Lekeler, Çiller Yüzümdeki kahverengi lekeler

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
kızlar yüzümde birdenbire kahverengi leke farkettim.her gün mutlaka yaz kış 50 faktörlü güneş kremi kullanırım(coppertone veya chicco) dün kahverengi leke farkettim...ne olduğu ve nasıl geçebileceği hakkında bir fikri olan varmı?lütfen taşınmasın bu da benim derdim...

leke 2 tane bozuk para büyüküğünde,ve yeni olduğuna eminim.harita gibi.

bir dermalog a görünmen daha mantıklı burda kırk kişi 40 ayrı yol söylese hepsini değil yarısını uygulasan nolur yüzünün hali ? muayene ol doktor bişey ler önerecektr..

bir dermalog a görünmen daha mantıklı burda kırk kişi 40 ayrı yol söylese hepsini değil yarısını uygulasan nolur yüzünün hali ? muayene ol doktor bişey ler önerecektr..

herkesin her dediğini uygulayacak değilim.fikir danışıyorum bilgisi olan varmı diye. dermatologa gitmeyi düşünürüm ancak daha önce buraya sorayım istedim.belki yaptığım birşeyden dolayı olmuştur,belki benzer leke çıkmış ve fikri olan arkadaşlar vardır değilmi?

kel'in ilacı olsa başına sürer misali benimkide

benimde geçtiğimiz yıl alnımda bi leke belirdi, neyin nesi derken büyüdü ve belirginleşti. Şuanda yumruk kadar ve tam alnımın ortasında düşün yaniii her aynaya baktığımda sinirim bozuluyor. Bir sürü kozmetik denedim, aktardan aldıklarımı denedim ama banamısın demedi. En son bi dermotoloğa gittim bi karışım hazırlattı. İlk zamanlar renkte açılma oluyo gibi geldi ama yanılmışım. Güneşle birlikte leke iyice belirginleşmeye başladı. Peeling yaptırmayı düşünüyodum ama onun içinde geç kaldım maluum yaz aylarında yapmıyorlar.

Seninkiler daha yeni inşallah bi çaresini bulursun canım.

bittim ben o zaman...belirginleşirse napıcam...yüzümü çok seviyorum ne olur bişey olmasın... bugün kardeşim de farketti,ne halt yapıcam ben,nişanlım gelcek bikaç ay sonra...kaç yaşındasın sen canım?

Cilt lekeleri özellikle Kahverengi lekeler için son derece etkili SOĞAN SUYU ve ELMA SİRKESİ ile yapılan maske tarifi :

GEREKLİ MALZEMELER :

* 2 adet küçük boy kuru soğan,
* 1/2 çay bardağı elma sirkesi,

HAZIRLANIŞI VE KULLANIM ŞEKLİ :

Soğanları, mikserde çekerek veya havanda döverek, suyunu sıkın. İçerisine elma sirkesini ilave edin. Elde ettiğiniz, doğal losyonu cildinize sürüp, 30 dak bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Bu uygulamayı, 2-3 günde bir yapın. Uygulamayı gece yatarken yaparsanız, hem kokmasını engellersiniz, hem de daha iyi sonuç almak için, sabaha kadar cildinizde tutabilirsiniz.

çok teşekkür ederim canım benim...:2::2:

dur heleee sakin ol...

seninkiler daha yeni belli ki, o yüzden geçirmen daha kolay olur diye düşünüyorum. benim lekem çıktıktan bi kaç ay sonra hamile kaldım o yüzden ilaç, kozmetik v.s uygulayamadım yüzüme. Sen yakın bi zamanda dr.a git o seni yönlendirir.

Bu arada yaşım 30

senin yaşın da gençmişkiniye çıkıyoki bizde bende 20lerdeyim

hergün hergün kronik bir şekilde yüzüne güneş kremi sürmenin ne anlamı var güzelim ya.Afrika da yaşamıyoruz nihayetinde.yazın tamam da kışın biraz hava aldır cildine.eşimin omzunda çıkmıştı öyle açık kahve bir leke 25 kuruş kadarçdr mantar dedi.ilacını kullandık geçti.bir an evvel ilerlemeden dr git.geçmiş olsun

canım güneş cildin yaşlanmasında en önemli etken olduğu için elimden geldiği kadar yazın güneşe çıkmam,kendimi bildim bileli sakınırım güneşten.cildim hassas zaten.kışın da kurumasını falan istemiyorum.nerdeyse hiç makyaj yapmam zaten,yüzüm hava alıyor bu açıdan. havanın soğuğun sıcağın etkilerinden korumak istedim cildimi ondandı güneş kremi

mantar olsa dua edicem biliyomusun?çünkü geçer bişekilde,ilacı var.benim korkum ya deri altında çıkan lekeler var ya,gitmeyen hani. ondansa diye.çok panik yaptım.sağlığımı hiç önemsemem ama cildime bişey olursa diye çok korkarım.bebiş de senin sanırım allah sana bağışlasın çok tatlı maşallah.

eczacıya danışarak fade-out isimli kremi kullanmanı önerebilirim, bende leke hiç olmadı ama annemde oldu kullandı bu kremi ve geçti.

Bu kadar olur ya inanki sende kendimi gordum.
Bende yaz kis demeden gunes kremi kullanirim.
Bende sagligimi onemsemem cildim basta gelir.
Benim boyle bir sorunum yok.
Umarim bir an once lekelerinden kurtulursun...
Seni cok iyi anliyorum...

inşallah bir an önce kurtulurumbiliyosundur sende o zaman şimdiki ruh halimi.aynaya bakıyorum sürekli...çok canım sıkılıyo

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya dikkat edelim.

Son düzenleme:

Canım olur mu ya. Piyasada ki kırışıklık kremlerinin içerisinde ne var biliyor musunuz ? Güneş koruyucusu. Yok 30 faktör yok 25 faktör.
Güneş ve gün ışığı, kış bile olsa, hava kapalı bile olsa (üstelik karda günışığı daha çok yansır) güneş kremi sürmek, yaşlanma etkilerini azaltmak için çook mantıklı bir davranış.

Konu sahibi arkadaşım, azminden dolayı gerçekten seni tebrik ederim. Bende çok istiyorum her gün sürmek fakat işte üşengeçlik :)
Bu kahverengi lekeler daha çok hassas ciltlerde güneşten dolayı çıkıyor. Muhtemenen sende sürekli cildini koruduğun için güneşe karşı daha fazla hassaslaştı. Bundan kaynaklanıyordur.
Yeni olduğu için acil dr görünmeni öneririm çünkü ilk başlarda müdahele edildiğinde azalır ama geciktirirsen tedavisi zor.

teşekkür ederim canım benim...inşallah geçer şu leke ya.

Canım doktorlar yaz kış her gün mutlaka sürülmesi gerektiğini söylüyorlar.Ben de çok kullanıyorum evdeyken sürmüyorum çoğu zaman.
Lekeye gelince kendiliğinden de kaybolabilir.Biraz sabret bakalım.Lekeyi giderme konusunda bilgim yok ama çok rahatsız edici ise bir cilt doktoruna danış.Ne tür bir leke acaba?

ben de işte yaz kış her gün,dışarı markete bile çıkarken sürüyorum inan...şöyle anlatim,sağ elmacık kemiği üstünde haritavari 2 tane 10 kuruş büyüklüğünde bi leke.açık kahverengi,koyulaşırsa bittim zaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…