Yürüyerek aktifliği korumak

13 . hafta - TOPLAM ADIM:36400 adım
TOPLAM KM: 24,3 km
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 5200 adım) (Günlük ORT. KM: 3,47 km)

Aerobik : 4 h.

• 5,000 ile 7,499 adım arasında adım atıyorsanız – Düşük Hareketli
  • Günde 7,500 ile 9,999 adım atıyorsanız veya işiniz yürümeyi gerektiren bir işse –
Kısmen Hareketli

• 10,000 ile 12,499 arasında adım atıyorsanız – Aktif
  • Günde 12.500 adımdan fazla adım atıyorsanız – Yüksek Aktifsiniz demektir.

Hava iyi ise 10.000 -13bin filan. kötüyse minimum 5000 de tutmaya çalışıyorum.. masa başı çalışıyorum çok dikkat etmem lazım.

valla yürüme her derde deva. keşke yürüyebilecek vaktim olsa. her gün ağır çanta taşımasam işe yürüyerek gideceğim ama nerdeee.

• 5,000 ile 7,499 adım arasında adım atıyorsanız – Düşük Hareketli
  • Günde 7,500 ile 9,999 adım atıyorsanız veya işiniz yürümeyi gerektiren bir işse –
Kısmen Hareketli

• 10,000 ile 12,499 arasında adım atıyorsanız – Aktif
  • Günde 12.500 adımdan fazla adım atıyorsanız – Yüksek Aktifsiniz demektir.

Hava iyi ise 10.000 -13bin filan. kötüyse minimum 5000 de tutmaya çalışıyorum.. masa başı çalışıyorum çok dikkat etmem lazım.

10bin adımı aşmadıkça aktif yaşayanlar sınıfına girilemiyor olması kötü:KK61:

Ama iyi tarafından bakarsak hareketli yaşam kategorisinde devam ediyoruz:KK39: Ramazan ayına son bir hafta kala hedefim günlük ortalama 10bin adım ve üzeri. İnşaallah.:KK6:

14 . hafta - TOPLAM ADIM:52850 adım
TOPLAM KM: 35,2 km
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 7550 adım) (Günlük ORT. KM: 5,03 km)

Aerobik : 4 h.

14. hafta uygulaması sonucu 1 -1,5 kg arası eksilme gözlüyorum baskülde.

Anlıyorum ki ne zaman haftada 1- 1,5 kg vermek istiyorsam 14. hafta uygulaması elimde test edilmiş hazır bir uygulama olacak. Daha fazlasını istiyorsam örneğin yürüyüşü iki katına çıkartmalıyım. Tam da Ramazan ayına girerken ve fiziksel aktiviteyi düşürme durumu söz konusuyken bunu görmek ve öğrenmek mutlu etti.

Ramazan ayı sonrası uygulamaya devam inşallah::KK37:

Mübarek Ramazanımız hayırlı olsun.

yürüyüşün etkili olması için yediklerinize dikkat etmeniz gerekli.yürüyüş çok güzel kilo verdirir.inceltir. verilen kilolarda alınmaz.

ama bu kadar emek verip yorulup üstüne aynı şekilde beslenmek bana korkunç geliyor.

yürüyüşün etkili olması için yediklerinize dikkat etmeniz gerekli.yürüyüş çok güzel kilo verdirir.inceltir. verilen kilolarda alınmaz.

ama bu kadar emek verip yorulup üstüne aynı şekilde beslenmek bana korkunç geliyor.

Korkunç beslenmiyorum, sadece diyet uygulamıyorum.

Yürüyüş 10bin adımı geçmedikçe sanıldığı gibi kilo verdirici olmuyor. çünkü örneğin 6000 adım atmak maksimum 200 kcal harcatıyor:)

Ben yürüyüşün alıştıkça beni yormak yerine ruhen- zihnen-bedenen çok zinde kıldığını hissettim, farkettim. Bu etkenler kilo verip vermemek kısmını unutturdu. Yaptığım duaların, tesbihlerin haddi hesabı yok bu üç buçuk aylık süreçteki yürüyüşlerimde. Hatta nur yüzlü çok özel bir teyzeyle tanıştım bir gün, yürürken benim yolumu kesti, dakikalarca bana inanılmaz güzel sohbetiyle nasihatler verdi. Yürüyerek belki bir saat sürdü sohbetimiz. O gün bana yüklediği pozitif enerjiler günlerce üzerimde kaldı.

