Benim de sizin gibiReflüde boğazda takılma hissi oluyor. Benim yoğun reflü yaşadığım zamanda yediklerim boğazımda kalmış gibi hissediyordum hatta kullandığım uzun kapsüllü haplar boğazımda takılıyordu sanki. Gitsin diye ekmek bile yediğim oluyordu. İlkin psikolojik diye düşündüm ama sonraları ilacın tadını da alınca takıldığını fark ettim. Hapı dikine gidecek şekilde, kurumamış boğaz ve bol suyla içince yutuyordum. Yiyecekleri fazla çiğnediğim için boğazımda yiyecek pek takılmazdı ama. Bilmiyorum, sizinki de böyle mi?
Evet benim de öyle yiyecekleri çok çiğnediğim icin olmuuor ama ilaçlar sert gıdalar sorunReflüde boğazda takılma hissi oluyor. Benim yoğun reflü yaşadığım zamanda yediklerim boğazımda kalmış gibi hissediyordum hatta kullandığım uzun kapsüllü haplar boğazımda takılıyordu sanki. Gitsin diye ekmek bile yediğim oluyordu. İlkin psikolojik diye düşündüm ama sonraları ilacın tadını da alınca takıldığını fark ettim. Hapı dikine gidecek şekilde, kurumamış boğaz ve bol suyla içince yutuyordum. Yiyecekleri fazla çiğnediğim için boğazımda yiyecek pek takılmazdı ama. Bilmiyorum, sizinki de böyle mi?
Benim başta sigara kokusu olmak üzere ağır kokulara ( kolonya, parfüm ) gibi yoğun bir şekilde maruz kaldığım zaman boğazım acır sanki bademciklerim şişmiş gibi olur ama şişmemiş KBB ye gittiğimde doktor kokulara alerjin var dedi önce inanamadım kokuya alerji mi olur diye :) Ama yaşadıkça o acıyı anladım. Tabi batma farklı bir durum belki size de başka bi teşhis koyacak o yüzden mutlaka gidin doktora.Arkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?
Sizde ilac vs yutamıyor muydunuzBen bir süre tahin içmiştim sabah aç karınla birde hindistan cevizi yağı ile gargara yapmıştım.Öylece ilaç yutabilecek seviyeye geldim.Yoksa nerdeyse artık sıvılar bile zor gidiyordu.
Ben yaklaşık bir yıldır bu problemle yaşıyorum , yutkunurken çok zorlanıyorum ve bu da zamanla nefes boruma yemek mi kaçar korkusuna dönüştü ,her lokmada tedirgin oluyorum .Sert gıdalar asla yiyemiyorum muhakkak bozağımda kalıyor ,psikolojik mi gerçekten bir sıkıntı mı var bende merak ediyorumArkadaşlar merhaba aranız da yutkunma sorunu olan tükürüğünü yutarken bile sol ya da sağ bogazda batma yaşayan ve ilac haplar , elma, havuç sert gıdaları yutamayan var mı ?
bende şuan aynısını yaşıyorum susuz bişey yiyemiyorum boğoazıma kaçar da boğulurum diye hep bu korkuyla yemek yiyorum .Ne kötü bir durum bende piskolojik olduğunu düşünüyorumİnanın fizyolojik bir neden bulamadılar ise tamamen psikolojik bende bir dönem bunu yaşadım hatta bir ara su ile her gıdayı ancak tüketebiliyordum her zaman yanumda su vardı bir kaç kere boğulma riski yaşandiysaniz çocukluk da dahil olmak üzere yeniden ataklar şeklinde ortaya çıkabilir psikolojik olduğunu düşünüyorum bir randevu alın çünkü bir sonraki aşama su bile içmeye korkmak olabilir
Ben bi sorun olduğunu düşünüyorum psikolojik olmadığını ama bulamıyoruz işteBen yaklaşık bir yıldır bu problemle yaşıyorum , yutkunurken çok zorlanıyorum ve bu da zamanla nefes boruma yemek mi kaçar korkusuna dönüştü ,her lokmada tedirgin oluyorum .Sert gıdalar asla yiyemiyorum muhakkak bozağımda kalıyor ,psikolojik mi gerçekten bir sıkıntı mı var bende merak ediyorum
Büyük lokmada herkesin boğazında bunun gibi benzer his oluyordur.Evet benim de öyle yiyecekleri çok çiğnediğim icin olmuuor ama ilaçlar sert gıdalar sorun
Reflü takılması nasıl oluyor sizdeBüyük lokmada herkesin boğazında bunun gibi benzer his oluyordur.
Reflü için yediklerinize dikkat edin. Ekşi, baharatlı, kafeinli, yağlı ürünleri vs azaltın. Tıka basa yemeyin. Dolu mide üstüne çok su içmeyin. Akşam yemeğini de en geç 6 gibi yiyin.
Reflüm sanırım başka sebeplerle perhiz yapınca az yeme kaynaklı azaldı. Takılma hissi bayağıdır yok. Üst üste kızartma yiyince yine hortluyor. Bir de stresliyken azıyor.
Boğazımda yiyecek takılıyor sanıyordum hatta bir ara içtiğim hap boğazımda kalıp yapıştı da yediklerim de o hapa takılıyor ve kitle oluştu sanıyordum. Gitsin diye arada yutkunurdum. Birkaç ay sonra gitti. İnternetten aratınca reflünün etkisi olarak görünce jeton düştü. Eğilince yiyecek ve sıvılar ağzıma da geliyordu o zamanlar çünkü.Reflü takılması nasıl oluyor sizde
Benimde ram olarak sizle aynj ekstra bazen sert gıdalar bi nar tanesi bi havuç elma gibi sert gıdalar bogaz kenarında hap giib yapışıp kalıuorBoğazımda yiyecek takılıyor sanıyordum hatta bir ara içtiğim hap boğazımda kalıp yapıştı da yediklerim de o hapa takılıyor ve kitle oluştu sanıyordum. Gitsin diye arada yutkunurdum. Birkaç ay sonra gitti. İnternetten aratınca reflünün etkisi olarak görünce jeton düştü. Eğilince yiyecek ve sıvılar ağzıma da geliyordu o zamanlar çünkü.
Merhaba yaziniza rastladim ben de yillardir gastrit ve reflu hastasiyim duzenli ilac kullaniyorum en son 3yil once endoskopiye girdim...6 aydir yurtdisina tasindik...gelmeden doktorumla gorsutum ilacini almaya devam et dedi endoskopiye gerek duymadi lakin buraya geldikten sonraki ay gogus arasi ve sirtima.kaburgalarimin arasina elektrik carpar tarzda agrilar oluyor...dilimde de haritalanmalar var refluden diye dusunuyorum..doktorumu aradim seninkisi psikolojik diyor antidepresan al diyor ama esim kullanmami istemiyor kardesi kullandigi icin halini goruyormus felan.. sizin de refluden agriniz oluyormuydu veya nasil oluyordu?Bende de vardı hatta bazen cam parçası yutmuş gibi batma yapıyordu.Film ultrason filan yaptırdım bişey çıkmadı.
Sonra dahiliye ye gittim reflü var dedi.Reflüde asit boğaz da tahriş yapabiliyormuş.Hatta doktora gidene kadar ilerlerledi, kulağıma kadar sızı vardı.
Mide koruyucu verdi .Iyi gelmedi .Sonra başka bir dahiliye doktoruna gittim o da başka bir mide koruyucu verdi.O daha etkiliymiş .3 hafta kullandım.Kullanmaya başladıktan 2 3 gün sonra azaldı .Sonra tamamen geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?