluyor.
Basit gibi görünen bir uygulama başınıza ne işler açmış.

Kac yasindasinda dolgulara basladin? Bu dolgu filan hersey yolunda gitse bile suni seyler oldugu icin asla saglikli degil zaten.. bence baska bi doktora git.. gecmis olsun

Bende yaptiriyorum.hic ole birsey yasamadim.aksine 10 gun sonra botox etkisini gosterir ve mutlu son olur.kullandigi malzeme kalitesizmiydi acaba.arastirin lutfen.gecmis olsun

Bayağı da zaman geçmiş üZerinden doktorunuz ne teşhis koydu? Estetisyeninizin kullandığı tüm malzemelerin ve sorununuz için kullandığınız ilaçların listesini alıp bir alerji uzmanına gidin bence.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. 45 yaşındayım. Geçen yıl histerektomi ameliyatı oldum ve cerrahi menopoza girdim. Ameliyat sonrasında yüzümde biraz sarkmalar olunca dolgu yaptırayım azıcık diri görünürüm dedim ama maalesef düşündüğüm gibi olmadı :KK43: çok pişmanım çokkk.

Dolgu olarak juvederm kullanmıştı. Kalitesiz bir şey de değildi ama ne bileyim şanssızlık işte. Hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Antibiyotik ve prednol kullanırsam normale dönüyor yüzüm. İlaçları bıraktığım an birkaç gün içinde tekrar şişmeye başlıyorum..

Juvederm firmasi ile baglantiya gecin bence. Durumunuzu bildirin. Belki onlarin bir yorumu olur.

Dolgu ne zaman vücuttan atılıyor acaba. Sizinki alerjik reaksiyon olabilir. Alerji doktoruna gidin.

Dermatoloji doktoruna gidiyorum. Yüz ultrasonografisi çekildi. Yabancı cisim reaksiyonu denen bir şey geçiriyormuşum.. Dolgu alerji yapmış.
Juvederm le bağlantıya geçmek aklıma gelmedi hiç. Haklısınız. Belki bir faydası olur.

Benimde yapilan dolgu uc gun kaliyor hemen eritiyor dolguyu bunyem herkese dolgu olmuyor sanirim.cok gecmis olsun.dudaklarimi yaptirmistim uc gunde eridi.sunu okuduktan sonra bi daha yaptirmayacagim.normalde tekrarlayacakti doktorum sali gunu ama vazgectim

Merhaba arkadaşlar,
Konuyu estetik kısmına açmıştım. Ama sanırım buraya açmam gerekiyordu. Yeni üye olduğum için de tam bilemedim. Yanlış yere konu açtıysam affola. Ama gerçekten bir derdim var
Mayıs ayının başlarında yüzüme botoks ve dolgu uygulaması yapıldı. Bir hafta on gün kadar sonra bir sabah uyandım, yüzümde bir tuhaflık hissettim. Yüzüm gözüm şişmişti, gözüm şişlikten kapanmıştı. Yüz felci geçiriyorum sandım. Doktorumu aradım. Gittim.dolgu çözücü bir enjeksiyon uyguladı ve antibiyotik+kortizon ilaçlarına başladım. Bir hafta sonra ilaçlarım bitti. Sonrasında tekrar yüzüm gözüm şişti. İlaçları alırken yüzüm düzeliyor ancak ilaçları bıraktığımda tanınmaz hale geliyorum. 5 aydır çektiğimi bir Allah bilir bir ben :KK43: bu süre içerisinde 3-4 farklı doktora gittim. Hiç birisi derdime çare olmadı. Dolgu sonrası oluşan rahatsızlıklara hiç bir müdahale de bulunmuyorlar. Dolgu maddesi erisin diye masaj yapıyorum sürekli. Aylardır kortizon ve antibiyotiğe bağımlı yaşıyorum. Onları kullanmazsam yüzüm tanınmayacak hale geliyor ve işe bile gidemiyorum. Psikolojim çok kötü. Ne yapacağımı bilemiyorum. Dün sabah kalktığımda gene gözüm şişmişti. Gözüme birşey olacak kör kalacağım diye korkuyorum :KK43: başından böyle bir durum geçen varmı aranızda?
Bence gittiğiniz kliniğin belgeleri var mı ? İlgili makamlara şikayet edin

Çok geçmiş olsun arkadaşım.umarim en kısa zamanda düzelir.nerde yaptırdın?

