• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme korkusunu yenen varmı aranızda

poldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
1.170
778
158
48
Selam kızlar..ben yüzemiyorum daha doğrusu korkuyorum. Doğma büyüme Ankaralıyım, denizi anca eğer gidersem yaz tatillerinde görebiliyorum. Ayağımı yerden kesemiyorum, kalp çarpıntısı oluyor, boğulacam diye çok korkuyorum. Zamanında yüzme kursunada gittim fakat grup halinde dersler oluyordu, çok fazla öğrenemedim büyük havuzda yüzemedim, panikledim, hoca kurtadı..
Genelde yazları hep bir yerlere giderim, iyi para verip güzel otellerde kalıyorum, fakat herkes denize havuza girerken ben bakmakla yetiniyorum. Sonrasında çok kızıyorum kendime ama yok cesaretim yok..
Şimdi spor klubune üyeyim, gittiğim yerde yüzme havuzu var, 1 kere bile giremedim, geçen yanından geçtim, aynı kalp çarpıntısı başladı bende..Her gün havuzdan çıkan birilerini görünce kendim eziliyorum içimde, cesaretsizliğime kızıyorum. Arkadaşlarım bana'' kızım o kadar para ödedin, niye havuzunu, saunasını kullanamıyorsun'' diyorlar..Ama cesaretim yokki ya..
Bu arada özel hoca tutayım dedim, hem cesaretim yok hemde çok paraymış..Zaten üyeliğe para verdim..akannehir
ıçinizde ben gibi olup, bu korkusunu yenen varmı acaba?

Canım ben de senin gibiyim. Doğma büyüme Ankaralıyım ben de =) Deniz olmadığı için memleketimizde yüzme bilmememiz de gayet doğal. Benim hiç yüzme öğrenme gibi bir gayretim yoktu ta ki sağlık problemim olup doktorumun kesinlikle yüzmelisin dediği güne kadar. Nasıl yani ben yüzme bilmiyorum ki dedim. Öğrenmelisin dedi. ılk başta senin gibi grup derslerine katıldım. Çok su yuttum çok panikledim zaten yapı olarak da panik birisiyimdir. Ama aldığım dersten hiç bir şekilde katkı göremedim. Çünkü sudan hem çok korkuyor hem de yüzmeyi bırak su yüzeyinde bile duramıyordum. Bir kez daha grup dersi aldım ama sonuç hala aynı değişen bir şey yok. Baktım artık olacak gibi değil. Benim bu işi özel dersle çözmem gerekiyor dedim ve birebir özel ders aldım. Hocanın ben su içindeyken sadece beni gözlemlemi bile beni rahatlatıyordu. Yüzmemi kolaylaştısın diye gözlük aldım suyun altında gözlerimi rahat açabileyim az panikleyim diye. Çok faydasını gördüm gözlüğün. Sonra derslere düzenli devam ettim. Hatta derslerden sonra sudan çıkmadım hemen biraz daha vakit geçirdim ve böyle böyle yendim. Sonradan anladım ki suyla ilişki de aynen insan ilişkileri gibi. Yeni tanıştığın birisiyle ne kadar çok vakit geçirirsen onu daha iyi tanırsın nelerden hoşlanıyor nelerden hoşlanmıyor keşfedersin ve zamanla hangi davranışına nasıl tepki gösterecek anlarsın ya. suda da çok vakit geçirmekle öyle oluyor bu durum...

