İğneli Epilasyon yüz - boyun başlangıç detaylı iğneli epilasyon günlüğü.

Yüzünüzdeki tüyler bitti mi acaba ? Ben de başlamak istiyorum çok sıkıntı çekiyorum ama iz kalıyor,leke kalıyor,kırışıklık oluşuyor dediler lazer e de güvenemiyorum çok ağrınız oluyor mu? leke vs herhangi bir sorunla karşılaştınız mı ?

Merhaba... İğneli epilasyonda çalışılan teknik çok önemlidir... Teknik iki el çalışma olmalı bir elde çift öbür elde iğne... hızlı çalışılması adına... Gerdirmek ve yön bulmak.. Bunlarda gözenek yol olup kıl soğanına erişebilmek adına... Bir defada dahi alınan kılın geneli geriye çıkmaz böylelikle... Çok akım vermek kılı bitirmez hatta deri yakılabilinir... Gerekli akım ve soğana erişmek mesele budur... İşlem belirli aralıklar ile uygulanır... Bu bölge bölge de değişir çünki kılın yüzeye çıkılması bekleniyor olabilinir... Ancak aynı bölgede çalışılacak ise kesinlikle kabuklar geçtikten sonra, kabukların içerisinde uygulama yapmak sağlıklı olmayabilir.. İşlem bittikten sonra bünyeye bağlı olarak biraz şişlik, sinek ısırığı gibi minik yaralar oluşur. Yoğun çalışmalar oluyor ise iki hatta üç gün suya değmemesi gerekebilir... İlk etaplarda cildin rahatlaması ve kabuğun düşmemesini sağlamak amacı ile talk pudrası iyi bir yardımcıdır. DİKKAT. Kabuklar mümkün olduğunca düşmemeli kendi kendine geçecekler. Bunun ardından iyikeştirici merhemler takviye edilebilinir... fito, medikasol,silverdin.bepantol.... Başka bazı ilaçlarda öneriliyor ancak en önemlisi kabuklara iyi bakmak... Çünki kabuklara iyi bakıldığı sürece hiç bir ürün kullanılmasada iz kalma olasılığı yoktur doğruda işlem uygulandıktan sonra. Kabukları koparmamak, sürtücek kıyafet dahi giyimemek, kabuk var iken kese yapmamak gibi... Bu kısımda geçtikten sonra cilt tipine bağlı olarak kabuklar geçtikten sonra kiminde kırmızı kiminde kahve renkli görüntü olabilir... Onlar geçici lekelerdir iyi bakıldığı için.,Kıllar bitmeye yakın cilt kendini toparlamaya başlar ve tam anlamı ile bebek teni olması en fazla 6ayı bulur(bünyeyede bağlı olarak)... NoT. İğneli epilasyon bir tedavi sürecidir dolayısı ile oradaki sorun çözüme ulaşmadan cilde bakım yapılması sağlıklı olmayacaktır ancak sonrasında istediğinizi yapabilirsiniz.... Bu arada iğneli yeni yapılmış ve kabuklar var iken yaz günüde yapılmış olsa güneş kremi ve benzeri kozmetik içerikli losyon yada kremler kullanılmamalı... Nem olursa kabuk ciltte durmaz düşer... Nem durumunda talk pudrası iş görecektir.... Eğer kabuk var iken dikkat edenediniz bronz oldu cildiniz biraz,kabuk altı bundan etkilenmediği için biraz açık renk kalır ki sorunlu görüntü olmaz oda bir sonraki yazda brozlaştığınızda buda ortadan kalkar... Detaylı konudur ama temel bazı konular da bunlardır.

Bugün 3. seansım idi. Halen oldukça şiş ve kızarık. Kaş üstleri ve elmacık kemiği çok acıyor. Bazen iki defa akım veriliyor tek kıla. Yanaklar fazla acımıyor. Her uygulamada kızarıklık ve şişlik oluyor. Şişlikler 2. gün de devam ediyor ve yavaş yavaş geçiyor. Tam onlar geçiyor, bu sefer işlem görmeyenlere yapılıyor; kızarıyor, şişiyor vs. İlk zamanlar iyileşme sürecini görmek de zorlaşıyor böylelikle. İlk gün su değdirmiyorum. Bol bol pudra sürüyorum ben. 10 dk sonra madecassol. Bunu günde iki kez yapıyorum. Eğer dışarı çıkacaksam yağmurlu-karlı günde bile olsa güneş kremi sürüyorum. Eğer leke kalırsa leke tedavisi dahi olsanız yeniden oluşur. Çünke leke cilde yapışabilir. Benim güneş lekelerim var elmacık kemiği üstünde ve bazen azalır gibi olsalar da asla geçmiyorlar.
Kabuklar dökülünce oluşan kırmızılık zamanla geçiyor. Yani iyi bakarsanız. Madecassol hücre yenileme konusunda gerçekten iyi. Aksi halde başka bir cilt yenileyici krem ya da serum olabilir. Örneğin annem ne pudra sürüyor ve madecassol. Güneş kremi sabahları sürüyor, akşam da soyucu serum ve cilt yenileyici krem kullanıyor. Ama benim iyileşme sürecim ondan daha hızlı oluyor.

