• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzü maskeliler MİT’ten mi?

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel: Yüzü maskeliler MİT’ten mi?

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahatin Özel, İstanbul Okmeydanı’nda polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt’un öldüğü gün, yüzü maskeli molotof atan grubun MİT’ten olduğu yönünde duyum aldıkların söyledi. Son dönemde Alevi toplumun hedef seçildiğini vurgulayan Özel, gizli bir elin devreye girdiğini vurguladı.

Okmeydanı’ndaki cemevinin polisle çatışılan noktadan 600 metre aşağıda olduğunu, Kurt’un ise bu olaylarla ilgisi bulunmadığını vurgulayan Özel, “Yaşamını yitiren Uğur Kurt, bir arkadaşının cenazesine katılmak için cemevinde bulunuyordu. Velev ki, bu kişi terörist. Polisin onu öldürmesi mi gerekiyor? Emniyet’in içinde rahatsızlıklar olduğunu düşünüyorum. Yeni MİT Kanun’un ardından bu kurumun yetkileri iyice arttı. Polisin içindeki bir grubun, kendine eylemci süsü vererek yaptığı provokatif bir eylem olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Yüzümüz hep açık!

Yüzü maskeli grupların Alevi toplumunda barınamayacağını, Alevilerin yüzünün her zaman açık olduğunu söyleyen Özel, “Burada yapılmak istenen radikal sol örgütlerle Alevileri karşı karşıya getirmektir. Bizim kendi örgütsel yapımızda yüzümüzü kapatmayız. Ancak olayda bazı kişiler yüzlerini kapatıyorlar. Bunlar, devletten korktuğu için mi yüzleri kapalı? Biz yeri gelir sopa yeriz, yeri gelir gaz yeriz ancak hiç yüzümüzü kapatmayız. Daha önce İstanbul’da otobüse atılan molotof kokteylinde bir liseli kızımız öldüğünde o molotofu atan kişi MİT’ten çıkmıştı ve serbest bırakılmıştı. Burada devlet bahaneyi yaratmak istiyor. Halk arasında ‘Alevi toplumundan biri saldırıyor’ havası yaratmak istiyorlar. Aleviler şu anda süreci böyle algılıyor” dedi. Türkiye’de Alevilerin Gezi Direnişi’nden bu yana hedef seçildiğini ve bu sürecin sonunun “kötü” olduğunun altını çizerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanhakkında nefret suçundan dolayı dava açacaklarını da kaydetti.

Özel şöyle konuştu: “Çocuk ekmek almaya gidiyor cenazesi geliyor. Cemeevine gidiyor cenazesi geliyor. Bir olaya karışmadan insanların cenazesi geliyor, ardından da Başbakan Erdoğan tarafından da suçlanıyorlar. Çok tehlikeli sürece girmeye başladı bu iş. Barış süreci kökten sarsılacak gibi gözüküyor. Aleviler hedef seçilmiş durumda. Alevilerin demokrasi arayışında başka Türkiye yok. Bugüne kadar tüm katliamlara rağmen karıncayı bile incitmedik. İnsan öldürmedik. Erdoğan’ın bu söylemlerinden dolayı nefret suçlamasıyla dava açacağız. Davayı gittiği yere kadar götüreceğiz.”
Cumhuriyet

Değişik bir bakış açısı olmuş:ssz:
Zaten polisin o maskeli grupları direk gözaltına almak yerine halka karışmalarını bekleyip toma ve gazla saldırmalarına hiç anlam veremediğim için olabilir diyorum.
Ortalığı karıştıranlar belli,yüzü maskeliler,Apo bayrağı açanlar belli..Neden olay çıkmadan alıp götürmüyorsun onlarıda masumca eylem yapan halka ölümüne saldırıyorsun?

Değişik bir bakış açısı olmuş:ssz:
Zaten polisin o maskeli grupları direk gözaltına almak yerine halka karışmalarını bekleyip toma ve gazla saldırmalarına hiç anlam veremediğim için olabilir diyorum.
Ortalığı karıştıranlar belli,yüzü maskeliler,Apo bayrağı açanlar belli..Neden olay çıkmadan alıp götürmüyorsun onlarıda masumca eylem yapan halka ölümüne saldırıyorsun?