Canım ben de senin gibiyim. Doğma büyüme Ankaralıyım ben de =) Deniz olmadığı için memleketimizde yüzme bilmememiz de gayet doğal. Benim hiç yüzme öğrenme gibi bir gayretim yoktu ta ki sağlık problemim olup doktorumun kesinlikle yüzmelisin dediği güne kadar. Nasıl yani ben yüzme bilmiyorum ki dedim. Öğrenmelisin dedi. İlk başta senin gibi grup derslerine katıldım. Çok su yuttum çok panikledim zaten yapı olarak da panik birisiyimdir. Ama aldığım dersten hiç bir şekilde katkı göremedim. Çünkü sudan hem çok korkuyor hem de yüzmeyi bırak su yüzeyinde bile duramıyordum. Bir kez daha grup dersi aldım ama sonuç hala aynı değişen bir şey yok. Baktım artık olacak gibi değil. Benim bu işi özel dersle çözmem gerekiyor dedim ve birebir özel ders aldım. Hocanın ben su içindeyken sadece beni gözlemlemi bile beni rahatlatıyordu. Yüzmemi kolaylaştısın diye gözlük aldım suyun altında gözlerimi rahat açabileyim az panikleyim diye. Çok faydasını gördüm gözlüğün. Sonra derslere düzenli devam ettim. Hatta derslerden sonra sudan çıkmadım hemen biraz daha vakit geçirdim ve böyle böyle yendim. Sonradan anladım ki suyla ilişki de aynen insan ilişkileri gibi. Yeni tanıştığın birisiyle ne kadar çok vakit geçirirsen onu daha iyi tanırsın nelerden hoşlanıyor nelerden hoşlanmıyor keşfedersin ve zamanla hangi davranışına nasıl tepki gösterecek anlarsın ya. suda da çok vakit geçirmekle öyle oluyor bu durum...

özel olmazsa eğer ne gibi rahatsızlık önemli birşey değildir inşallah

bende korkuyorum sudan boğulmaktan korkuyorum aslında ama boyumun geçmediği yerlerde yüzmeye çalışıyorum umarım atlatırsın canım

buarda ankara keçiören hayranı olarak ank neresiinde oturuyorsun

Ayy september ya bişeyimiz de benzemesin seninle :)
Küçük yaşta boğulma tehlikesi geçirdiğim için ben denizin kenarından geçerken korkardım resmen :bbo:
Geçen sene mayıs ayında tatil'e gittiğimde havuzdan çıkmadım kendi kendime kulaç atmayı öğrendim bi hafta havuzda geçti o kadar eğlendim ki anlatamam sona istanbul'a döner dönmez havuza yazıldım korku falan hakgetire tabi herkese anlattım falan bildiğin yüzüyodum , geliştirdim kendimi hani derler ya uçarak gidiyodum.Sona biriki boğulma geliştirdim akannehir ve gidemedim bidaha tekrar eski korkum geldiği gibi birde havuzu görür görmez kalbim çarpmaya başladı , hatta o kadar ki kışın bi otelde kalmıştım kocaman bi havuzu vardı balkondan görünen onu görmemle bi daha balkona çıkmadım düşün yanieyvahedigeldismile
Ama üstüne gitsem yine yüzerim biliyorum , toplu ders diye çekinme herkesle ilgilenir hocan bence , yüzmek gibi zevkli bir spor yok hayatta ama ben almim tabe :kedi:

Canım ben de senin gibiyim. Doğma büyüme Ankaralıyım ben de =) Deniz olmadığı için memleketimizde yüzme bilmememiz de gayet doğal. Benim hiç yüzme öğrenme gibi bir gayretim yoktu ta ki sağlık problemim olup doktorumun kesinlikle yüzmelisin dediği güne kadar. Nasıl yani ben yüzme bilmiyorum ki dedim. Öğrenmelisin dedi. İlk başta senin gibi grup derslerine katıldım. Çok su yuttum çok panikledim zaten yapı olarak da panik birisiyimdir. Ama aldığım dersten hiç bir şekilde katkı göremedim. Çünkü sudan hem çok korkuyor hem de yüzmeyi bırak su yüzeyinde bile duramıyordum. Bir kez daha grup dersi aldım ama sonuç hala aynı değişen bir şey yok. Baktım artık olacak gibi değil. Benim bu işi özel dersle çözmem gerekiyor dedim ve birebir özel ders aldım. Hocanın ben su içindeyken sadece beni gözlemlemi bile beni rahatlatıyordu. Yüzmemi kolaylaştısın diye gözlük aldım suyun altında gözlerimi rahat açabileyim az panikleyim diye. Çok faydasını gördüm gözlüğün. Sonra derslere düzenli devam ettim. Hatta derslerden sonra sudan çıkmadım hemen biraz daha vakit geçirdim ve böyle böyle yendim. Sonradan anladım ki suyla ilişki de aynen insan ilişkileri gibi. Yeni tanıştığın birisiyle ne kadar çok vakit geçirirsen onu daha iyi tanırsın nelerden hoşlanıyor nelerden hoşlanmıyor keşfedersin ve zamanla hangi davranışına nasıl tepki gösterecek anlarsın ya. suda da çok vakit geçirmekle öyle oluyor bu durum...

