Selam bayanlar, bende konuyu geçen yaz görüp mutlaka deneyeceğim demiştim, kısmet ancak oldu, ürünlerimi doa dan aldım bende hediyeleri cabası :) sağolsunlar neyse asıl konuya gelirsek ; ilk tca uygulamamı %15 lik ile yaptım yalnız yüzüme dokundurduğum an batmalar beni korkuttuysada hızlıca tüm yüzüme uyguladım ve zaten çok ıslattığım pamuğumla tekrardan bir çember daha döndüm derken yüzüm acayip kızardı ve zaten ben dayanamaz vaziyete geldim , 1 dk için ayarladığım kronometreye uygulamam bittiği an strat verdim gözüm sayılarda son 10 saniye kala nasılsa sürerkende 30 sn kadar geçti diye kendimi suya teslim ettim :) rahat 3-5 dakika buz gibi suyla tüm yüz hatlarımı dondurduktan sonra
ancak rahatladım, aynaya baktığımda
cildimde yer ye beyazlamalar gördüm ki bunlar tca nın çalıştığının kanıtı idi akabinde çokta yüzümün kurumasını beklemeden yüzüm gerilmeye başladığını hissetmemle bepanthene plus uyguladım , 1 turda üstüne e vitamini kattığım ve doa dan hediye gelen melisa kremimi uyguladım, şu an yüzüm beyaz maske modunda bu yazımı yazıyorum :) , bu arada melisa kremi için biruerde çok yağlı olduğu tevatür edilmiş hiçte öyle değil bence ilk paketi açınca çatlamış elime uyguladımda sünger gibi emdi ürünü ve kadife gibin oldu :) buradan ladysubaru ya bizi doa ile tanıştırdığı için ve doa yada güzel ürünleri için teşekkür ediyorum, gelişmeleri ilerleyen günlerde yazacağım.hoşçakalın canlar :)
Hayırlı olsun öncelikle güzelim. Sadece bir yanlış anlama var onu düzelteyim;
''cildimde yer ye beyazlamalar gördüm ki bunlar tca nın çalıştığının kanıtı idi '' demişsin ya, hayır bu şart değil, ya da kanıt değil. Her cildin tepkisi farklı. Kimi arkadaşlarımız bırak beyazlamayı uygulama anında veya sonrasında kızarmıyor bile :) Şifa olsun. benim cildim yağlı ,daha önce de hep sivilceliydi roucuttane kullandım ve tabi azalma oldu ama özellikle çenemde hala sivilce cıkıyor , bir de beyaz beyaz noktalar var yani içi yağ dolu beze gibi . onları temizlemek için sıkınca hemen sivilceye ceviriyor . bir arkadasım oradaki mikrobu önlemek ve gözenekleri sıkılaştırmak için kimyasal peelingi önerdi . acaba bu durumda da işe yarar mı yani cildi yenilemenin dışında sivilceler için tedavi edici özelliği de var mıdır ? bir yer 200 tlye yapıyormuş . işe yararsa kıyıcam paraya ama değilse yazık yani o kadar para vermeme . yardımınız için şimdiden teşekkürler
Güzelim onlar yağ skarları. Onlar mikrop vs sebepli olmuyor yani, cildin sebum salgıladıkça gözeneklerde birikiyor.
Öncelikle cilt temizliğini doğru yapmalısın ki onlar geçsin.
Ben mesela 2005/2006 yıllarından bu yana sebamed kompakt sabun ile temizliyorum cildimi ne sivilcem var ne yağ birikiyor gözeneklerde.
Kimyasal peeling cildi soyarak yeniler, doğal olarak genişlemiş gözenekler soyuldukça eski normal olması gereken haine gelir ve bunu 1 seansta elde edemezsin. Lekelerden kurtulmak genişlemiş gözeneklere göre çok daha kolay.
Merhaba LadySubaru yaklaşık üç gündür paylaşımlarını takip ediyorum oldukça da faydalı buluyorum ayrıca da tebrik ediyorum son derece sabırlı bir şekilde tüm soruları cevaplamışsın insanlara usanmadan yol göstermişsin.. Biraz kendimden bahsetmek ve eğer benimle de ilgilenirsen tecrubelerinden ve rehberliğinden faydalanmak çok isterim. Ben 30 yaşında iki çocuk annesi bir hanımım şu yaşıma kadar üzülerek söylüyorim ki ne bir nemlendirici ne de bir güneş koruyucu kullanmadım
yazılanları, senin paylaşımlarını ve arkadaşlar yorumlarını tecrubelerini okudukça cildime ne yapmışım diye çok üzüldüm. Neyse asıl sormak istediğim şey şu ben yaklaşık dokuz sene önce sivilcelerim nedeniyle beş aylık bir roaccutane tedavisi gördüm sonrasında sivilcelerimin tamamından şükür ki kurtuldum ancak malesef geride çok hafifte olsa izlerim, şakaklarımda minik çukurlarım ve ilacı kullandığım dönem kendimi güneşten iyi koruyamadığım için yanaklarımda gitmek bilmeyen kızarıklıklarımla yaşıyorum :) bir de tabi burnumun üzerindeki siyah noktalarım.. senin konu başındaki tca uygulamanı belki on kere okudum ve hemen herkesin memnun olduğu malum siteden %15 lik siparişimi verdim yanında e vitamini ile beraber umarım bende de sizlerde olduğu gibi işe yarar. Haziran ayına kadar ayda bir kez olmak üzere üç seans yapmak istiyorum uygun mudur? Ayrıca gelen e vitamininin hepsini mi melisa kremine ilave edicez? Soyulma dönemi anladığım kadarıyla max 15 gün bu dönemde bepanthen plus ve melisa kremi kullanıcaz fakat sonrasında diğer seansa 15 günlük süre daha var o arada gelen yeni bebek cilde ( senin tabirinle :) ) ne kullanıcaz? Siteden verdiğin bir nemlendirici ve birde gece yağı karışımını not aldım bunları temin etmeye başladım o ara dönemde kullanayım mı yoksa üç seans tca yapıcam demiştim bu üç aylık dönem bittikten sonra haziranda mı başlayayım onlara? Çok soru sordum biliyorum ama çok güvendim tecrubelerine paylaşımlarına insanların sana geri dönüşüne ve minnetine. Merak ve heyecanla elimde kağıt kalem senden gelecek cevabı beklemekteyim herşeyi not alıp öyle uygulayacağım şimdiden teşekkürler güzel yürekli insan.
