• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzüm çok ufak,insanların yorumları sinirimi bozuyor

kendinden memnun olmayan başkalarının da memnuniyetsiz olmasını istiyor , ben böyle mutluyum diyip geçiyorum genelde ben. bu seferde çok sağlıksız kilo ver ölürsün diyorlar ya ölürüm ölmem sanane dimi , benimle mi gireceksin mezara kendine bak diyip geçiyorum, İlla ki takıyoruz tatlım insanız ama bir süre sonra kendimizi beğenmemeye başlıyoruz o durum kötü.
Evet her insan bir olamıyor. Ben daha bugüne kadar birine kilo ver/kilo al sen kilo mu aldın deme haddini kendimde bulamadım. Niye durduk yere başkasının canını sıkayım ki ? O öyle mutlu demek ki. Bana düşmez dedim hep. Ama insanlar hadsiz.

Evet her insan bir olamıyor. Ben daha bugüne kadar birine kilo ver/kilo al sen kilo mu aldın deme haddini kendimde bulamadım. Niye durduk yere başkasının canını sıkayım ki ? O öyle mutlu demek ki. Bana düşmez dedim hep. Ama insanlar hadsiz.
bende hayatta demem zamanında çok kırıldığım için kimse kırılsın istemem , ama çevremde kilo vereyim mi alayım mı diye soranlar oluyor onlara da kırmadan yorum yapıyorum. veya spor salonuna git fiziğin şekillensin diyorum en azından yardımcı olmaya çalışıyorum.

bende hayatta demem zamanında çok kırıldığım için kimse kırılsın istemem , ama çevremde kilo vereyim mi alayım mı diye soranlar oluyor onlara da kırmadan yorum yapıyorum. veya spor salonuna git fiziğin şekillensin diyorum en azından yardımcı olmaya çalışıyorum.
Biri sorarsa görüs belirtilir tabi. Ama damdan düşer gibi de denmez

Evet , ayna görevini kendilerine borç görüyor çoğu insan.

Şu ana kadar bir insanın ne fizigiyle ne de kıyafetiyle ilgili tek bir yorum çıkmamıştır ağzımdan, banane.

‘Güzel olsa içim yanmayacak, çoğu da kilolu’
cümlenizle güzellik algınızın ne olduğunu gayet açık ettiğiniz için, aynı tepkiyi diğer insanlara direkt aktarın.
‘Zayıflık güzelliktir, siz kendinize bakın’ deyiverin.

Bu fikrinize asla ama asla katılmamakla beraber, yüzünüzü daha canlı ve dolgun gösterebilecek makyaj hilelerine başvurun derim.

‘Güzel olsa içim yanmayacak, çoğu da kilolu’
cümlenizle güzellik algınızın ne olduğunu gayet açık ettiğiniz için, aynı tepkiyi diğer insanlara direkt aktarın.
‘Zayıflık güzelliktir, siz kendinize bakın’ deyiverin.

Bu fikrinize asla ama asla katılmamakla beraber, yüzünüzü daha canlı ve dolgun gösterebilecek makyaj hilelerine başvurun derim.
Ya güzel derken beni elestirmesi icin kendisinin cok orantili bir fiziğe sahip olması anlamında

daha öncede birkaç konuda yazmıştım, burayada yazıcam. o sürekli yorum yapan el alemin IQsu eksi ikimilyonzibilyonbinsekizonyedi falan.
siz kendinizi beğeniyorsanız ve mutluysanız bu bedende gerisi faso fiso.

Yüz vücut kılosu ile çok orantıda değil. Basen 42 yüz 38 :d gösteriyor. Dert mi değil.

Diyeceklerim bu kadar.

Az önce bi tanidigimiz annemi aramış konuşurlarken geçen xi gördüm ne kadar zayıflamı demiş anlayamıyorum ya gerçekten

Ya güzel derken beni elestirmesi icin kendisinin cok orantili bir fiziğe sahip olması anlamında
Güzellik algısı yüzle alakalıdır, o da altınoran falan filan.
Beden her birimizin bambaşka, kiminin yapısal bacağı kısa, kiminin göğsü büyük, kimi kilolu, kiminde leğen kemiği aşırı çıkık bazıları da siz gibi zayıf ve narin yapılı.
O sebeple, güzellik kavramına beden dahil edilmez.

