• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz felci geçiriyorum :(

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Merhaba hanimlar direk konuma geciyorum..
Sabah uyandigim da yüzümü yikarken bi baktim dudagim yamulmus çok ciddiye almadim önce öğlene kadar normal hayatima devam ediyodum ki bi komsum gelmişti ona söyledim sag gözünü kapatamiyosun dedi ışte o zaman panikledim hastananeye gittim..
Doktor yüz felci gecridigimi soyledi ve kortizon verdi mr istedi yarina gün verdiler ağrım ya da bi sıkıntım yok yüzümde ki kaymadan ve hafif hissizlikten başka ama canim sıkılmıyor da değil mr sonucundan korkuyorum bisey çıkar mi ki beyin sapi mr si bu arada bilgisi olanlar biseyler yazarsa mutlu olurum....

Genelde stresten oluyor. Benim de halamın başına aniden geldi, sonra geçti ama. Tabi biraz iz kalıyor.Geçmiş olsun.

Cok gecmis olsun insallah hemen atlatirsiniz..Bir aekadasimin esi yuzu soguga maruz kaldigi icin yuz felci gecirmisti..tedavi oldu ve iyilesti.
Insallah sizinkide basit bir nedenden olmustur

rüzgarda falan kaldıysanız da olur
bir süre sonra geçer merak etmeyin.

kuzenimin başına geldi atamalarda ve bir komşumun ciddi stres altındayken oldu ikisininde kısa bir süre sonra geçti

Canım benim eşimde ünideyken olmuş... havalar bir anda soğuyup bir anda ısınınca oluyormuş...

Çok geçmiş olsun. Arkadaşımin da yüzünün bir tarafında felç oluşmuştu. Yaz aylarıydi ve araba kullanıyordu. Doktor bir ihtimal camdan gelen rüzgardan kaynaklanabileceğini söylemişti. Ardından bir süre rapor aldı ve ise gelmedi. Ne kadar sürdü bu durum tam animsayamiyorum. Ama en az bir ay yoktu. Şimdi bir sorunu yok.

Umarım sizin ilerlemez ve bir an önce atlatirsiniz...

Ya tek doktorla kalmasaydınız. Bildiğimiz yüz felci ise ilk uygulanan tedaviler çok önemli.

Lisede bi arkadaşım soğuktan yüz felci geçirmişti. Ama büyük oranda iyileşti, hafif kalıyor ama sadece görünüşte çok hafif. Sakız cigniyordu devamlı. Doktor önermişti.

Sabah uyandigim da yüzümü yikarken bi baktim dudagim yamulmus çok ciddiye almadim önce öğlene kadar normal hayatima devam ediyodum ki bi komsum gelmişti ona söyledim sag gözünü kapatamiyosun dedi ışte o zaman panikledim hastananeye gittim..
Doktor yüz felci gecridigimi soyledi ve kortizon verdi mr istedi yarina gün verdiler ağrım ya da bi sıkıntım yok yüzümde ki kaymadan ve hafif hissizlikten başka ama canim sıkılmıyor da değil mr sonucundan korkuyorum bisey çıkar mi ki beyin sapi mr si bu arada bilgisi olanlar biseyler yazarsa mutlu olurum....
Cok gecmis olsun sizin gibi birden olan yok ama korkmayin duzeliyor bir tanidigim araba klimasindan bir digeride soguktan oldu dr tedavisi ve fizigin verdigi bazi haraketleri yaparak toparladilar mr bir tani sistemi her zaman olasiliklari ortadan kaldirmak icin istiyorlar sanirim onlarada cekildi yani soguk kaynakli diye yollanmadilar eskisinden farkli degiller suanda

Geçmiş olsun,çabuk geçiyor o dediği durum.
Rüzgara çıkmayın,hareket ettirin ağız,yüz kaslarınızı
Kötü bir şey çıkacağını düşünmeyin.

evet evet sakız çiğneyin elinizle yüzünüze masaj yapın aaaa-ooo ---uuu diye mimikler yapın...