Ay çok geçmiş olsun doktor neden olduğu hakkında ne söyledi merak ettim

Bence gittiğiniz kliniğin belgeleri var mı ? İlgili makamlara şikayet edin

Çok geçmiş olsun arkadaşım.umarim en kısa zamanda düzelir.nerde yaptırdın?

Ay çok geçmiş olsun doktor neden olduğu hakkında ne söyledi merak ettim

Gittiğim klinik Ankara'da özel bir hastane. Burdan isim vermek doğrumu bilmiyorum. Yapan kişi de asistanmış. Yazdığı reçete de bile kendi kaşesi yok. Şikayet etsem ne olacak. Allah'a havale ettim onu. Antibiyotik ve kortizon yazdı gönderdi beni. Alerjik bir durummuş. Nadirde olsa böyle şeyler olabiliyormuş..İş yapana kadar ilgililer. Sonrasında arayıp merak edip sormuyorlar bile :KK43:

Benimde yapilan dolgu uc gun kaliyor hemen eritiyor dolguyu bunyem herkese dolgu olmuyor sanirim.cok gecmis olsun.dudaklarimi yaptirmistim uc gunde eridi.sunu okuduktan sonra bi daha yaptirmayacagim.normalde tekrarlayacakti doktorum sali gunu ama vazgectim

Keşke benimki de hemen erise.. O kadar pişmanımki. Töbe. Bi daha yaptırırmıyım

Geçmiş olsun alerji ilaçları vermediler mi
Alerji yaptıysa onu durdurmaları lazım önce

Bence bu işi 'Allah'a havale ettim'' diyerek kenara bırakmayın.
Aksine peşine düşün, para almanız manasında demiyorum, bu insan sağlığı. Yazık değil mi? O içtiğiniz ilaçların karaciğere ve böbreğe verdiği hasar tahmin dahi edilemez...
Doktor yabancı cisim reaksiyonu için ne diyor, ne zaman geçermiş, ne olurmuş?

Geçmiş olsun alerji ilaçları vermediler mi
Alerji yaptıysa onu durdurmaları lazım önce

Bence ne olur ki demeyin sikayet edin ilgili yerlere ve sosyal medyada da ifsa edin. Bu kadar ilgisizlik olamaz.
Cok gecmis olsun.

Bence bu işi 'Allah'a havale ettim'' diyerek kenara bırakmayın.
Aksine peşine düşün, para almanız manasında demiyorum, bu insan sağlığı. Yazık değil mi? O içtiğiniz ilaçların karaciğere ve böbreğe verdiği hasar tahmin dahi edilemez...
Doktor yabancı cisim reaksiyonu için ne diyor, ne zaman geçermiş, ne olurmuş?

Teşekkür ederim ilginize. Alerji ilacı olarak prednol verdi. Baskılaması için.. Prednol kullanırken sorun yok şişliğim iniyor ama ömür boyu kortizona mahkum olmak istemiyorum :KK43: ilk bu olay başıma geldiğinde o kadar öfkeliydim ki. O hastaneyi birbirine katmak istedim. Ama dolgu yaptırdığımdan eşimin haberi yoktu. Şayet onları mahkemeye versem süründürürdüm. Ama yapamadım. Asistanların bu işi yapması yasakmış zaten. Şayet hastaneye bildirsem onun hayatıyla da oynamış olacaktım. İçime sindiremedim..

X