Denizi olmayan şehirde yaşamak buda etken tabi. Demek siz korkunuzu yendiniz. Biliyorum korkumu yenmek için korkunun üzerine gitmek gerek, kaçmaktan ziyade. Bende siz gibi su altında kalmaktan, nefesimi tutamamak dan yüzemiyordum, grup dersleri hiç yaramadı, öğrenemedim. Bir keresinde Antalyada iken nasıl oldu bilemiyorum bir anda attım suya kendimi çok az yüzmüştüm, sadece o kadar, bi daha cesaret edemedim bile..
İmkanlarım var ama bende yürek yok. Casaretimi topladığım bir gün havuzda bir süre kalayım istiyorum. Özel dersle çözmüş sünüz en sonunda, ne güzel...bu ara maddi yönden sıkıntım var, özel ders için gittiğim salonda 450TL dediler, çok para bana şu anda..cevabınız içinde ayrıca teşekkürler..

Ayy september ya bişeyimiz de benzemesin seninle :)
Küçük yaşta boğulma tehlikesi geçirdiğim için ben denizin kenarından geçerken korkardım resmen :bbo:
Geçen sene mayıs ayında tatil'e gittiğimde havuzdan çıkmadım kendi kendime kulaç atmayı öğrendim bi hafta havuzda geçti o kadar eğlendim ki anlatamam sona istanbul'a döner dönmez havuza yazıldım korku falan hakgetire tabi herkese anlattım falan bildiğin yüzüyodum , geliştirdim kendimi hani derler ya uçarak gidiyodum.Sona biriki boğulma geliştirdim akannehir ve gidemedim bidaha tekrar eski korkum geldiği gibi birde havuzu görür görmez kalbim çarpmaya başladı , hatta o kadar ki kışın bi otelde kalmıştım kocaman bi havuzu vardı balkondan görünen onu görmemle bi daha balkona çıkmadım düşün yanieyvahedigeldismile
Ama üstüne gitsem yine yüzerim biliyorum , toplu ders diye çekinme herkesle ilgilenir hocan bence , yüzmek gibi zevkli bir spor yok hayatta ama ben almim tabe :kedi:

Merhabalar mint..bir ortak noktamız daha çıktı senle desene kaydirigubbakcemile5
Sen yinede kendi kendine bile öğrenmeyi becermişsin ben de o kadar yürek bile yok arkadaşım. İnan ehliyet bile alamıyorum, aynı korku araba sürmedede var. Hadi arabayı geçtim, elimin altında imkanlarım var ama ben yüzemiyorum, hergün gittiğim yerde..Kendime kızıyorum içten içe..
ama sen tekrar başarabilirsin, önceden başarmışsın çünkü..

ben 6 aydır yüzme kursuna gidiyorum
ilk zamanlar çok daha fazla korkuyodum
bırakmaya karar vermiştim ama çevremden baskıyla devam ettirdiler
şimdi o günlere göre baya azaldı korkum ama bitti diyemem
sırt üstü gidemiyorum batarım diye
ancak kafam dışarda düz gidebiliyorum
bana göre büyük bi gelişme
neticede yüzme biliyorum diyebilirim :)
iyi ki devam etmişim.
ama hocalar fasa fisodur iş sende biter