Zamanla eski haline dönüyor merak etme geçmiş olsun... ama dudağım yamulmuştu önemsedim dedin ya niye önemsemedin kız sanki her sabah dudağın yamuk mu kalkıyordun :)) neyse canım tekrar geçmiş olsun kafaya takma...
Hah ha ha ay ne biliyim ben sislik sandim önce ya da ferah anima denk geldi herhalde

Tek tedavi kortizonmus maalesef soguga maruz kalmadim malum adanada yasiyorum burda havalar hala 25 derece civari stresim yok evde oturan kadinin ne stresi olacak iste iş güç yakinda grip nezle gecirmedim bana gore bi sebebi yok açıkçası ruzgar soğuk hele de hic yok yani bende anlamadim hayirlisi

Bu arada kortizonu çok yogun sekilde kullanicam kilo almaktan korkuyorum tuzu tamamen kestim baska dikkat etmem gereken bisey var mi bildiğiniz

selam,canim oncelikle cok gecmis olsun

Bundan tam 8sene once 12yasindayken evimizin camlari degisiyodu o an beynimde bi bulaniklik oldu hissettim bunu sarsildim birden elimi hissizlesti ardindan dudagim ve dilim yavas yavas hissetmemeye ardindan agzim yamuldu ve gozumu kirpamamaya basladim konusamiyodum babam hemen acile goturdu beni alip

Ve yuz felci gecici dediler igne yaptilar bi saate duzeldim eve geldim ama etkisi devam etti
Aradan bi yil gecti ve yine oldu durup dururken ama bu sefer körluk ardindan el yuz uyusmasi gibi iki saatede gecti gene gittik bise yok kdediler ve bu ataklar on gune bi olmaya baslamamisti
Babam beni aldi erciyes universitesi fakultesine getirdi tum ymtahliller mr eeg ultrason tum vucut hersey kan tahlilleri sonuc
Hic biseyi yok psikolojik care bulamadik aradan uc sene gecmisti 16yasindaydim ve hala ataklar devam etti bi prof onerdiler gittim cocuk noroloji uzmani bakti migren hastasisisn dedi bana convulex cr300adinda bi ilac verdi kullandim ve kullandigim surede atak olmadi 20yasina kadar arada yilda bi oldu ataklar

Ve evlendim cocuk sahibi olmak isteyince ilacin yan etkisi oldugunu ogrendim cocuk dogurursam % 90ozurlu dogcak dendi bana ilaci tedavilerle baska ilaclarla biraktim baska drlere gittim dogum uzmanlari noroloji drleri hepsi yardimci oldu ve ilaci komple birakip hamile kaldim amaaaa

surekli ataklar geldi hergun 6kere migren atagi el yuz uyusmasi bas agrilari delirmistim kac drye gittim ama cozum yok dogana kadar cekeceksinbu bebege zarar verir bebegi alalim tedavi ol tekrar dogurursun gib cumleler duydum

kendimde vazgectim bebegimden vazgecmedim bu ataklar 4 aylik olana kadar surekli devam ettim hep yattim agladim bebegime bise olmasin diye 4.ayda gecti iyilesmistim 8aylik olunca yine tekrarladi duse kalka 9ay oldu ve kizim dogdu cok sukur rabbime

Ondada bendede sorun yoktu fiziksel zihinsel

Ve suan kizim 14aylik ama benimmigren ataklari devam edito bi hafta Once yine oldu yatiyorum bi agri kesici icip felc geldigini hissedince 3 4saate geciyo alistim artik bu duruma

Siz ihmal etmeyin sakin ben bunlari yasadim halada devam ediyorum ilac kullanirkende cocuk sahibi olacaksaniz dikkat edin iceriklerine

(aura migren mis hastaligimin adi)

Cok gecmis olsun canim ruzgardan uzak dur soguk suyla yika yuzunu ama yuz felci gecici

selam,canim oncelikle cok gecmis olsun

Bundan tam 8sene once 12yasindayken evimizin camlari degisiyodu o an beynimde bi bulaniklik oldu hissettim bunu sarsildim birden elimi hissizlesti ardindan dudagim ve dilim yavas yavas hissetmemeye ardindan agzim yamuldu ve gozumu kirpamamaya basladim konusamiyodum babam hemen acile goturdu beni alip

