Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kısmen Hareketli
- 5,000 ile 7,499 adım arasında adım atıyorsanız – Düşük Hareketli
- Günde 7,500 ile 9,999 adım atıyorsanız veya işiniz yürümeyi gerektiren bir işse –
- 10,000 ile 12,499 arasında adım atıyorsanız – Aktif
- Günde 12.500 adımdan fazla adım atıyorsanız – Yüksek Aktifsiniz demektir.
Hava iyi ise 10.000 -13bin filan. kötüyse minimum 5000 de tutmaya çalışıyorum.. masa başı çalışıyorum çok dikkat etmem lazım.
yürüyüşün etkili olması için yediklerinize dikkat etmeniz gerekli.yürüyüş çok güzel kilo verdirir.inceltir. verilen kilolarda alınmaz.
ama bu kadar emek verip yorulup üstüne aynı şekilde beslenmek bana korkunç geliyor.
Korkunç beslenmiyorum, sadece diyet uygulamıyorum.
Yürüyüş 10bin adımı geçmedikçe sanıldığı gibi kilo verdirici olmuyor. çünkü örneğin 6000 adım atmak maksimum 200 kcal harcatıyor:)
Ben yürüyüşün alıştıkça beni yormak yerine ruhen- zihnen-bedenen çok zinde kıldığını hissettim, farkettim. Bu etkenler kilo verip vermemek kısmını unutturdu. Yaptığım duaların, tesbihlerin haddi hesabı yok bu üç buçuk aylık süreçteki yürüyüşlerimde. Hatta nur yüzlü çok özel bir teyzeyle tanıştım bir gün, yürürken benim yolumu kesti, dakikalarca bana inanılmaz güzel sohbetiyle nasihatler verdi. Yürüyerek belki bir saat sürdü sohbetimiz. O gün bana yüklediği pozitif enerjiler günlerce üzerimde kaldı.
Ramazan ayı biter bitmez edindiğim bu güzel ve önemli alışkanlığımı sürdüreceğim inşaallah:)
Mantığımız paralel:)5 dakikalık bir hareket bile kardır mantığındayım
ama ben aslında hem enerjik olmak hem de kafa sağlığımı korumak için yürüyüorum.
walking meditation diye bir şey var yani yürüyüş meditasyonu, yürüyüşün beni rahatlattığını fark edince araştırdım bunu buldum. ing bilenler için örnek bi link http://www.meditationoasis.com/how-to-meditate/simple-meditations/walking-meditation/
yürüyüş bence çok aşırı obez olmayan herkesin yapabileceği harika bir spor. ama kilo verdirdiğini söyleyemiyeceğim çok fazla kalori yakmıyor.
Egzersizle 1 kg zayıflamak için normal yeme düzeninize devam ederken 7000 kcal yakmanız gerekiyor. Bu da saatlerce yürüyüş yapılması gerekiyor demektir. Yani ez az 13 14 saat yürüyen bir kişi 1 kg verecektir. O da beslenmenizi normal rutinde devam ettirirseniz. Yani nasıl olsa yürüyorum kalori harcıyorum, gelsin kaçamak tatlılar, hamurişiler diyerek löp löp götürürsek durum vahim olabilir