Ramazan ayı biter bitmez edindiğim bu güzel ve önemli alışkanlığımı sürdüreceğim inşaallah:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Korkunç beslenmiyorum, sadece diyet uygulamıyorum.

Yürüyüş 10bin adımı geçmedikçe sanıldığı gibi kilo verdirici olmuyor. çünkü örneğin 6000 adım atmak maksimum 200 kcal harcatıyor:)

Ben yürüyüşün alıştıkça beni yormak yerine ruhen- zihnen-bedenen çok zinde kıldığını hissettim, farkettim. Bu etkenler kilo verip vermemek kısmını unutturdu. Yaptığım duaların, tesbihlerin haddi hesabı yok bu üç buçuk aylık süreçteki yürüyüşlerimde. Hatta nur yüzlü çok özel bir teyzeyle tanıştım bir gün, yürürken benim yolumu kesti, dakikalarca bana inanılmaz güzel sohbetiyle nasihatler verdi. Yürüyerek belki bir saat sürdü sohbetimiz. O gün bana yüklediği pozitif enerjiler günlerce üzerimde kaldı.

Ramazan ayı biter bitmez edindiğim bu güzel ve önemli alışkanlığımı sürdüreceğim inşaallah:)

10000 adım diyerek kendinizi şartlandırmayın. 20 dakikalık yürüyüş bile iyi gelir insana. ben ortalama 6000 adım ile inatçı ve sabit 2 kilomu verdim.5 dakikalık bir hareket bile kardır mantığındayım

5 dakikalık bir hareket bile kardır mantığındayım
Mantığımız paralel:):KK200:

Ama ben artık minimum 45 dakikacı oldum, çünkü en çok uzun yürüyüşleri sevdim. Konunun uzmanlarının tavsiyesine öncelik vermek lazım.

TEMMUZ AYI(4 hafta) :143260 ADIM(95.5 km)
Günlük adım ortalaması: 4621 adım (3,08 km)
AKTİFLİK:--------LİMİTLİ HAREKETLI
  • 2,500 ile 4,999 arasında adım atıyorsanız – Limitli Hareketli
Temmuz ayı sonu ağırlık : 66.2

AĞUSTOS AYI(31 gün) :130600 ADIM(87.07 km) -17,4 SAAT
Günlük adım ortalaması: 4212 adım (2,80 km) - 33,7 dakika.

EYLÜL AYI:
:85600 ADIM(57, 07 km ) + 1,5 SAAT bisiklet+ 2 saat aerobik ----- topl: 15 SAAT
Günlük adım ortalaması: 2853 adım (1,90 km) - günlük 30 dakika.

EKİM AYI:
:113940 ADIM(75,96 km ) Günlük adım ortalaması: 3975 adım (2,45 km) - günlük 29,4 dakika.

ilave
+ 1 SAAT bisiklet+ 8 saat aerobik ----- topl: 9 saat .. net:8 saat... (TOPLAM adım karşılığı: 60.000) günlük 1935 adım

3975+1935= 5910 ADIM(GÜNLÜK)

AKTİFLİK:--------DÜŞÜK HAREKETLI

selamlar ben bunu yapıyorum :))

günlük sevgilimle 3 km kadar yürüyoruz büyük bir ağaçlık alanda. arada ordaki aletlerle yarım saat da çalışıyorum, aslında çok pis geliyor ama açık hava olduğu için hoşuma gidiyor. kapalı fitness salonlarında yapamıyorum temiz hava seviyorum.

yürümek isteyenlere pokemon go oyununu tavsiye ederim onu oynarken kaç adım attığını unutuyor insan bir de adım sayarlı telefon s health çok işime yaradı. ben geçen hafta günlük ortalama 5224 adım atmışım mesela günde 6 bini yakalamaya çalışıyorum aslında.