Ve yuz felci gecici dediler igne yaptilar bi saate duzeldim eve geldim ama etkisi devam etti
Aradan bi yil gecti ve yine oldu durup dururken ama bu sefer körluk ardindan el yuz uyusmasi gibi iki saatede gecti gene gittik bise yok kdediler ve bu ataklar on gune bi olmaya baslamamisti
Babam beni aldi erciyes universitesi fakultesine getirdi tum ymtahliller mr eeg ultrason tum vucut hersey kan tahlilleri sonuc
Hic biseyi yok psikolojik care bulamadik aradan uc sene gecmisti 16yasindaydim ve hala ataklar devam etti bi prof onerdiler gittim cocuk noroloji uzmani bakti migren hastasisisn dedi bana convulex cr300adinda bi ilac verdi kullandim ve kullandigim surede atak olmadi 20yasina kadar arada yilda bi oldu ataklar

Ve evlendim cocuk sahibi olmak isteyince ilacin yan etkisi oldugunu ogrendim cocuk dogurursam % 90ozurlu dogcak dendi bana ilaci tedavilerle baska ilaclarla biraktim baska drlere gittim dogum uzmanlari noroloji drleri hepsi yardimci oldu ve ilaci komple birakip hamile kaldim amaaaa

surekli ataklar geldi hergun 6kere migren atagi el yuz uyusmasi bas agrilari delirmistim kac drye gittim ama cozum yok dogana kadar cekeceksinbu bebege zarar verir bebegi alalim tedavi ol tekrar dogurursun gib cumleler duydum

kendimde vazgectim bebegimden vazgecmedim bu ataklar 4 aylik olana kadar surekli devam ettim hep yattim agladim bebegime bise olmasin diye 4.ayda gecti iyilesmistim 8aylik olunca yine tekrarladi duse kalka 9ay oldu ve kizim dogdu cok sukur rabbime

Ondada bendede sorun yoktu fiziksel zihinsel

Ve suan kizim 14aylik ama benimmigren ataklari devam edito bi hafta Once yine oldu yatiyorum bi agri kesici icip felc geldigini hissedince 3 4saate geciyo alistim artik bu duruma

Siz ihmal etmeyin sakin ben bunlari yasadim halada devam ediyorum ilac kullanirkende cocuk sahibi olacaksaniz dikkat edin iceriklerine

(aura migren mis hastaligimin adi)
Cok gecmis olsun size de ay mogren mi acaba bilemedim şimdi çünkü soguga maruz kalmadim neden oldu hic sebep bulamiyorum inanin bakalim ilaclar8 kullaniyim mr sonucu çıksın bakalim

Çok geçmiş olsun. Sakın korkmayın. Benim de abim soğuk denize girme ve arabada ıslak saçla, sürekli camı açık bırakması üzerine geçirmişti. Sağ tarafından ağzı yamuk ve sağ gözü kırpılmıyor, göz kapağı kapanmıyordu. Doktor kortizon hapı ve başka bir hap verdi. Ama abim kortizonda, sıfır tuz sıfır şeker diyeti uyguladı. Ağzı için de sakız çiğnedi. Bir, iki aya iyileşti. Kontrollere gitti. Hiçbir iz kalmadı çok şükür. Aynı şekilde bir arkadaşım da sabahları duş alıp, ıslak saçla çıktığı için yüz felci geçirmişti. Onun daha da ağırdı. Yüzü çok tuhaftı. Ona da sakız egzersizi ve ilaç vermişlerdi. O da iyileşti. Onda da iz kalmadı. Sıcak soğuk farkı nedeniyle olmuştur büyük ihtimal. İnşallah sonucunuz temiz çıkar. Bu süreçte kendinize dikkat edin. Islak saçla evde bile durmayın, kurutun. Soğukta kalmayın. Kortizona uygun beslenin. Acil şifalar diliyorum size.

Back