- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- 173
muhtemelen yapılan mahalle toplantılarında anlatılanlar canım.
yolsuzluğa gelince en alasını chp yaptı.ne akp ne chp ikisi de veya başkası belgelenmeden boş boş konuşmak çok rahat sanırım.
valla etrafımda mecburiyetten ötürü akp üyesi olan tanıdıklarım var toplantılara katılmaları mecburi katılmazlarsa işten çıkartılmakla tehdit ediliyorlar böyle tuhaflar malesef o toplantılar konusunda..
.
nasıl bir mecburiyet bu onu anlamadım
ömrü hayatımda hiçbir partiye üye olmak için zorlanmadım zorlananı da duymadım
çoğumuz kamu sektöründeyiz çünkü
hangi kurumda ve hangi şehirde çalışıyolar merak etttim doğrusu
özel değilse tabi cevaplarsınız sevinirim
pek gören olmadı sanırım.kısa süreli bir şeydir.ne olduğundan emin olmadığım linkleri açmam.mutlaka canımı sıkacak bir şeydirAy ne meraksızsın abla.
Ben görmedim ama sen anlatınca merak ettim şimdi ne vardı acep o linklerde:26:
Açan yok mu hiç?:26:
valla etrafımda mecburiyetten ötürü akp üyesi olan tanıdıklarım var toplantılara katılmaları mecburi katılmazlarsa işten çıkartılmakla tehdit ediliyorlar böyle tuhaflar malesef o toplantılar konusunda..
heh işte işte bak bunu unutmuştum bide sürekli olan cevap chpyemi oy verelim vardı demi.. yahu bi tek chpmi var ben verdim saadete hiçte pişman değilim başka parti yokmuş muamelesi yapmayın ne olur ya...
Siz Türkiye'de mi yaşıyorsunuz Norveç'te mi bilemedim. Türkiye olduğunu varsayarak, hiç duymadığınız durumun yer aldığı haberlerle ilgili "örnek" bazı linkler veriyorum:
http://www.odatv.com/n.php?n=valilik-calisanlari-akpnin-mitingine-nasil-goturuldu-0708101200
http://www.odatv.com/n.php?n=basbakani-karsilamaya-gelmezseniz-gununuzu-gosteririm-0906131200
http://haber.sol.org.tr/kent-gundem...let-zorla-akp-mitingine-goturmus-haberi-31876
Bunlar duyum uydurma falan değil, sonuncusunda dikkat ederseniz resmi yazışma belgesi var.
pek gören olmadı sanırım.kısa süreli bir şeydir.ne olduğundan emin olmadığım linkleri açmam.mutlaka canımı sıkacak bir şeydir
benim de var zorunlu üye yapılan tanıdıklarım ve o toplantılara zorunlu katılıyorlar.
simon,fabrikaya işe başlarken zorunlu parti üyesi yapılan epey tanıdığım var
teşekkürler egem ben kamuda var mı diye merak etmiştim bin çevremde hiç duymadım çünkü fabrikada işe başlarken filan yapıyolarsa çok saçma ve ayıp gerçekten
hiçbir kimse zorla bi partiye üye yapılıp işten çıkarılmakla tehtit edlemez
ayrıca yapsalar ne değişiyo ki insanlar iyice sinir olup oy vermez zaten o şekilde
maalesef öyle olmuyor.kim nereden oy kullanmış biliyorlar.bizim yaşadığımız yerde bir siteden oy gelmemiş,oraya giden minibüslerin hattını değiştirdiler
candan hanım ben gayet samimi bi şekilde birşey sordum diğer arkadaşa çünkü biz kamudayız ve zorla hiçbir siyasi partiye üye olmadık teklifte gelmedi /QUOTE]
Aaa, hiç duymadım diye şaşırmanıza gerek yok. Kamu personelinin bir partiye üye olması yasak olduğundan, size böyle bir teklif falan gelemez zaten.
Vali kamu personelidir örneğin, kanunen herhangi bir partiye yakın duramaz.
Peki ülkede bu yasaklar geçerli mi? Açıp araştırın, öğretmenevi müdürleri kim diye, ezici çoğunluğunun din bilgisi öğretmeni olduğunu göreceksiniz. Hastane müdürlerini bile diyanetten aldılar.
Yani, yasak, kanun vs hak getire...
Her devirde adam kayırma ve particilik mevcuttu bu ülkede ama örneğin bir hastane müdürü eskiden kendi adamı olan "doktor" olurdu. Teknolojik bir kurumun başına kendi adamları olan "mühendisi" seçerlerdi. Şimdi oralarda mühendis falan yok.
Kısaca liyakat diye bir şey vardı. Şimdi o yok işte.
O olmayınca, açılıştı mitingti, yani iktidarın gövde gösterisi yapacağı her yere, gücü ölçüsünde öğretmenden işçiye kadar herkesi gitmeye zorluyorlar.
Ama parti üyesi değil demenin bir alemi yok yani.
Biz kılıftan konuşuyoruz, siz minare çalınır mı diyorsunuz.
nasıl bir mecburiyet bu onu anlamadım
ömrü hayatımda hiçbir partiye üye olmak için zorlanmadım zorlananı da duymadım
çoğumuz kamu sektöründeyiz çünkü
hangi kurumda ve hangi şehirde çalışıyolar merak etttim doğrusu
özel değilse tabi cevaplarsınız sevinirim
belediyede taşeron firmada çalışıyorlar sadece çalışanlar değil tüm aile zorunlu olarak akpye üye yapılıyor malesef... daha fazla bilgi vermesem daha iyi adamların ekmeğiyle oynamak istemem yani.. sonuçta böyle şeylerde biliyorsunuz kişileri bulmak çok basit oluyor...
anladım ben ilk etapta devlet memuru yazdığınızı sanmıştım o yüzden sordum belediyede olabilir tabi böyle durumlar
siz de farkındaysanız türkiyede sadece türkler yaşamıyo.her dile saygılı olmak gerek...
işin tuhafı ne biliyomusunuz yine bi tanıdığım anlattı adamın oğlu gezi eylemlerine katılıyor ve adamı çağırıyorlar kesin hesabını gitsin diyorlar adam yalvar yakar benim oğlanla ilgim yok eve bile gelmiyor diye diye zorla ikna ediyor yoksa işsiz kalcak düşünün oğlu eyleme katıldı akpye oy çıkmayacakya def edin gitsin moduna giriyorlar hemen.. çok üzücü bu durum ama malesef kimse anlamıyor hala özgür olduğumuzu sanıyorlar...
insanların işiyle gücüyle bu şekilde oynayanlar elbet bi gün hesabını verir
ilginç gerçekten çok saçma geliyo bana oluyo demek ki böyle şeyler belediylerde daha büyük baskı da vardır tabi çünkü arkadaşımın babası amcası da belediyede çalışıyolarmış çok önceden istanbula taşınmışlar sonra hangi hükümet dönemi hatırlayamadım ama hükümet değişince hepsi işten çıkarılmış kendi tanıdıklarını yerleştirdiler heralde üzücü gerçekten böyle olması
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?