BEN YÜZME BıLMıYODUM bigün denizde deniz yatagında dalgayla açılmışımda açılmışım bi panikledim tabiki sonuç hüsrtan yataktan düştüm boynumu geçiyodu su çırpındım bayagı sahilde uzaktı çırpınınca yatakta gitti öteye kaldım ortada kurtaranda yok bide o panikle kramp girdi bacagıma allhım dedim sana geliyorum resmen korktum sakin ol yasemin panik yok die die telkinledim kendimi dibe daldım gözlerimi açmayı denedim açtımda nefesimi güzel tuttugum için ayaklarımı çırpa çırpa karaya kadar gelmiştim ama ne gelme kollarım yüzülmüştü korkudan kıyıya gelmişim hala dipte yüzüyom ögrenmiştim o sayade yüzmeyi buda bana ders olmuştu:)

ben 6 aydır yüzme kursuna gidiyorum
ilk zamanlar çok daha fazla korkuyodum
bırakmaya karar vermiştim ama çevremden baskıyla devam ettirdiler
şimdi o günlere göre baya azaldı korkum ama bitti diyemem
sırt üstü gidemiyorum batarım diye
ancak kafam dışarda düz gidebiliyorum
bana göre büyük bi gelişme
neticede yüzme biliyorum diyebilirim :)
iyi ki devam etmişim.
ama hocalar fasa fisodur iş sende biter

Senin kadar yüzsem daha ne isterim ki , ben yüzmenin en basitini öğrensem oda yeter bana, ama sonuç öğrenmede değil korkmada..6 aydır güzel zaman, epey yol katetmişsindir mutlaka..Kursta bize kafa suyun içinde olacak şekilde öğretmişlerdi ben birazda o yüzden pek öğrenemedim, korktum..

BEN YÜZME BİLMİYODUM bigün denizde deniz yatagında dalgayla açılmışımda açılmışım bi panikledim tabiki sonuç hüsrtan yataktan düştüm boynumu geçiyodu su çırpındım bayagı sahilde uzaktı çırpınınca yatakta gitti öteye kaldım ortada kurtaranda yok bide o panikle kramp girdi bacagıma allhım dedim sana geliyorum resmen korktum sakin ol yasemin panik yok die die telkinledim kendimi dibe daldım gözlerimi açmayı denedim açtımda nefesimi güzel tuttugum için ayaklarımı çırpa çırpa karaya kadar gelmiştim ama ne gelme kollarım yüzülmüştü korkudan kıyıya gelmişim hala dipte yüzüyom ögrenmiştim o sayade yüzmeyi buda bana ders olmuştu:)

Kötü bir deneyimle öğrenmişsiniz yüzmeyi, ama bravo valla size..Korkmamışsınız artık yüzebiliyorsunuz..Ben nerde deniz yatağına uzancam, ooo...geçen yaz bodrumdaydım, denizi güzeldi, böle ilerledim biraz boyum uzun zaten, geçmeyecek şekilde oturayım dedim denize alışayım istedim ama cesaret yokki işte, kaç kere yüzmek için hani uzanır ellerinizi atarsınız öne deneyim dedim, ama yok :1no2:

Kötü bir deneyimle öğrenmişsiniz yüzmeyi, ama bravo valla size..Korkmamışsınız artık yüzebiliyorsunuz..Ben nerde deniz yatağına uzancam, ooo...geçen yaz bodrumdaydım, denizi güzeldi, böle ilerledim biraz boyum uzun zaten, geçmeyecek şekilde oturayım dedim denize alışayım istedim ama cesaret yokki işte, kaç kere yüzmek için hani uzanır ellerinizi atarsınız öne deneyim dedim, ama yok :1no2:

valla ben ogün bugün nedense boyumun aşan yerlerde yüzüyoırum eşimde kızar hep açılma tam bilmiyon diye bende azrailmi haber verdin sus işte oluyo diyom nedense kıyıda ögrenmek istemiyorum biraz fazla azimliyim bukonuda sanırsam korkusuzumda iyi bişi değil yaptıgım ama napıyım deniz olmayan biyerde senede bir görüyoz tadına varalım diyoruz
az kendine güven suyun kaldırma kuvvetini düşün beni kaldırcak de panik yapma hiç

Senin kadar yüzsem daha ne isterim ki , ben yüzmenin en basitini öğrensem oda yeter bana, ama sonuç öğrenmede değil korkmada..6 aydır güzel zaman, epey yol katetmişsindir mutlaka..Kursta bize kafa suyun içinde olacak şekilde öğretmişlerdi ben birazda o yüzden pek öğrenemedim, korktum..

