Yürüyüş + spor + plates ve bırkac sorum var ...

aysecolluoglu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
1.094
15
arkadaşlar ben 31 martta diyete basladım. günlük en fazla 1000 1200 cıvarı kalorı alıyorum. benlkı daha azdır tam hesaplaamıyorum ama en fazla bu sekılde.
plates ve yuruyuste yapıyorum.

saat 3 cıvarı 40 dk plates yapıyorum, 5 bucukta da yuruyuse cıkıyorum. yuruyus yolunda bır kez gıdıp geldıkten sonra spor aletlerınde yarım sat kadar spor yapıyorum yuruyus + spor 2 saatı buluyor.

benım bır kac sorum var:
1- ben aksam yemegımı 5gıbı yıyorumyogurt salata yarım dılım ekmek ve ne yemek varsa ıkı kasık yarım saat sonrada yuruyuse cıkıyorum. sızce yarım saat durup cıkmam ıyı mı ? yoksa yuruyusten sonramı yemegımı yıyeyım ama ondada gec olur dıyorum 8 ı buluyor eve gelmem

2- tempolu yuruyus nasıl oluyor. ben orta hızda kucuk adımlar seklınde yuuyorum ve nefes alıp vermeye ozen gosterıyorum. nasıl yurumem lazım.

yardımcı olursanız cok sevınırım.

1) Yarım saat sonra çıkmanda hiçbir sakınca yok. Hatta yemekten sonra yürüyüşe çıkman çok daha avantajlı...

2)Nefes egzersizlerine önem vermen çok güzel. Başlarda kendini zorlamadan tempolu yürüyüş,arada çok hafif olmadan küçük adımlarla dinlenme şeklinde olabilir. Hatta kendini zorlamadan bu yürüyüş esnasında aralarda ufak ufak koşarsan süper olur,hem vücudunuzun diğer yerleride çalışmış olur.

Bol su içmeyi ve yeşil çay tüketmeyi de unutmayın... :KK34:

öncelikle tebrik ederim.
ben spor salonuna gitmekte çareyi bulanlardanım çünkü kendi azmimle yapamıyordum neyse orada bize söylenen yemek yedikten bir buçuk saat sonra spora başlanması. fakat siz yarım saat sonra da rahatsız olmuyorsanız tabii ki yapabilirsiniz. ayrıca zaten yazmışsınız doğrusu, pilatesten sonra yürüyüş yapmak çünkü pilatesten sonra yapılan tempolu yürüyüş yağları daha hızlı yakmayı sağlıyor.
tekrar tebrik ederim mutlaka devam edin bırakmayın spor yapmayı. herşey bir yana sağlık için gerekli.
kolay gelsin

haftada bır gun hem yemek abur cubur cıkolata konularında hemde spor konusunda kendımı serbes bırakıyorum. bugun de o gunelrden bırı yuruyuste yapmadım yedıklerıme dıkkatte etmedım:))
ama yarın gene dıyet ve spora devam.
gunler bıraz uzadıgı ıcın 5te yemek yıyorum 6 da yuruyuse cıkıyorum. pılatesı hergun yapmıyorum haftada 3 gun anca, ama lastıgımle bacak hareketlerını yatmadan once yapmaya calısıyorum. yururkende buyuk adımlarla dık durmaya ozen gostererek 2 adım nefes alıyorum burnumdan 4 adımda agzımdan nefes verıyorum. buna cok dıkkat edıyorum.
40 dk kadar hızılı ve tempolu yurudukten sonra yuruyus yolunda bulunan spor aletlerınde yarım saat kadar spor yapıyorum.
bakalım ınsallah kalcalar hem erıyecek hem sıkılasacak, 10 gunde 2cm ınceldı. salı bır daha olcecegım. bugun dıyetı falan bozdugum ıcın olcmeye cesaret edemedım:))

aslında bir gün ara vermek güzel bir nevi hediye bünyeye :KK66:
ama ben hep diyorum en doğrusu diyetle birlikte yapılan spor. yalnızca spor yapıp çok yemek de iyi değil yalnızca rejim yapıp hiç spor yapmamak da.. en iyisi ikisinin ortası :81:

X