çünkü kanunlarda boşluk var taş molotof atmak serbest yani. şu an polis cop bile kullanamıyor olaylarda yasak. sadece biber gazı toma vs. olayları masumane göstermek için yazılmış bir yazı. zaten dikkatli bakılırsa atanlar çocuk bunlar mitte nasıl olabilir. mit yaş sınırı 30 üzeri

çünkü kanunlarda boşluk var taş molotof atmak serbest yani. şu an polis cop bile kullanamıyor olaylarda yasak. sadece biber gazı toma vs. olayları masumane göstermek için yazılmış bir yazı. zaten dikkatli bakılırsa atanlar çocuk bunlar mitte nasıl olabilir. mit yaş sınırı 30 üzeri

Nasıl serbest?
Ayakkabı kutusu gösterdiği için gözaltına alınan kadını biliyoruz hepimiz..
Taş atmak mı serbest?
Polisin canı istesin yeterki,dayak yediği için madenciyi gözaltına almadılar mı Soma da?

Nasıl serbest?
Ayakkabı kutusu gösterdiği için gözaltına alınan kadını biliyoruz hepimiz..
Taş atmak mı serbest?
Polisin canı istesin yeterki,dayak yediği için madenciyi gözaltına almadılar mı Soma da?

ay gözaltına alındı da ne oldu sanki 10 yıl hapis yedi. dünyada nerde bi devlet büyüğüne bi hareket yapılırsa sorguya çekilir bırakılır. akp nin izmir mitinginde çirkin bi el hareketi yapan bayan nerdeyse kahraman ilan edilecekti . madenciyi dayak yediği için değil arabaya tekme attığı için gözaltına alındı .

ay gözaltına alındı da ne oldu sanki 10 yıl hapis yedi. dünyada nerde bi devlet büyüğüne bi hareket yapılırsa sorguya çekilir bırakılır. akp nin izmir mitinginde çirkin bi el hareketi yapan bayan nerdeyse kahraman ilan edilecekti . madenciyi dayak yediği için değil arabaya tekme attığı için gözaltına alındı .

Demekki gözaltına almak zor bir iş değil yani..
Polis bu grupları gözaltına almak yerine neden kalabalığa karıştıklarında toma ve gazla saldırıp ölümlere yol açıyor?
Merak ettiğim bu...

Yok ya Mitten olduklarını düşünmek istemiyorum ama olabilir de güvenim yok.
PKK bitti diyorlar ancak bitmediği aşikar pkk şimdide eylemleri kullanarak zarar vermeye devam ediyorlar.

Demekki gözaltına almak zor bir iş değil yani..
Polis bu grupları gözaltına almak yerine neden kalabalığa karıştıklarında toma ve gazla saldırıp ölümlere yol açıyor?
Merak ettiğim bu...

Bende bunu çok merak ediyorum polis istese kolay bir şekilde bu kişileri ekarte edebilecek donanımda ama yapmıyor.

neyyy molotof ve taş atmak serbest mi?
Gezi parkı olaylarında Türk Bayrağı satan amcayı bile gözaltına almamışlar mıydı? doktorları, avukatları?

neyyy molotof ve taş atmak serbest mi?
Gezi parkı olaylarında Türk Bayrağı satan amcayı bile gözaltına almamışlar mıydı? doktorları, avukatları?

of türk bayrağı mı . türk bayrağının santim santim belli ne olduğu. okullarda bile uygun şekilde yaptırmazsak müfettişler eksi not veriyor. evet serbest . yani yakalasanda cezası yok. inşallah en kısa zamanda yüksek cezalar gelecek

of türk bayrağı mı . türk bayrağının santim santim belli ne olduğu. okullarda bile uygun şekilde yaptırmazsak müfettişler eksi not veriyor. evet serbest . yani yakalasanda cezası yok. inşallah en kısa zamanda yüksek cezalar gelecek

Ayakkabı kutusuda standartlara uymuyordu zaar:52:

Neden olmasın daha önce çıkmıştı buyrun örneği:

Molotof atan MİT'çi çıktı
PKK eylemlerine katılıp molotofkokteyli atan A.S. ve mahkemede "Ben MİT'e ve Emniyet'e çalışıyorum" diyen sanığı MİT doğruladı. Savcı yine de ceza istiyor.

