- 2 Ekim 2014
- 2.337
- 5.037
- 358
- 39
Yutkunma beyinle alakali 1 mevzu. Norolojik 1 sorun da olabilir. MS gibi hastaliklarda da yutkunma, takilma gibi islevsel bozukluklar oluyor. Gecmis olsun.Arkadaşlar kbb baktı gastroentoloji endoskopi yaptı genel cerrahi kan akciğer filmi yaptı piskolog psikolojik degil dedi bu fobi degil dedi ne yapacağımı bilmiyorum
Sorunun yutmada oldugunu dysunuyorsaniz bademcik civarinda vs kulak burun bogaz doktotuna görünün yuttuktan sonra sindirirken yemek borunuzda olarak dusunuyorsaniz gastroenteroloji ye gorunmeniz lazim bunun icinde dahiliye polikliniginden öncelikle yeşil alan açtirip oyle uzmanina basvurabilirsinizArkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?
Arkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?
Evet öyleBu dediğinize benzer olarak bir şey yaşadım ben de hala da ara ara oluyor. Boğazımda geçmeyen bir şey varmış gibi bir his oluyordu sizinki de öyle bir şey mi?
Benim de aynı ama ben sorun su ki ilsc ve sert gıdaları alamıyorum ilac da yutamayınca iyileşme olmuyor ilk 8 9 ay sorun yoktu ilac felan yutuyordum son 2 aydır sert gıda ilsc vs gitmiyor asagı malesefBende de vardı hatta bazen cam parçası yutmuş gibi batma yapıyordu.Film ultrason filan yaptırdım bişey çıkmadı.
Sonra dahiliye ye gittim reflü var dedi.Reflüde asit boğaz da tahriş yapabiliyormuş.Hatta doktora gidene kadar ilerlerledi, kulağıma kadar sızı vardı.
Mide koruyucu verdi .Iyi gelmedi .Sonra başka bir dahiliye doktoruna gittim o da başka bir mide koruyucu verdi.O daha etkiliymiş .3 hafta kullandım.Kullanmaya başladıktan 2 3 gün sonra azaldı .Sonra tamamen geçti.
Evet defalarca bakıldı bogaz ultrason ile hicbirsey çıkmadı geçmiş olsunBenim boğazımda da takılma hissi var KBB ye gittim önce antibiyotik falan verdi geçmedi tekrar gittim ultrasonla bakalım dedi ve troidimde nodul tespit edildi nodul kötü huylu çıkmadığı için alınmadı hala duruyor o yüzdende o takılma hissi hep var bende alıştım artık sizede ultrasonla bakıldı mı
Kbb defalarca baktı ve bir doktor ile kalmadım hepsi aynı hicbşrsey yok dedi gastroentoloji 3 doktora göründüm onlarda endoskopi olman gerekiyor dedi oldum yutak da yutma da sorun yok dedilerSorunun yutmada oldugunu dysunuyorsaniz bademcik civarinda vs kulak burun bogaz doktotuna görünün yuttuktan sonra sindirirken yemek borunuzda olarak dusunuyorsaniz gastroenteroloji ye gorunmeniz lazim bunun icinde dahiliye polikliniginden öncelikle yeşil alan açtirip oyle uzmanina basvurabilirsiniz
Çok sağolun teyzenize de çok geçmiş olsun bir de nöroloji görüneyimAllah korusun asla benzetmek gibi olmasın ama teyzemin bir hastalığı başladı 10 sene önce. Şikayetlerden bir tanesi yutamaması/yutkunamaması. Kendisinin hastalığına bağlı olarak beynin yutkunma komutunu verememesinden kaynaklanıyor. Sadece kontroller için aklınızın köşesinde bulunsun diye yazmak istedim. Şifalar dilerim.
Ne kadar sürdü sizin Bu durumFizyolojik sebepler elendiyse psikolojik olabilir. Çok stresli olduğum bir dönem bende de aniden başlamıştı. Ağzımdaki hiçbir şeyi yutamıyordum, boğazıma takılıyordu ya da ağzımda kalıyordu. Stres geçince o da geçti
Esiniz de benim gibimiydi sert gıdaları ilaçları felan yutabilir miydi geçmiş olsunEşimde de aynı sorun başlamıştı Mart ayında. Önce psikolojik zannettik. Dilde tüy varmış hissi de yaşıyordu eşim. Sonra sadece sıvı beslenir hale geldi ve yaklaşık 20 kilo verdi. Birkaç defa endoskopi yapıldı en son candida mantarı ve boğaz reflüsü bulundu. İlaç artı tüm beslenme düzenini değiştirerek 3-4 ay sonra toparladı. Şu an hala aynı şekilde besleniyor.
Yok benim su içerken sorunum yokAblam da suyu icerken zorlanir ama alostigindan sanirim dert etmiyor
.su icerken gurk gurk diye gecer bir bardak suyu dinlenerek icer sizinde oyle mi
Benzer bir sorunu arkadasimin kiz kardesi yaşıyordu sorunun ne oldugunu tam bilmiyotum ama ameliyat oldu ilk baslarda cok iyiyim dedi ama gecen duydum tekrarlamus yenidenKbb defalarca baktı ve bir doktor ile kalmadım hepsi aynı hicbşrsey yok dedi gastroentoloji 3 doktora göründüm onlarda endoskopi olman gerekiyor dedi oldum yutak da yutma da sorun yok dediler
Ben bir süre tahin içmiştim sabah aç karınla birde hindistan cevizi yağı ile gargara yapmıştım.Öylece ilaç yutabilecek seviyeye geldim.Yoksa nerdeyse artık sıvılar bile zor gidiyordu.Evet öyle
Benim de aynı ama ben sorun su ki ilsc ve sert gıdaları alamıyorum ilac da yutamayınca iyileşme olmuyor ilk 8 9 ay sorun yoktu ilac felan yutuyordum son 2 aydır sert gıda ilsc vs gitmiyor asagı malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?