• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüzdeki lekeler

sheylaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
1.480
0
116
45
Ankara
doğum sonrasında sizlerinde yüzünde lekeler kaldımı?bunlara çözüm bulan ve uygulayıp sonuç alanlar varsa paylaşımlarınızı bekliyorum...

ah yaa sorma yuzum benımde cok lekelendı cıl leke sıvılce ne ararsan var 2cocuk laelaelaelaelaeyuzumu mahvetıler fotoraf bıle cektırmek ıstemıyorum cıltekı kahverengı lekeyı gıdermesı için cıl dr daha once expıgment krem vermişti ıyı gelıyordu hamıle kalınca bıraktım sımdı sutten gecermı bılmıyorum dr sormak lazım :uhm:

ah yaa sorma yuzum benımde cok lekelendı cıl leke sıvılce ne ararsan var 2cocuk laelaelaelaelaeyuzumu mahvetıler fotoraf bıle cektırmek ıstemıyorum cıltekı kahverengı lekeyı gıdermesı için cıl dr daha once expıgment krem vermişti ıyı gelıyordu hamıle kalınca bıraktım sımdı sutten gecermı bılmıyorum dr sormak lazım :uhm:
cabım bu ikinci hamileliğinmi,ilkinde geçen lekeler ikinci hamileliğinde tekrarmı oluştu?acaba bu kremi kullanmayı bıraktıktan sonra lekeler gerimi geliyor yoksa hamileliğinden dolayımı oluştu?

arkadaşlar benim bir arkadaşımdan öğrendiğim bir metod bu:doğum sancısı çekerken terlermişsiniz.bu terle yüzünüzü çillerinizi lekelerinizi silerseniz geçermiş.arkadaşım bizzat denemiş.hamileken lekeleri olmuş.doğumda bir taraftan sancı çekerken bir tarafan da yüzünü silmiş.ve doğumdan sonra hiç lekesi kalmamış.

sancı çekerken iyi onu düşünebilmiş arkadaşın kaydirigubbakcemile3 ama malesef doğumdan sonra kaldı bu lekeler şimdi napcaz :(

evet arkadasın dedıgı terle sılme yontemı dogru bı yontem ben bekarım ama etrafımda hamıle kalıp yuzunde man olusanlara terıyle sılmesı soylenır bıde ılk sutuyle sılmesı onerılır ınsallah gecer...

cabım bu ikinci hamileliğinmi,ilkinde geçen lekeler ikinci hamileliğinde tekrarmı oluştu?acaba bu kremi kullanmayı bıraktıktan sonra lekeler gerimi geliyor yoksa hamileliğinden dolayımı oluştu?

2.bebegım ilk kızımda cok fazla leke vardı sonra kahverengı lekeler gectı ama çillerım cogaldı sonra dr gıttım kremi verdi işe yarıyordu ama ben pek kullanamadım suan bırde 4aylık oglum var ılkındekı kadar leke olmadı gunese pek cıkmadım makyaj ürünlerini yuzume surmedım ama daha cok çiller oluştu guneşte fazla kaldımı gerı gelıyor dahada cogalıyor bırde sıvılcem cok ergenlıkte bukadar sivilcem olmamıştı:1no2:

göz altlarımda kahverengi lekeler oluştu çil falan o kadar yokta,hatta başka lekeler vardı ama onlar geçti.inşallah bunlarda geçer.

bende bugün lekeler için dr gittim. bir tane krem yazdı etkisini ancak iki ayda görürsün dedi.. kullanayım tekrar yazarım fayda ederse..

bende terle silme işlemini uygulayanlardanım.kesinlikle doğru.ve bunu yaşlı ve orta yaşlı bir çok bayan biliyorlar.yaygın bir şey yani.annemde kayınvalidemde söylediler bana bunu halbuki biri amasyalı diğeri ankaralı.bilindik bişey yani.yalnız sancı sırasında değilde lohusa teriyle sildirdiler bana.bende hamileyken hem hafif kahverengilik oluşmuştu hemde çiller.ve zaten yüzü çok terleyen bi insanım terledikçe sildim ve iki güne lekeler gitti.(not:silerken sıradan bez kullanmak yerine halk arasında humayın denilen amerikan bezi diye de geçen kumaş türünü kullanmak daha iyi sonuç veriyo yerimseniben.)

kreminn ismi tritone ve emziren anneler kullanabilir.. biraz pahalı ama emzirmiyosanız benzeri bir kremi devlet karşılıyo.. deneyelim bakalım faydası olacak mı

doğum sonrasında sizlerinde yüzünde lekeler kaldımı?bunlara çözüm bulan ve uygulayıp sonuç alanlar varsa paylaşımlarınızı bekliyorum...

canım merhaba hatırladığım kadarıyla sende benim gibi 2009 mart annesiydin .benimde yanaklarımda hamilelikten sonra koyu kahve lekelenmeler oluştu cildiye doktoruna gittim verdiği 3 krem var 17 nisanda başladım yaklaşık 3 hafta oldu ve inan çok büyük etkisini gördüm isimlerini yazayım ama yinede bir cildiyeciye görün çünkü lekelerin gözlerine yakın yerdeyse yan etki yaparmı bilemiyorum.öncelikle kremleri kullanınca güneşe asla çıkmaman gerekiyor çünkü güneşe çıktığında kremler lekeleri arttırıyor

1.krem tritone sabah ve akşam lekelere sürüyorum ve parmak ucuyla masaj yaparak yediriyorum

2.krem dermovital clair gel (bionike ürünü) bunuda sadece akşamları lekelere sürerek masaj yardımıyla cilde yediriyorum.

3. solante lotion 50 faktörlü güneş kremi( piyasadaki en iyi koruyan bu kremmiş)
hersabah tritone kremden 15-20 dk sonra sürüyorum.eğer gün içinde dışarı çıkacaksam tekrarlıyorum.

vallahi bukadar çabuk etki göreceğimi hiç zannetmiyordum doktorum 2 hafta içinde etkiyi görürsün demişti gercekten haklıymış

sormak istediğin bir şey olursa özeldende yazabilirsin canım

Back