Tek tek çok zor olacak biraz genel cevaplayacağım.
1) Lütfen bastırmadan sürün; ''aa ... bölgesi karardı..'' demenizin esas sebebi farkında olmadan bastırmanızdır. Uygulama öncesi cildinizi temizleyin, cilt yağlı olmasın, tonik vs olmasın. Bir başka maddede kullandığım temizleyiciyi yazacağım.
2) Soyulmaya müdahale etmeyin! En önemli kısımlardan biri bu, ya süreci sabırla bekleyip tamamlayacaksınız yada cildi zorladığınız için tahriş edip yeni iz, leke, kızarıklık sahibi olacaksınız.
3) Nemlendirici konusunda kafanız karışıksa zaten kullandığınız memnun olduğunuz nemlendiriciyi kullanın.
4) Soyulma süreci bittikten sonra 10-15 gece boyunca pişik kremi veya çinko krem kullanın. Örnek vermek gerekirse ben; Oro %20 çinko krem kullandım, sebamed'in pişik kremini kullandım (eczanelerden temin edebilirsiniz) memnun kaldım. Gece ince tabaka halinde sürüp sabah yıkayın yüzünüzü. Cilt temizliğiniz için sebamed kompak sabun öneriyorum. 9 yıldır vazgeçilmez ürünümdür. Hem makyajı çok başarılı çıkartır, benim gibi alerjik ve hassas ciltlere dahi problem çıkartmaz, yağlı ciltlerde ve kuru ciltlerde sorun yaratmaz, hemde cildi çok iyi temizliyor.
5) Güneş yok deyip aldanmayın! En az 30-50 faktör güneş koruyucuyu sabah uyanıp yüzünüzü yıkadığınız gibi sürmeyi hayatınızın parçası haline getirin. Uv ışınları lamba, televizyon, fırın, bilgisayar, tablet, telefondan da yayılıyor!
6) Lütfen kafanıza göre oran belirlemeyin veya bir başkasının yönlendirmelerine itibar etmeyin! Neden mi? Oran cilt tipinize ağır geldiğinde size o yönlendirmeyi yapanın değil sizin cildiniz zarar görecek. Önce %15'i alın, bir şişe minimum 3 uygulama yapmanıza yetiyor. Baktınız pul pul soyuldu ancak o zaman %20 alın. Aradaki %5 gözünüze az görünmesin, inanın o fark kimimizin cildinde çok ağır tepki verebiliyor. Evet çekinmeyin, korkmayın, evde yapabiliriz diyorum fakat neticede elimizdekinin asit olduğunu unutmadan kullanmalıyız.
7) Uygun miktarda sürün. 1,5 dk içinde en az 3-4 defa pamuğa tekrar tca dökün ve sürün. Başarılı uygulama yapmanız ve cildin iyi soyulmasının püf noktalarından biri yeterli ve eşit miktarda sürmek geliyor. Küçük bir hatırlatma daha yapayım; 1,5dk'lık süreç tca'yı cilde sürdüğünüz anda başlıyor.
8) Uygulamadan sonraki en az 3-4 ay cilt bebek cilt olduğu için, tonik, kolonya gibi ürünlerden uzak tutun. Alkol içeren temizleyiciler dahil. Cildinize sürdüğünüz bir üründe yanma, karıncalanma, kaşıntı hissi varsa bilin ki yukarıda saydığım bir içerik vardır.
9) Yine lütfen heyecanlanmayın. Hem uygulama sırasında ve sonra kı günlerde sabırlı olun... Kendinizi mercek altına alıp didik didik inceleyip zaten alışkın olmadığınız bir süreçten geçerken kusur bulup canınızı boş yere sıkmayın.
Umarım biraz destek olabilmişimidir, hepinize sevgiler, yine geleceğim