kemiğe yakın yerler çok acıyor ya, benim bazen bağırasım geliyor gerçekten. Yanaklar da baya hassas. Benim yüzümün tamamı işlem görmedi, çenemle boynum azaldı baya ama çok inatçı bir bölge çene. Her gittiğimde illaki çıkan oluyor kadın orasıyla tekrar ugraşmak zorunda kalıyor (kıl yoğunluğum çok). Valla kadın 1.5 sene sürer demişti hakkatten böyle olacak sanırım.
Sizin yüzdeki ilerlemeleriniz nasıl? kaç seansta yüzünüzün tamamı alındı, kaçar dklık işlem yapıldı yazabilir misiniz?

kemiğe yakın yerler çok acıyor ya, benim bazen bağırasım geliyor gerçekten. Yanaklar da baya hassas. Benim yüzümün tamamı işlem görmedi, çenemle boynum azaldı baya ama çok inatçı bir bölge çene. Her gittiğimde illaki çıkan oluyor kadın orasıyla tekrar ugraşmak zorunda kalıyor (kıl yoğunluğum çok). Valla kadın 1.5 sene sürer demişti hakkatten böyle olacak sanırım.
Sizin yüzdeki ilerlemeleriniz nasıl? kaç seansta yüzünüzün tamamı alındı, kaçar dklık işlem yapıldı yazabilir misiniz?

Benim de hepsi işlem görmedi hatta çok azına yapıldı diyebilirim. Çarşamba günleri yanak-favori-elmacık kemiği bölgelerinde ara ara işlem yapıyor. Tüylerin tamamını almıyor, 20 kıl bi aradaysa 2-3 tanesine işlem yapıyor aynı yerde. 20 dk kadar sürüyor. Cuma günleri ise kaş arası ve kaş üstü. O bölgede tümünü aldırıyorum çok kızarıp kabarıyor ama senelerce düzenli kuaföre aldırdığım için o kısmın temiz görünmesine dikkat ediyorum. O da 15-20 dk sürüyor. Hepsine işlem yapıldığı için kaş bölgesinde, 3-4 gün şiş ve kızarık kalıyor. Bugün 3. günü kaş bölgesine yapılan işlemin. hala kabarık ve kızarık. Kabuklar döküldü, geriye nokta nokta kırmızılık kaldı. Yaza kadar bitmesini istediğim için bu kadar yoğun gidiyorum ve tüm kızarıklık-kabarıklıklara katlanıyorum. 3-5 seansta biteceğini söylediler ama daha tüylerin çoğu duruyor, işlem yapılmayan tüyler çok.

Benim de hepsi işlem görmedi hatta çok azına yapıldı diyebilirim. Çarşamba günleri yanak-favori-elmacık kemiği bölgelerinde ara ara işlem yapıyor. Tüylerin tamamını almıyor, 20 kıl bi aradaysa 2-3 tanesine işlem yapıyor aynı yerde. 20 dk kadar sürüyor. Cuma günleri ise kaş arası ve kaş üstü. O bölgede tümünü aldırıyorum çok kızarıp kabarıyor ama senelerce düzenli kuaföre aldırdığım için o kısmın temiz görünmesine dikkat ediyorum. O da 15-20 dk sürüyor. Hepsine işlem yapıldığı için kaş bölgesinde, 3-4 gün şiş ve kızarık kalıyor. Bugün 3. günü kaş bölgesine yapılan işlemin. hala kabarık ve kızarık. Kabuklar döküldü, geriye nokta nokta kırmızılık kaldı. Yaza kadar bitmesini istediğim için bu kadar yoğun gidiyorum ve tüm kızarıklık-kabarıklıklara katlanıyorum. 3-5 seansta biteceğini söylediler ama daha tüylerin çoğu duruyor, işlem yapılmayan tüyler çok.