Siz nasıl başkalarının bedenleri ve güzellikleri hakkında konuşmuyorsanız, kendinize de konuşturmayın lütfen.
‘Ah şekerim çekemiyorsunuz zayıflığımı vücut ölçülerimi’ gibi cümleler kullanın.
Ve cidden yüzünüzde aşırı zayıflık, küçüklük var ise, daha canlı görünmek adına güzel tonlarda hemen burun kenarlarından başlayan hafif bir allık, renkli bir parlatıcı gibi yüzünüzü vurgulayacak makyaj yöntemlerine başvurabilirsiniz.
Güzelliğinize güzellik katılır, millet daha da delirir😂

İnsanlar susmaz
Sen takmamayı öğreneceksin
Şimdi eleştirmeye kalksak angelinayıda yerden yere vurabilme özelliğine sahibiz yani o_O

Ben küçük suratlı kadınları cok beğeniyorum kilonuzda cok iyi bence kıskanç insanlar sizi üzmek icin söýluyorlar çekememezlik meselesi yani...

Güzellik algısı yüzle alakalıdır, o da altınoran falan filan.
Beden her birimizin bambaşka, kiminin yapısal bacağı kısa, kiminin göğsü büyük, kimi kilolu, kiminde leğen kemiği aşırı çıkık bazıları da siz gibi zayıf ve narin yapılı.
O sebeple, güzellik kavramına beden dahil edilmez.

Siz nasıl başkalarının bedenleri ve güzellikleri hakkında konuşmuyorsanız, kendinize de konuşturmayın lütfen.
‘Ah şekerim çekemiyorsunuz zayıflığımı vücut ölçülerimi’ gibi cümleler kullanın.
Ve cidden yüzünüzde aşırı zayıflık, küçüklük var ise, daha canlı görünmek adına güzel tonlarda hemen burun kenarlarından başlayan hafif bir allık, renkli bir parlatıcı gibi yüzünüzü vurgulayacak makyaj yöntemlerine başvurabilirsiniz.
Güzelliğinize güzellik katılır, millet daha da delirir😂
E yüzdeki fiziksel özellikler de doğuştan ve genetik değil mi 😄 Kiminin kafası büyük, kiminin burnu eğri, kiminin alnı çok geniş vs.

Vücut kitle endeksiniz 17 küsür , 18in altı zayıf sayılıyor zaten. Evet zayıfsınız . Benim de boyum 161 cm,3 yıl önce sizinle aynı kilodaydım. Kulp takmak isteyenler siz kilo aldığınızda da acımasız eleştirir. Önemli olan sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz bence. Ben 2 yılda 4 kg aldım 50 kgdum. Şimdi kış sebebi ile karbonhidratları abartınca bugün itibari ile 53 kg oluşum. 46 kg olduğum zamanki pantolonlarım gelmiyor, zaten bu süreç 2 yılı aldığı için pantolonlarımı değiştirmiştim. 50-53 kg arası aynı pantolonları giyiyorum bedenim değişmedi. Çevreye sorsam hala zayıfım. Çünkü çevrem genelde balık etli ve kendilerine bakınca zayıf duruyorum. Vücut kitle endeksinin altında kalmak bazı hastalıklara da sebep olabiliyor , o yüzden sahip olduğunuz kilonun altına düşmemeniz önemli ; zaten o kilolarda iken herhangi bir stres vs yaşayınca birkaç gün yemeniz etkilenirse bir bakmışsınız hooop 45 olmuşsunuz. Bir hafta sonra 44.. kilo vermek de aynı oranda kolaylaşıyor. Ama bir girdap gibi oluyor , yani girmek istemiyorsunuz ama sizi bir şekilde içine çekiyor. Ben bu şekilde 42 kgyu bile görmüştüm. Üzerimi saran deri parçası vardı sadece , kilo almak istesem de yiyemediğim için alamıyordum . Sonra Allahtan bir sürpriz oldu ve kızıma hamile olduğumu öğrendim; yavrum kurtardı beni resmen. Hamilelikte bayağı kilo aldım ama emzirme döneminde yine verdim ama çok şükür hiçbir zaman 42ye düşmedim. Uzun süre 46 kg olarak devam ettim , kilo almak yada vermek için uğraşmadım ama 50 kg oldum. Daha toparlanmış hissettim kendimi. Bunu kilo alın almayın diye söylemiyorum . Bir de dağılım önemli mesela ben bundan sonra kilo almaya devam edersem direkt göbeğim çıkıyor( hatta hafiften çıktı bile 😁) , eşit dağılımla kilo alamıyorum. Herkes kendi penceresine göre bakıyor sanırım o sürekli kilo olarak insanı değerlendirenler hep kilo olarak bakıyorlar demek; ki ben şimdi düşünüyorum da çevremde bir sürü insan var hepsinin kilosu filan bana normal geliyor. Balık etli olsa da yada zayıf olsa da . Çünkü yapısı böyleyse (şişmansa da zayıfsa da balık etliyse de ) herkesin kendine has bir güzelliği onu o yapan bir özelliği var. Geçenlerde birisi beni tarif edecekmiş eşime , kıvırcık saçlı abla vardı demiş mesela ; esasında saçlarım bayağı kısa pixie model kestirdim. Artı gözlüklüyüm. Ve zayıfım. Ve gözlerim de renkli. Ama o kişinin aklında sadece kıvırcık saçlı olarak kalmışım. Karşıdaki kişinin baktığı pencereye göre değişiyor yani. Hiç kafanıza takmayın sağlığınızda herhangi bir sorun yoksa , fiziğinizi de beğeniyorsunuz sanırım zaten , e o zaman şanslısınız demektir :))

