Yutkunurken takılma sert gıdaları yutamamak

hulya145

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2022
67
11
18
30
Arkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?

Arkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?
Nasıl yani yeni mi oldu bu? Ben de bebeğiniz filan var da o ek gıdaya geçti sandım

Arkadaşlar kbb baktı gastroentoloji endoskopi yaptı genel cerrahi kan akciğer filmi yaptı piskolog psikolojik degil dedi bu fobi degil dedi ne yapacağımı bilmiyorum

benim midem de problem oldu sonra yutma güçlüğü gelişti , ayrıca alerjik bi bünyem olduğundan ,genzim akar boğazım kaşınır bunlarda takılma hissi yapıyor ben de .. bazen bi tarafımda hissediyorum . bakınca bişey görünmüyor ama rahatsız ediyordu öyle sürekli olmuyor zaten ,ayrıca boğaz reflünüz de olabilir isterseniz başka doktora da gözükün , kafanızı oraya odaklamayın ,odaklanınca daha çok hissedersiniz

Arkadaşlar kbb baktı gastroentoloji endoskopi yaptı genel cerrahi kan akciğer filmi yaptı piskolog psikolojik degil dedi bu fobi degil dedi ne yapacağımı bilmiyorum
Bu söylediğin branşların hepsine gittin mi cidden ve hiç bir netice alamadın öyle mi.
Başka bir hastane denemelisin.
Psikolog bu fobi değil deyip kesip atmaz başka nedenleri araştırır.
İlginçmiş.
Umarım şifa bulursunuz.

Endoskopide reflü gastrit çıktı sadece ve asla bunlsr senim bu sorununu yapmaz dediler sert gıda yutamamm farklı bi sebep dediler 4 hastane degistim 11 doktor

Bu dediğinize benzer olarak bir şey yaşadım ben de hala da ara ara oluyor. Boğazımda geçmeyen bir şey varmış gibi bir his oluyordu sizinki de öyle bir şey mi?

Çok tskler yorumunuz icin reflü ve gastrit var ama onlar yapmaz dedi doktor

Merhaba,
Tiroid ve tiroid nodülleri de benzer şikayetleri yapabilir
O yönden de araştırılabilir.

Geçmiş olsun.

Bende de vardı hatta bazen cam parçası yutmuş gibi batma yapıyordu.Film ultrason filan yaptırdım bişey çıkmadı.
Sonra dahiliye ye gittim reflü var dedi.Reflüde asit boğaz da tahriş yapabiliyormuş.Hatta doktora gidene kadar ilerlerledi, kulağıma kadar sızı vardı.
Mide koruyucu verdi .Iyi gelmedi .Sonra başka bir dahiliye doktoruna gittim o da başka bir mide koruyucu verdi.O daha etkiliymiş .3 hafta kullandım.Kullanmaya başladıktan 2 3 gün sonra azaldı .Sonra tamamen geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…