elmacık bölgesine daha dokunmadı benim, çok acıyor mu? :KK43: valla aynı durumdayız o zaman benim de yanaklar falan çok işlem görmedi, dediğim gibi çene bölgesi beni delirtiyor. 2 hafta once gitmiştim bu hafta yine gidicem, önceden almadıkları çıkmaya başladı. Çenede çıkanları aldırıp yanaklara ve elmacık kemiğine odaklanmasını isticem çünkü oralara müdahale olmadığı için çok uzadılar.. zor durumda kalmadıkça makasla müdahale de etmek istemiyorum çünkü sertleşiyorlar. Allatan şu anda tüylerim yumuşacık. Eskiden çenem boynum daha sertti, o sertlik gitti seyrelmeler de başladı çok şükür.. Ama bu bekleyiş insanı çıldırtıyor gerçekten. İnşallah süreç güzel geçer de hepimiz kurtuluruz ya

elmacık bölgesine daha dokunmadı benim, çok acıyor mu? :KK43: valla aynı durumdayız o zaman benim de yanaklar falan çok işlem görmedi, dediğim gibi çene bölgesi beni delirtiyor. 2 hafta once gitmiştim bu hafta yine gidicem, önceden almadıkları çıkmaya başladı. Çenede çıkanları aldırıp yanaklara ve elmacık kemiğine odaklanmasını isticem çünkü oralara müdahale olmadığı için çok uzadılar.. zor durumda kalmadıkça makasla müdahale de etmek istemiyorum çünkü sertleşiyorlar. Allatan şu anda tüylerim yumuşacık. Eskiden çenem boynum daha sertti, o sertlik gitti seyrelmeler de başladı çok şükür.. Ama bu bekleyiş insanı çıldırtıyor gerçekten. İnşallah süreç güzel geçer de hepimiz kurtuluruz ya

elmacık bölgesi çok acıyor, hemen kabarıp kızarıyor o yüzden bir iki aldıktan sonra bırakıyor orayı. Bugün 25 dk yanak ve favoriye çalıştı. daha hala hepsi bitmedi. Yani daha 1. seansım bitmedi sayılır. 146 dk oldu toplamda ve 5 sefer gidişte. İğneyi çöpe attı deforme oldu dedi. Bu konuda bilgisi olandan yardım almak isterim. Yoğun çalıştık iğneyi değiştirmek gerekiyor cilde zarar verir dedi. Her iğne alışta da ücretliymiş.

elmacık bölgesi çok acıyor, hemen kabarıp kızarıyor o yüzden bir iki aldıktan sonra bırakıyor orayı. Bugün 25 dk yanak ve favoriye çalıştı. daha hala hepsi bitmedi. Yani daha 1. seansım bitmedi sayılır. 146 dk oldu toplamda ve 5 sefer gidişte. İğneyi çöpe attı deforme oldu dedi. Bu konuda bilgisi olandan yardım almak isterim. Yoğun çalıştık iğneyi değiştirmek gerekiyor cilde zarar verir dedi. Her iğne alışta da ücretliymiş.
Evet, kullandıkça iğnelerin izole kısmı aşınıyor, o yüzden değiştiriyorlar. İğne sizde kalıyorsa eğer dikkatli bakın siz de fark edersiniz. Nemectron denen el yapımı olanlar daha uzun dayanıyor ama onu bulmak da çok kolay değil sanırım.

[QU

ben de 200 dk gitmişim toplamda. herhalde bi 5 seans daha gitsem anca bütün tüyleri tamamen almış ve 1. seansım bitmiş olacak :KK70: Allah yardımcımız olsun çileye bak :) benim iğnede henüz hasar görünmüyor, bikaç haftaya benimki de değişir herhalde. sizde altın ince uçlu olandan mı kullanıyorsunuz iğneniz nasıl?

altın uçlu iğne benimki. Mesajımda 146 dk demişim toplamda ama 106 dk imiş. Yani yaklaşık 100 dkda iğne değişecek sanırım. Her seferinde iğne ücreti vermek saçma geliyor bana. Maliyeti 5 tl ya var ya yok, ben her seferinde 25 tl vericem. Gerçi konuşmadık bu konuyu. Cuma ya da pazartesi gittiğimde alıcam yenisini. Annemin gittiği yerde iğne değiştirmiyorlar. Benden fazla sürdü onunki dk olarak. Aslında çok memnunun gittiğim yerden ama bu kadar sık iğne değiştirmek maddi olarak zorlayacak beni. Komple yüz yaptırıyorum çünkü ve tüylerin daha yarısı ancak işlem gördü.

altın uçlu iğne benimki. Mesajımda 146 dk demişim toplamda ama 106 dk imiş. Yani yaklaşık 100 dkda iğne değişecek sanırım. Her seferinde iğne ücreti vermek saçma geliyor bana. Maliyeti 5 tl ya var ya yok, ben her seferinde 25 tl vericem. Gerçi konuşmadık bu konuyu. Cuma ya da pazartesi gittiğimde alıcam yenisini. Annemin gittiği yerde iğne değiştirmiyorlar. Benden fazla sürdü onunki dk olarak. Aslında çok memnunun gittiğim yerden ama bu kadar sık iğne değiştirmek maddi olarak zorlayacak beni. Komple yüz yaptırıyorum çünkü ve tüylerin daha yarısı ancak işlem gördü.