Bu arada birşey anlatayım da gece gece gülelim, saçlarım kısa demiştim ya , geçen gün bir amca bana “delikanlı , bakar mısın?” Diye seslendi 😆 az ötede eşim de vardı ben de eşim de gülmekten yarıldık amcaya da çaktırmamaya çalışıyoruz eşimin gözlerinden yaş geldi :D efendim amca diye seslendim amca şöyle bir süzdü beni , “haaa pardon hanım kızım yaa!” dedi, belki amcanın gözlerinde sorun vardı yada gerçekten o anlığına beni bir delikanlıya benzetti bilemiyorum ama hiç de üzülmedim aksine çok da güldüm geçtim siz de öyle yapın , sevgiler :KK200:

Aman takılmayın. Ben de zayıfken az kilo al diyenler alınca çok oldu dediler. Üstelik rahatsız olduğumu ve kortizon kullandığımı bile bile. Boşverin sizin gibi olamayorlar. Kıskançlıkları bu şekilde çıkıyor. İnsanlar da herşeye karışma dürtüsü var. Ben artık dalga geçip aslında senin de şuran şöyle ama ben edebimden demiyorum diyorum😂😂. demiş oluyorum rahatlıyorum ve gülüp gidiyorum tavsiye ederim. 😉

E yüzdeki fiziksel özellikler de doğuştan ve genetik değil mi 😄 Kiminin kafası büyük, kiminin burnu eğri, kiminin alnı çok geniş vs.
Güzellik tarihinde beden güzelliği aranmaz, söylediğim şey varsayım değil.
Keza 1700lerde yağlı göbüşlü kat kat kadınları en güzel görmezdik.
Bedende altınoran her cm de değiştiğinden ve yaşadığı topluma göre şekil değiştirdiğinden, güzellik yüzde aranır.
Güzellik tabirine yüz dahildir.
Yüz, genelgeçer milattan önce ya da sonra, farketmeksizin kalıbı ya da en yalın haliyle gözümüze hoş geleni bellidir.
Tarih boyunca değişmedi.

161 boy 46 kiloyum. Cok zayıf değilim yani. Ama her gören sen kilo mu verdin,çok zayıfsın artık bıktım. Yüzüm çok ufak bu yüzden olduğumdan zayıf duruyorum.Kilo alınca da direk bacaklarım kalinlaşıyor bu defa da basenlerin mi genişledi senin oluyor.Kaldıki 53 kiloyken bile yanaklarım kolların zayıftı. Bir de bana bunu söyleyen insanlar güzel olsa icim yanmayacak çoğu da kilolu.
Kimseyi mutlu edemezsin canim.sen saglikliysan kim ne demiş boşver.
Yıllardır ayni kilodayim o kadar alistimki insanların sen zayıfladin mi sen kilo mu aldin demelerine..ne diyolarsa onayliyorum bende😂😂o andaki psikolojik durumlarina göre degerlendiriyorlar vucudumu sanırım. Kilo mu aldın diyolar halbuki standart 55 im 20 yildir evet kilo aldim yakışmış mi diyorum😂😂

Güzellik tarihinde beden güzelliği aranmaz, söylediğim şey varsayım değil.
Keza 1700lerde yağlı göbüşlü kat kat kadınları en güzel görmezdik.
Bedende altınoran her cm de değiştiğinden ve yaşadığı topluma göre şekil değiştirdiğinden, güzellik yüzde aranır.
Güzellik tabirine yüz dahildir.
Yüz, genelgeçer milattan önce ya da sonra, farketmeksizin kalıbı ya da en yalın haliyle gözümüze hoş geleni bellidir.
Tarih boyunca değişmedi.

Bu da pek doğru değil,vücut estetiğinin - daha doğrusu kadınların kıvrımlı olmasının evrimsel olarak çekici-güzel gelmesinin sebepleri var.Araştırabilirsiniz isterseniz.
Ayrıca tarih boyunca değişmedi çok iddialı,bundan çok değil 30 40 yıl önce aşırı güzel bulunan yüzler bugün sıradan bulunabiliyor,bunun etkeni çok ( estetik,makyaj hileleri ),eskiden makyaj sıradışıydı şu an doğal olmak.Estetik bu şekilde devam ederse estetiksiz kadınlar 100 yıl içinde ekstra güzel gelecek,günümüz yüz güzelliğinde çirkin bile bulunsalar.Olay biraz da ''ne azsa o ilgi çekici''.

Back