bize de öyle öğretiyolar kafa içerde gözlükle fln
ama öyle yapınca panikliyorum
kendi bildiğime gittim :)
aynılarını kafa dışarda etrafı görerek yaptım ve oldu:1:
bence öyle dene hocayı karıştırmadan boyunun yettiği yerde

bize de öyle öğretiyolar kafa içerde gözlükle fln
ama öyle yapınca panikliyorum
kendi bildiğime gittim :)
aynılarını kafa dışarda etrafı görerek yaptım ve oldu:1:
bence öyle dene hocayı karıştırmadan boyunun yettiği yerde

Ne güzel...demek kafa dışarda yüzülebiliyor...yaa ben tatile gittiğimde millete baktım kimse kafası suyun içinde yüzmüyor, ilk öle öğretince daha çok korktum birde olimpik havuzdu, korkum ikiye katlandı..Zaten nefesim yetmiyordu, havuzun diğer tarafına geçmeyi...

Ne güzel...demek kafa dışarda yüzülebiliyor...yaa ben tatile gittiğimde millete baktım kimse kafası suyun içinde yüzmüyor, ilk öle öğretince daha çok korktum birde olimpik havuzdu, korkum ikiye katlandı..Zaten nefesim yetmiyordu, havuzun diğer tarafına geçmeyi...

hiç korkum olmasa neler yapıcam da suda yapamıyorm
evt kimse kafa içerde yüzmüyo sonuçta yüzme olimpiyatlarına katılmıycaz ki..
dışarda rahat rahat nefes ala ala gitmek daha güzel bence
yanında güvendiğin biriyle kendin denemelisin olumunekankayizsmile

hiç korkum olmasa neler yapıcam da suda yapamıyorm
evt kimse kafa içerde yüzmüyo sonuçta yüzme olimpiyatlarına katılmıycaz ki..
dışarda rahat rahat nefes ala ala gitmek daha güzel bence
yanında güvendiğin biriyle kendin denemelisin olumunekankayizsmile

İnşallah, teşekkürler..bilmiyorumkismile

Beni küçükken dalga almış, o olaydan sonra 21 yaşıma kadar ayağımı suya sokmadım.

Bi gün tatildeydik, ben her zamanki gibi kenarda oturup izliyorum, millet denize giriyo çıkıyo. Bi de bi tekne var, anne-baba ve 4 yaşlarında oğulları var teknede. Adam denize girdi, karısına çocuğu da yollasana diye seslendi. Kadın da aldı bebeyi tuttu kolundan yallah fırlattı o kadar yüksekten suya. Çocuk daldı, sonra çıktı balık gibi yüzüyor maşallah. Tabii ben deniz o aşağılık kompleksi ve bi anlık sinirli cesaretle dedim ki kendime ulen mona, bit kadar bebe yüzüyo sen mal gibi bakıyosun.

Sonra taktım kollukları (utanmadım hiç valla), ayağıma paletleri, bi de can yeleği, robocop gibi girdim suya... sırayla önce kollukları çıkardım sonra can yeleğini, sonra paletleri...tabii bu 2-3 günlük süreçte olan bişey.

Ama o oldu. Şimdi tatilde sudan çıkmam. Hatta çok enteresan o zamanlar su üzerinde kalamıyodum, sürekli batıyormuş gibi hissediyordum, şimdi de uğraş Allah batamıyorum olaya bak :)) Uzun lafın kısası, bisiklete binmek gibi bir şey, mantığını bi kavradın mı öğrendiğin gün balık gibi yüzebilirsin. Kendini kasmayacaksın, rahat olacaksın ve çok hızlı hareket etmeyeceksin... gerisi kolay.