Akımın yüksekliği ile mi alakası var acaaba, benmkide altın uçlu ve senden daha uzun sürmüş henüz hasar yok gibi duruyor. 25 tl çok fazlaymış ya iğne için, umarım çok fazla değiştirmez iğneni

İşlem görmeyen yerleri nasıl alıyorsunuz acaba ?

kızlar ben bugün ilk defa iğneli epilasyona gittim, hem daha yaptıralı 1 saat anca oluyor.altın iğne ile yaptı bayan.4-5 kıla yapalım ilk dedim.çünkü ilk başta konuştuk baya,şişebilir her cilt tipi farklı işte leke,deformasyon olabilir dedi.benim çene tüyleri cımbızla almaktan aşırı sert ve kalın oldu yayıldı da maalesef.ilk lazer yapalım o bölgeye dedi istemedim.işte ilk denemesini iğneyle 4-5 kıla denettim.şimdi gidişatı size anlatayım fikrinizi almak istiyorum.uyuşturacaktı o bölgeyi spreyle istemedim dayanırım dedim.sonuçta 4-5 kıl yani.ben uzandım tepemde ışıklı büyüteç :))) iğnenin girişini hissetmedim,elektrik verdi acıtmadı hafif bir his duydum.ama sanırım elektriği az verdi ki ve kökleri de baya sertmiş.bir daha verdi öyle çekti.çekerken hissetmedim.ama bu 3 kılda aynı şekilde oldu.gelmedi kıl bir daha verdi.yalnız bir yerde peçete aldı eline tmm dedim kesin kanadı:KK43: bir kıl kökünden sanırım ufak bir kan geldi.ama benim önceden öğrendiğim asla kan gelmemesiymiş. acaba kıl köküm çok güçlü olduğu için olabilir mi? kadına bir şey demedim bu arada.daha sonra aletin ismini unuttum ucu cam gibi bir şeydi,onu o bölgeye uyguladı.sanki elektrik veriyor gibi hiç sevmedim o hissi.o alet ordaki etkileri azaltıyormuş öyle dedi.sonra da krem sürdü.bir gün su değdirme dedi.bepanten gibi bir krem uygula dedi.şuan yaptığı yerler zor seçiliyor,bir şişlik olmadı,kızarıklıkta yok.2 tanesinin delik izini zor zor seçebiliyorum yakın aynayla.daha sonradan mı şişip kızarıyor anlamadım ben.ayrıca 10 parmak çalışmadı da.bir de yarın 11 de başka merkezden randevu almıştım.ona da gidip aynı bu şekilde denetsem mi? şimdi gittiğim yer biraz eski gibi geldi de bilmiyorum.bu arada altın iğneyi 10 tl verdim,dksı da 1,50.yarın ki merkez iğneye 20 tl,dksı da 1,75 demişti.bu gittiğim yerin ucuzluğuda aklımı karıştırdı

Akımın yüksekliği ile mi alakası var acaaba, benmkide altın uçlu ve senden daha uzun sürmüş henüz hasar yok gibi duruyor. 25 tl çok fazlaymış ya iğne için, umarım çok fazla değiştirmez iğneni

Hiç bilmiyorum ki akımla ilgisi var mı diye ama akımı düşük tutmayacağını daha önce söylemişti. Çünkü çok kızarıp kabarıyor, cuma günkü yerler hala şiş ve kızarık. Kalın tüylerde akımı verirken çıtırdıyor tüyler. Akım düşük değil ama iğne mi kalitesiz anlamadım ki. K2 yazıyordu üstünde incelik ölçüsü ama ne markası ne kalite bilmiyorum. Bu iğneden artık bişi olmaz dedi çöpe atarken. İğneliye başlayalı bugün 2 hafta oldu ve 3 gün sonra yeni iğne alıcam. Umarım her şey bittiğinde sonuç bütün bu paralara, kızarıklıklara, çekilen tüm maddi-manevi sıkıntıya değer.