- İstanbul ’da terör operasyonu düzenleyen emniyet, 2011 yılında bir A.S isimli şüpheliyi gözaltına aldı. Savcılık tarafından örgüt üyeliği, patlayıcı madde atma ve bulundurma ile mala zarar verme suçlarından mahkemeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı.
2011 yılının Mart ayında hakkında dava açılan sanık A.S, terör örgütü üyesi olmakla suçlandı ve 2009 ile 2010 yılında terör örgütü tarafından düzenlenen eylemlere katılmak ve molotofkokteyli atmak suçlarından İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı.

Tutuklu sanık duruşmada çarpıcı bir bilgi verdi. Terör eylemlerine devlet için katıldığını söyleyen sanık A.S, “2008 yılından bu yana MİT’e ve emniyete çalışıyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme duruşmayı bitirdi.

Vatan gazetesinden Damla Güler'in haberine göre mahkeme, MİT ve emniyete yazı yazarak sanığın ifadelerinin doğru olup olmadığını sordu. Emniyet yanıt vermedi. MİT ise şu yanıtı verdi: “Söz konusu şahıs, birçok eylemde haber elemanı olarak kullanılmıştır.” Ardından bazı MİT görevlileri de mahkeme heyeti ile görüşmek için adliyeye geldi ve bilgiyi sözlü tekrar etti.

Bunun üzerine heyet dosya ile ilgili bir dizi önlem aldı. Sanığın “MİT’e çalıştığının deşifre olmaması ve örgütün hedefi haline gelmemesi için” dosya bir süre mahkeme başkanının odasında muhafaza edildi. Ancak resmi yazışma olduğu için gelen yazı duruşmada okunmak zorunda kaldı. MİT’in yazısının dava dosyasına girmesinin ardından görülen duruşmada, dava savcısı mütalaasını sundu.

Savcı: Cezalandırılmalı

Sanığın örgüt üyeliği, patlayıcı madde atma ve bulundurma ile mala zarar verme suçlarından cezalandırılmasının istenildiğini belirten savcı, mütalaasında MİT’ten gelen yazıya da bir nevi yanıt verdi. Sanığın MİT personeli koruma kanunu kapsamında olmadığını belirten savcılık, eylemlerinden dolayı cezalandırılmasını talep etti. Savcılığın mütalaasını sunduğu duruşmada, A.S. “tutuklu kaldığı süre ve atılı suçun niteliği” gerekçeleriyle tahliye edildi. Tutuksuz yargılanmaya devam eden sanık ile ilgili mahkemenin vereceği karar ise merak konusu oldu.

Hakimlere suikast şüphesiyle gözaltına alındı

A.S.’nin ismi daha önce de PKK üyesi olarak bir davada geçmişti. Yaklaşık 2 yıl önce özel yetkili savcı ve hakimlerin oturduğu lojmanların önündeki ağaç ve elektrik trafolarına yazılan gizemli yazılar, Ergenekon ve Balyoz gibi davalara bakan hakim ve savcılara suikast yapılacağı endişesi yarattı. Polis lojmanın girişinde namlusuna mermi sürülmüş silahlarla 2 PKK’lı yakalandı. Operasyonu genişleten polis 4 kişiyi daha gözaltına aldı.
Gözaltına alınanlar arasında A.S. de vardı. Daha önce de Kağıthane’de 7 iş yerine molotofkokteyli atılması ve 8 aracın yakılması olayına karıştığından, hakkında terör örgütü üyeliği suçlamasından yakalama kararı olduğu ortaya çıktı. 6 şüpheli PKK üyeliği suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheliler savcılıkta ise olayın terör değil “Gönüş işi” olduğunu iddia etti.
Şüphelilerden O.S., Bakırköy Cumhuriyet Savcısı’nın kızına aşık olduğunu söyledi. O.S., adam yaralama ve gayrimenkul davalarını üstlenen avukata aşık olmuş, karşılık bulamayınca genç kadını tehdit etmeye başlamıştı. O.S. sürekli telefonla aradığı kadına, “Arkamda örgüt var. Seni ve aileni temizleyeceğim” demişti
http://www.radikal.com.tr/turkiye/molotof_atan_mitci_cikti-1172738