Selam kızlar..ben yüzemiyorum daha doğrusu korkuyorum. Doğma büyüme Ankaralıyım, denizi anca eğer gidersem yaz tatillerinde görebiliyorum. Ayağımı yerden kesemiyorum, kalp çarpıntısı oluyor, boğulacam diye çok korkuyorum. Zamanında yüzme kursunada gittim fakat grup halinde dersler oluyordu, çok fazla öğrenemedim büyük havuzda yüzemedim, panikledim, hoca kurtadı..
Genelde yazları hep bir yerlere giderim, iyi para verip güzel otellerde kalıyorum, fakat herkes denize havuza girerken ben bakmakla yetiniyorum. Sonrasında çok kızıyorum kendime ama yok cesaretim yok..
Şimdi spor klubune üyeyim, gittiğim yerde yüzme havuzu var, 1 kere bile giremedim, geçen yanından geçtim, aynı kalp çarpıntısı başladı bende..Her gün havuzdan çıkan birilerini görünce kendim eziliyorum içimde, cesaretsizliğime kızıyorum. Arkadaşlarım bana'' kızım o kadar para ödedin, niye havuzunu, saunasını kullanamıyorsun'' diyorlar..Ama cesaretim yokki ya..
Bu arada özel hoca tutayım dedim, hem cesaretim yok hemde çok paraymış..Zaten üyeliğe para verdim..akannehir
İçinizde ben gibi olup, bu korkusunu yenen varmı acaba?

bende ankaralıyım ve bende o korkumu yenemedim.
:uhm:

Beni küçükken dalga almış, o olaydan sonra 21 yaşıma kadar ayağımı suya sokmadım.

Bi gün tatildeydik, ben her zamanki gibi kenarda oturup izliyorum, millet denize giriyo çıkıyo. Bi de bi tekne var, anne-baba ve 4 yaşlarında oğulları var teknede. Adam denize girdi, karısına çocuğu da yollasana diye seslendi. Kadın da aldı bebeyi tuttu kolundan yallah fırlattı o kadar yüksekten suya. Çocuk daldı, sonra çıktı balık gibi yüzüyor maşallah. Tabii ben deniz o aşağılık kompleksi ve bi anlık sinirli cesaretle dedim ki kendime ulen mona, bit kadar bebe yüzüyo sen mal gibi bakıyosun.

Sonra taktım kollukları (utanmadım hiç valla), ayağıma paletleri, bi de can yeleği, robocop gibi girdim suya... sırayla önce kollukları çıkardım sonra can yeleğini, sonra paletleri...tabii bu 2-3 günlük süreçte olan bişey.

Ama o oldu. Şimdi tatilde sudan çıkmam. Hatta çok enteresan o zamanlar su üzerinde kalamıyodum, sürekli batıyormuş gibi hissediyordum, şimdi de uğraş Allah batamıyorum olaya bak :)) Uzun lafın kısası, bisiklete binmek gibi bir şey, mantığını bi kavradın mı öğrendiğin gün balık gibi yüzebilirsin. Kendini kasmayacaksın, rahat olacaksın ve çok hızlı hareket etmeyeceksin... gerisi kolay.

Hırsınıza hayran kaldım, çok güzel yaa...ayy bende öle çok gördüm ama cesaret edemedim ki işte..Birde bana derlerdi milletin işi gücü yok beni izliyor demekki :1: siz niye suya girmiyorsunuz? ,,, sonra kıs kıs gülerlerdi :1:
annem şişman kadınları gösterir, bak onlar yüzüyor, sen incecik yüzemiyorsun der kaydirigubbakcemile3

Hırsınıza hayran kaldım, çok güzel yaa...ayy bende öle çok gördüm ama cesaret edemedim ki işte..Birde bana derlerdi milletin işi gücü yok beni izliyor demekki :1: siz niye suya girmiyorsunuz? ,,, sonra kıs kıs gülerlerdi :1:
annem şişman kadınları gösterir, bak onlar yüzüyor, sen incecik yüzemiyorsun der kaydirigubbakcemile3

Hayatım bugün kolu bacağı olmayanlar yüzüyor, sen neden yüzemeyesin.

Yalnız şunu unutma ki havuzda yüzme öğrenmek, yerçekimi çok daha kuvvetli olduğundan ve tuzlu suyun kaldırma kuvvetinden de yoksun olduğundan her zaman için daha zordur. Ben havuzda yüzerken mesela daha çok efor sarfederim, denizde hiiç yorulmam çünkü zaten hiçbişey yapmasan bile su kaldırır seni.

O yüzden sana kişisel tavsiyem denizde öğrenmek için çabalaman, mantığını orada çözmen, sonra havuzda yine geliştirirsin teknikleri :)

Back
X