Merhaba hoşgeldiniz.
Öncelikle sabırlı ve istikrarlı uygulama yapmanız gerekli. Hep söylediğim gibi çukurların soyularak giderilmesi uzun sürüyor, ki baş belirleyici faktörü derinlikleri. Lekeler için daha çabuk sonuç alırsın ama o çukurlukları gidermek için sabırlı ol. Evitamininin yarısını koysan yeterli olur.
Öncelikle hemen 50 faktörlü güneş koruyucu almalısın, herşeyi saymışsın da güneş koruyucu dememişsin :)
Bepanthen i sadece ilk gün kullan ve diğer günlerde melisa kremini kullanmaya devam et.
Diğer arkadaşlara önerdiğim gibi cilt temizliğin için en yakın eczane veya marketten sebamed kompakt sabun var, hatta watsons ve gratis'in indirimlerini takip edin benim gibi daha uygun fiyata alırsınız
arkadaşlar ben 1 ay önce tca 15 yapmıştım çok iyi soyulmadı ve uzun sürdü heralde ben esmerim diye yetmedi esmerler 25 yapsın diye duydum ve 25 yaptım çok karradı yaparkende beyazlamıştı zaten şindi altan gelen deri kırmızı bu geçici mi dün sıkıntıdan uyumadım geçici dimi çünkü 15 likte pek öle olmadı da daha soyulma bitmeden yapabilincek bişi varsa yapim lady ve diğer arkadaşlar konu hakkında bilginiz varsa yazın lütfen dört gözle cevabınızı bekliyorum
Ah güzelim ya bakın hep aynı sorunu yaşıyorsunuz.
Ben daima ne diyorum hepinize?
%15 ile yeterli soyulma olmaz ise o zaman %20 tca'ya geçin.
%25'i taş çatlasa 2 kişiye önerdim bu güne kadar, ki o arkadaşlarımız %20 ile çok az soyulmuştu
Lütfen gidip sebamed'in pişik kremini al ve kızarıklık geçene kadar gece uyumadan önce ve sabah uyandığın zaman uygulamaya devam et.!
Pinar93 bende dün ilk uygulamamı yaptım ama seninkinin aksine hafif bir kızarıklıktan başka hiç birşey yok %15 ile yaptim ben.. ben nerdeyse yazılanların hepsini okudum %25 yüksek bir oran o nedenle bence panik yapma oran yüksek olunca haliyle cildinin verdiği tepkide %15 te olduğu gibi olmuyor bir süre sonra geçecektir hep öyle okudumm çünkü.. tabi genede işin ehli lady son sözü o söyler sabırla bekleyelim :) burdan ilk kez yapacak arkadaşlara panik yapmamalarını söylemek istiyorum çünkü benim dün ki uygulamam vasattı pamuk değer değmez inanılmaz yaktı ağrı eşiğim çok düşüktür malesef. Pamuğu sürünce süreyi başlatacaktım o heyecanla unutmuşum, burnuma nerdeyse hiç sürmemişim, yanaklarımda sadece elmacık kemiklerime ve yakın çevresine sürmüşüm alt kısımlara pamuğu hiç dokundurmamışım bile yani kısacası Allaha emanet bir uygulama :) iş işten geçtikten sonra yüzümü yıkayıp rahatladıktan sonra anladım ki bu kadar panik yapacak korkacak heyecanlanacak birşey deil aslında
lütfen ilk kez uygulayacak arkadaşlar benim gibi gereksiz panik yaşamayın.
Ya yaaa hep diyorum ama illa önce bi yaşamanız lazım anlamanız için.
Bunu tecrübe uygulaması olarak düşün, 2. uygulaman çok daha iyi olur.
teşekkür ederim mesajın için içim biraz rahatladı ihşallah sorun olmaz senin bi sorun yok dimi başka bilgisi olanlarda yazsın lütfen
Kızarıklık olan kısmı kendin soymadıysan eğer, bir sorun olmaz, nemlendiricini ve güneş kremini sür.
teşekkürler kedicim.
yo kendim soymadım sadece ağzımı oynatırken açılmış olabilir gibi ama elimle tutup soymadım
Acilen sebamed pişik kremi al ve kullanmaya başla güzelim.