Son düzenleme:
cevap veremeyince zartla zurtla uğraşırsınız

Cevap veremeyince mi?
Ayakkabı kutusunu sormuştum, cevap bekliyorum .. :ssz:
Hatırlatmak için yazdım.
Sende yurtdışında yaşıyorsun sanırım,Türkçen zayıflamış gibi.
Zira anlattıklarımı anlamamakta ısrarcısın.

Son düzenleme:
Cevap veremeyince mi?
Ayakkabı kutusunu sormuştum, cevap bekliyorum .. :ssz:
Hatırlatmak için yazdım.
Sende yurtdışında yaşıyorsun sanırım,Türkçen zayıflamış gibi.
Zira anlattıklarımı anlamamakta ısrarcısın.

ayakkabı kutusunu oraya polislerin getirdiğini sayma makinasının yine polisler tarafından geldiğini çok iyi biliyoruz siz inanmasanız da. bende sana şunu sorayım zira cevabını çok merak ediyorum. ne olduda hergün kaset yayınlayanlar seçimlerden sonra birden kestiler düşündün mü bunu. şimdi nerde bu kasetler neden yayınlanmıyor

ayakkabı kutusunu oraya polislerin getirdiğini sayma makinasının yine polisler tarafından geldiğini çok iyi biliyoruz siz inanmasanız da. bende sana şunu sorayım zira cevabını çok merak ediyorum. ne olduda hergün kaset yayınlayanlar seçimlerden sonra birden kestiler düşündün mü bunu. şimdi nerde bu kasetler neden yayınlanmıyor
geçenlerde bir tane yayınlandı..

Yahu ben ayakkabı kutusu gösterdiği için gözaltına alınan kadından bahsediyorum..
Hani kolay değil taş atanı gözaltına almak diyorsun ya..bu ülkede ayakkabı kutusunu havaya kaldırdığı için gözaltına alınanlar var...
Gerçekten merak ettim Türkiye de yaşamıyor musun?
Bahsettiğin konuya inanmam mümkün değil zaten.
Kaset niye kesildi demişsin, daha dün bir kaset daha çıktı. Dinle , tavsiye ederim:34:

Valla sattiklari Turk bayragi disinda seyler dwgildi Apo posteri degildi yani yillardir okullarda, isyerlerinde asilan bayraklardi. Madem oyle kanuna uyup denetlesin devlet bayrak imalati yapan fabrikalari.Gecen Kadikoyde bir gurup apo posteri acti polis hicbirsey yapmadi hatta guvenli bir sekilde uzaklasitirdi o gurubu. Yani amcanin sattigi Ataturklu bayrak zorlarina gitti kanimca yok yasa yok olcu filan demeye basladilar bahane olarakta. Kimsenin zoruna gitmesin o bayrak bu topraklarda daha cok dalgalanacak :-):-):-)

Yahu ben ayakkabı kutusu gösterdiği için gözaltına alınan kadından bahsediyorum..
Hani kolay değil taş atanı gözaltına almak diyorsun ya..bu ülkede ayakkabı kutusunu havaya kaldırdığı için gözaltına alınanlar var...
Gerçekten merak ettim Türkiye de yaşamıyor musun?
Bahsettiğin konuya inanmam mümkün değil zaten.
Kaset niye kesildi demişsin, daha dün bir kaset daha çıktı. Dinle , tavsiye ederim:34:

türkiyede yaşıyorum . biraz önce onun cevabını verdim . devlet büyügüne ayakkabıda atsan kutusunu da göstersen bilmem ne de yapsan gözaltına alınırsın. sorgu çekip bırakıyorlar ne yapacaklar . keşke büyük cezaları olsa. kılıçtaroğluna da ayakkabı fırlattılar gözaltına alındı sorgulanıp bırakıldı. bende o kasetlere inanmam mümkün değil

Back