2 haftadır düzenli yürüyorum her gün. kilo açısından bacaklarım 1 cm inceldi kollarım 2 cm, bel basende değişiklik yok ki ilginç benim ilk önce belim incelir aslında. memeler de azıcık küçüldü üzücü :KK43: :p

ama ben aslında hem enerjik olmak hem de kafa sağlığımı korumak için yürüyüorum.

walking meditation diye bir şey var yani yürüyüş meditasyonu, yürüyüşün beni rahatlattığını fark edince araştırdım bunu buldum. ing bilenler için örnek bi link http://www.meditationoasis.com/how-to-meditate/simple-meditations/walking-meditation/

kısacası yürürken temiz havada yürümeye dikkat ediyorum egzos kokuları arasında caddede yürümek yerine bol ağaçlı sigara içilmeyen bir yerde hızlı adımlarla düzgün nefes alıp vererek, havaya ağaçlara, kuşlara, kedilere, köpeklere odaklanarak yürüyorum genelde müzik dinliyorum ya da sevgilimle muhabbet ediyoruz, inanın gidip bir yerde oturup yemek yemektense ya da içmektense bu bana daha çok huzur ve mutluluk veriyor, son zamanlarda çok hareketsizim çünkü.

yürüyüş bence çok aşırı obez olmayan herkesin yapabileceği harika bir spor. ama kilo verdirdiğini söyleyemiyeceğim çok fazla kalori yakmıyor.

ama ben aslında hem enerjik olmak hem de kafa sağlığımı korumak için yürüyüorum.

walking meditation diye bir şey var yani yürüyüş meditasyonu, yürüyüşün beni rahatlattığını fark edince araştırdım bunu buldum. ing bilenler için örnek bi link http://www.meditationoasis.com/how-to-meditate/simple-meditations/walking-meditation/

Madem siz de kilo verdirme haricindeki yürüyüşün bitmez tükenmez faydalarına karşı ilgilisiniz, ben de daha önce burada paylaştığım konunun linkini kopyalayım sizin için:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?posts/46719369/

yürüyüş bence çok aşırı obez olmayan herkesin yapabileceği harika bir spor. ama kilo verdirdiğini söyleyemiyeceğim çok fazla kalori yakmıyor.

Egzersizle 1 kg zayıflamak için normal yeme düzeninize devam ederken 7000 kcal yakmanız gerekiyor. Bu da saatlerce yürüyüş yapılması gerekiyor demektir. Yani ez az 13 14 saat yürüyen bir kişi 1 kg verecektir. O da beslenmenizi normal rutinde devam ettirirseniz. Yani nasıl olsa yürüyorum kalori harcıyorum, gelsin kaçamak tatlılar, hamurişiler diyerek löp löp götürürsek durum vahim olabilir:KK70:

Egzersizle 1 kg zayıflamak için normal yeme düzeninize devam ederken 7000 kcal yakmanız gerekiyor. Bu da saatlerce yürüyüş yapılması gerekiyor demektir. Yani ez az 13 14 saat yürüyen bir kişi 1 kg verecektir. O da beslenmenizi normal rutinde devam ettirirseniz. Yani nasıl olsa yürüyorum kalori harcıyorum, gelsin kaçamak tatlılar, hamurişiler diyerek löp löp götürürsek durum vahim olabilir:KK70:

evet biliyorum :) ben de ondan dedim. temiz hava ve yürüyüş iştah açıyor yalnız, işte tutmak lazım boğazı, 100 kalori harcayıp 1000 kalorilik tatlı gömersek olmaz. :KK53:

Bi saatlik günlük yuruyuste kaç kalori verir arkadaşlar.
Yada nasıl sorsam bilmiyorum 5 kilo fazlam var hafta da 1 kilo vermem için kaç adım kaç saat yurumem lazim

X