Yutkunurken takılma sert gıdaları yutamamak

Benim boğazımda da takılma hissi var KBB ye gittim önce antibiyotik falan verdi geçmedi tekrar gittim ultrasonla bakalım dedi ve troidimde nodul tespit edildi nodul kötü huylu çıkmadığı için alınmadı hala duruyor o yüzdende o takılma hissi hep var bende alıştım artık sizede ultrasonla bakıldı mı

Geçmiş olsun tiroid değerlerinize bakildimi hem kandan hem ultrason dan eğer bakilmadiysa bunlarada baktırın

Arkadaşlar kbb baktı gastroentoloji endoskopi yaptı genel cerrahi kan akciğer filmi yaptı piskolog psikolojik degil dedi bu fobi degil dedi ne yapacağımı bilmiyorum
Yutkunma beyinle alakali 1 mevzu. Norolojik 1 sorun da olabilir. MS gibi hastaliklarda da yutkunma, takilma gibi islevsel bozukluklar oluyor. Gecmis olsun.

Arkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?
Sorunun yutmada oldugunu dysunuyorsaniz bademcik civarinda vs kulak burun bogaz doktotuna görünün yuttuktan sonra sindirirken yemek borunuzda olarak dusunuyorsaniz gastroenteroloji ye gorunmeniz lazim bunun icinde dahiliye polikliniginden öncelikle yeşil alan açtirip oyle uzmanina basvurabilirsiniz

İnanın fizyolojik bir neden bulamadılar ise tamamen psikolojik bende bir dönem bunu yaşadım hatta bir ara su ile her gıdayı ancak tüketebiliyordum her zaman yanumda su vardı bir kaç kere boğulma riski yaşandiysaniz çocukluk da dahil olmak üzere yeniden ataklar şeklinde ortaya çıkabilir psikolojik olduğunu düşünüyorum bir randevu alın çünkü bir sonraki aşama su bile içmeye korkmak olabilir

Arkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?

Allah korusun asla benzetmek gibi olmasın ama teyzemin bir hastalığı başladı 10 sene önce. Şikayetlerden bir tanesi yutamaması/yutkunamaması. Kendisinin hastalığına bağlı olarak beynin yutkunma komutunu verememesinden kaynaklanıyor. Sadece kontroller için aklınızın köşesinde bulunsun diye yazmak istedim. Şifalar dilerim.

Bu dediğinize benzer olarak bir şey yaşadım ben de hala da ara ara oluyor. Boğazımda geçmeyen bir şey varmış gibi bir his oluyordu sizinki de öyle bir şey mi?
Evet öyle
Benim de aynı ama ben sorun su ki ilsc ve sert gıdaları alamıyorum ilac da yutamayınca iyileşme olmuyor ilk 8 9 ay sorun yoktu ilac felan yutuyordum son 2 aydır sert gıda ilsc vs gitmiyor asagı malesef

Evet defalarca bakıldı bogaz ultrason ile hicbirsey çıkmadı geçmiş olsun

Kbb defalarca baktı ve bir doktor ile kalmadım hepsi aynı hicbşrsey yok dedi gastroentoloji 3 doktora göründüm onlarda endoskopi olman gerekiyor dedi oldum yutak da yutma da sorun yok dediler

Çok sağolun teyzenize de çok geçmiş olsun bir de nöroloji görüneyim

Fizyolojik sebepler elendiyse psikolojik olabilir. Çok stresli olduğum bir dönem bende de aniden başlamıştı. Ağzımdaki hiçbir şeyi yutamıyordum, boğazıma takılıyordu ya da ağzımda kalıyordu. Stres geçince o da geçti

Ne kadar sürdü sizin Bu durum

Eşimde de aynı sorun başlamıştı Mart ayında. Önce psikolojik zannettik. Dilde tüy varmış hissi de yaşıyordu eşim. Sonra sadece sıvı beslenir hale geldi ve yaklaşık 20 kilo verdi. Birkaç defa endoskopi yapıldı en son candida mantarı ve boğaz reflüsü bulundu. İlaç artı tüm beslenme düzenini değiştirerek 3-4 ay sonra toparladı. Şu an hala aynı şekilde besleniyor.

Esiniz de benim gibimiydi sert gıdaları ilaçları felan yutabilir miydi geçmiş olsun

Kbb defalarca baktı ve bir doktor ile kalmadım hepsi aynı hicbşrsey yok dedi gastroentoloji 3 doktora göründüm onlarda endoskopi olman gerekiyor dedi oldum yutak da yutma da sorun yok dediler
Benzer bir sorunu arkadasimin kiz kardesi yaşıyordu sorunun ne oldugunu tam bilmiyotum ama ameliyat oldu ilk baslarda cok iyiyim dedi ama gecen duydum tekrarlamus yeniden

Allsh hayirli sifalar versin cidden saglik problrminin her turlusu zor

Reflüde boğazda takılma hissi oluyor. Benim yoğun reflü yaşadığım zamanda yediklerim boğazımda kalmış gibi hissediyordum hatta kullandığım uzun kapsüllü haplar boğazımda takılıyordu sanki. Gitsin diye ekmek bile yediğim oluyordu. İlkin psikolojik diye düşündüm ama sonraları ilacın tadını da alınca takıldığını fark ettim. Hapı dikine gidecek şekilde, kurumamış boğaz ve bol suyla içince yutuyordum. Yiyecekleri fazla çiğnediğim için boğazımda yiyecek pek takılmazdı ama. Bilmiyorum, sizinki de böyle mi?

Baktırmadıysanız Tiroidlerinize baktırmanızı öneririm. Belki nodül oluşmuştur

Evet öyle

Benim de aynı ama ben sorun su ki ilsc ve sert gıdaları alamıyorum ilac da yutamayınca iyileşme olmuyor ilk 8 9 ay sorun yoktu ilac felan yutuyordum son 2 aydır sert gıda ilsc vs gitmiyor asagı malesef
Ben bir süre tahin içmiştim sabah aç karınla birde hindistan cevizi yağı ile gargara yapmıştım.Öylece ilaç yutabilecek seviyeye geldim.Yoksa nerdeyse artık sıvılar bile zor gidiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…