Arkadaşlar merhaba, ben aranızda yeni sayılırım. Benim yaşım 31, 2009 kışına dek kilom hep 46-49 arasında idi, hiç kilo sorunu yaşamadım. Bu arada boyum 1.53. Gayet fit görünürken, nasıl olduysa evlendikten sonra, kilom 55 oluvermiş, hayatımda 55 i görmediğim için tartıda hemen önlem aldım, ve beni yeniden kendimle barıştıran bu konuda tempolu yürüyüşler ve koşudur. Ama yediklerime de çok dikkat ettim, 4 ayda tekrar 46 ya indim, yavaş yavaş aldığım kiloyu yavaş yavaş verdim. Ama o günden bu yana haftada en az 5-6 kez kardiyo yapıyorum. İnanın çok zindelik veriyor, bir de insan o terleri atarken tüm stresini de unutuyor. Ben açık havada koşmak ve yürümekten yanayım. Çok yoğun çalışmama rağmen hiç üşenmem, asansör kulanmam, hızlı hızlı bazen ikişer ikişer merdiven çıkarım, sabah giderken işe iki surak önce inip yürürüm, ve akşam eve gelince ilk işim yemek masasını hazır ederek hemen spora çıkmak olur. Evin yakınında bir koru var, bazen de sahile inerim. Mesela 30 dk. tempolu yürürüm (eğer saniyede 2-3 adımsa evet benim öyle oluyor, dakikada hemen hemen 130-150 arası adım oluyor), 20-25 dk. hafif tempoda koşarım, sonra iki üç tur yavaş tempoda yürürüm. Toplam 1 saat sporun hakkıını verdiğimi düşünüyorum. Çok mutluyum, şimdi çalıştırmadığım kaslarımı da çalıştırmaya yönelik sporlar denemek istiyorum. İnanın eğer ev hanımı olsaymışım tüm gün spor yapar dururdum:)))) Çok seviyorum, öyle çok çok incelmek değil derdim, beden kitle indeksim 20,4 gibi bir değer, bence gayet iyi, yağlı da çok beslenmediğimden yağ oranımı ölçtürmedim ama bu konuda da başarılı olduğuma inanıyorum. Kırmızı ete çok düşkünlüğüm yok, ama somon balığına bayılıyorum, haşlama ya da fırında, tavuk da öyle, yağsız olacak hep. Salataya bile bol lilon sıkıp tuzsuz yiyorum. Sebzeye bayılırım, çiğ çiğ semizotu, maydonoz, dereotu süper oluyor, deneyin, zencefilli sarımsaklı çay içiyorum, tarçınlı su, bol yeşil çay, valla hepsini yapın, çok faydalı, arada aksatsam da arada aburum cuburum olsa da bunu yapmak üşenmemek hepimizin elince. Çok kişi Ebru Şallıya kızar çok ince diye, ama aslında kadın çok sağlıklı yaşıyor, hayatını spora sağlıklı yaşama adamış biri. Bu dediklerimin çoğunu yapıyor, tabi onun imkanlarıyla bizimkiler bir değil, ama arkadaşlar üşenmemek ve hiç bir bahaneye sığınmamak gerek. Şimdi ben yeni bir spor alanı daha duydum, yeni bir başlık açmak istiyorum bu konuda. Yani her türlü spora varım demek için. Herkese sevgiler...