İşlem görmeyen yerleri nasıl alıyorsunuz acaba ?

İşlem görmeyen yerlere hiç dokunmuyorum. Zaten çok kalın değiller. Tek seans alex ile lazer yaptık öncesinde, inceltme amaçlı. Tek seansta lazerle çok inceldiler. Sadece kaş üstü biraz kalın, oraları da almıyorum, sabrediyorum seans gününe kadar.

kızlar ben bugün ilk defa iğneli epilasyona gittim, hem daha yaptıralı 1 saat anca oluyor.altın iğne ile yaptı bayan.4-5 kıla yapalım ilk dedim.çünkü ilk başta konuştuk baya,şişebilir her cilt tipi farklı işte leke,deformasyon olabilir dedi.benim çene tüyleri cımbızla almaktan aşırı sert ve kalın oldu yayıldı da maalesef.ilk lazer yapalım o bölgeye dedi istemedim.işte ilk denemesini iğneyle 4-5 kıla denettim.şimdi gidişatı size anlatayım fikrinizi almak istiyorum.uyuşturacaktı o bölgeyi spreyle istemedim dayanırım dedim.sonuçta 4-5 kıl yani.ben uzandım tepemde ışıklı büyüteç :))) iğnenin girişini hissetmedim,elektrik verdi acıtmadı hafif bir his duydum.ama sanırım elektriği az verdi ki ve kökleri de baya sertmiş.bir daha verdi öyle çekti.çekerken hissetmedim.ama bu 3 kılda aynı şekilde oldu.gelmedi kıl bir daha verdi.yalnız bir yerde peçete aldı eline tmm dedim kesin kanadı:KK43: bir kıl kökünden sanırım ufak bir kan geldi.ama benim önceden öğrendiğim asla kan gelmemesiymiş. acaba kıl köküm çok güçlü olduğu için olabilir mi? kadına bir şey demedim bu arada.daha sonra aletin ismini unuttum ucu cam gibi bir şeydi,onu o bölgeye uyguladı.sanki elektrik veriyor gibi hiç sevmedim o hissi.o alet ordaki etkileri azaltıyormuş öyle dedi.sonra da krem sürdü.bir gün su değdirme dedi.bepanten gibi bir krem uygula dedi.şuan yaptığı yerler zor seçiliyor,bir şişlik olmadı,kızarıklıkta yok.2 tanesinin delik izini zor zor seçebiliyorum yakın aynayla.daha sonradan mı şişip kızarıyor anlamadım ben.ayrıca 10 parmak çalışmadı da.bir de yarın 11 de başka merkezden randevu almıştım.ona da gidip aynı bu şekilde denetsem mi? şimdi gittiğim yer biraz eski gibi geldi de bilmiyorum.bu arada altın iğneyi 10 tl verdim,dksı da 1,50.yarın ki merkez iğneye 20 tl,dksı da 1,75 demişti.bu gittiğim yerin ucuzluğuda aklımı karıştırdı

Bepanten değil (tüylenme yapabilir) fito ya da madecassol kullanın. Mutlaka pudra sürün gözenekleri kapatsın, kabuk oluşsun. Benim uygulama esnasında oldukça şişip kızarıyor o yüzden aynı yere yapamıyor. Yüzüm harita gibi, her yer kabarık ve kızarık. İlk gün acıyor zaten, yatarken de yapılan yerler yastığa değince acıyor.
İğne (altın uçlu) 25 tl benim gittim yerde, dksı da 2 tl.

Bepanten değil (tüylenme yapabilir) fito ya da madecassol kullanın. Mutlaka pudra sürün gözenekleri kapatsın, kabuk oluşsun. Benim uygulama esnasında oldukça şişip kızarıyor o yüzden aynı yere yapamıyor. Yüzüm harita gibi, her yer kabarık ve kızarık. İlk gün acıyor zaten, yatarken de yapılan yerler yastığa değince acıyor.
İğne (altın uçlu) 25 tl benim gittim yerde, dksı da 2 tl.
teşekkür ederim tavsiyeniz için.pudrayı bugün süreyim mi?krem ne zaman kullanılmaya başlanıyor? bu arada benim bir kızarıklık bir şişme olmadı.bu 4-5 tüye yaptığı için mi acaba? ve de bazı köklere iki kere akım verdi çünkü ilkinde çekilmedi kök dirençli olduğu için bu normal mi? ve bir yerde kan oldu bunun normal olmadığını duymuştum.işlem sonunda yaptığı yere bir aletle akım gibi bir şey verdi,bu kızarıklık gibi etkileri hafifletiyor dedi.

X