Yürüyerek aktifliği korumak

vera2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
1.315
1.864
50
Adım sayınıza göre ne kadar aktifsiniz?

• Günde 2500 adımdan az adım atıyorsanız – Hareketsiz
  • 2,500 ile 4,999 arasında adım atıyorsanız – Limitli Hareketli
  • 5,000 ile 7,499 adım arasında adım atıyorsanız – Düşük Hareketli
  • Günde 7,500 ile 9,999 adım atıyorsanız veya işiniz yürümeyi gerektiren bir işse –
Kısmen Hareketli

• 10,000 ile 12,499 arasında adım atıyorsanız – Aktif
  • Günde 12.500 adımdan fazla adım atıyorsanız – Yüksek Aktifsiniz demektir.

Bir arkadaşım günde 12.500 adımdan fazla yürüyerek 9 kilo eksilmeyi başardı. Geçen sonbahardan bu zamana...

İlkbaharla birlikte Mart ayı başlangıcında ben de çok sıkı olmayan düzenli bir yürüme programına başlangıç yaptım. Arada yapmadığım sadece birkaç gün var. Hedefim Haziran Ramazan ayına kadar devam etmek.. 1 ayı doldurdum.

Benim 5. hafta dahil günlük adım ortalamam : 5130 olmasına rağmen iyi hissediyorum.

BAŞLANGIÇ :68 kg. -------

1. hafta:
21300 adım, mesafe karşılığı = 14,2 km

2. hafta:
41750 adım, mesafe karşılığı = 27,8 km
2. haftanın sonu ağırlık:68,75 kg

3. hafta:
40050 adım, mesafe karşılığı = 26,7 km + 30 dakika aerobik
3. haftanın sonu ağırlık:68,00 kg

4. hafta:
43250 adım, mesafe karşılığı =28,8 km + 2 saat aerobik
4. haftanın sonu ağırlık:67,60 kg

Rejim, Diyet, az yeme vs. uygulamıyorum.

4 haftalık TOPLAM ADIM : 146340 (GÜNLÜK ORT. ADIM:5226)
TOPLAM KM: 97,56 (Günlük ORT. KM: 3,48)
TOPLAM AEROBİK: 2,5 SAAT
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. hafta - TOPLAM ADIM: 50750 ((GÜNLÜK ORT. ADIM:7252)
TOPLAM KM: 33,8 (Günlük ORT. KM: 4,83)
TOPLAM AEROBİK: 3 SAAT

DEĞİŞİKLİKLER: KAS KİTLESİ ARTIŞI, GÜÇLÜ BACAKLAR, VÜCUT SIKILAŞMASI, DİKLEŞEN DURUŞ, TOPARLANAN BASEN.

ben bu yürüyüşü rutine hiç oturtamadım hayatımda. 2 sene çok düzenli spor yaptım pilates ve hafif ağırlıkla ama yürüyüş yok en fazla haftada 2 kez çıkabiliyordum. vaktim de yok. siz ne zamanlar yürüyorsunuz?

bi de bence esas önemli olan nerde yürüdüğümüz. mesela deniz kenarı yeşillikli bir yerde spor yaptığım zaman yarım cm inceldiğimi bilirim bir günde. şok olmuştum. evde istediğin kadar debelen.

ben bu yürüyüşü rutine hiç oturtamadım hayatımda. 2 sene çok düzenli spor yaptım pilates ve hafif ağırlıkla ama yürüyüş yok en fazla haftada 2 kez çıkabiliyordum. vaktim de yok. siz ne zamanlar yürüyorsunuz?

bi de bence esas önemli olan nerde yürüdüğümüz. mesela deniz kenarı yeşillikli bir yerde spor yaptığım zaman yarım cm inceldiğimi bilirim bir günde. şok olmuştum. evde istediğin kadar debelen.
Ben yürüyüslerimin buyuk bolumunu hafta ici oglen arasi isyerime yakin ankara kurtulus parkinda yapiyorum. Benim cok begendigim bfavori yerim oldu orasi. hafta sonlari evimin yanındaki yürüyüş parkurunda..yurumek form tutmanin yani sira beyne de form tutturuyor.zihni de aciyor. Ancak sunu fark ettim ki benim icin miinimum 7500 adim ustune cikmak etkili.ayrica spor hocasi geçen gun tek başına sadece yürümekten ziyade vücudunbelli egzersizlere ihtiyaç duyduğunu belirtmisti. Dilerim yürüyüşü de egzersiz leri de oturturuz hayatimizda

Yalniz bu hafta 3 gun istirahatliydim neredeyse hic yürüyüş yapamadim ve bol enerji li seyler yemistim. Terazide su an baslangic kilomu görünce sok oldum. Bu kadar km.. vs elbette sagligima faydali oldu ancak agirligima hic de olumlu tesir etmis olmadi. Ben de bu meseleyi de surekli çözmüş olmak icin test edilmiş onerilerinizi bekliyorumm..

Ben yürüyüslerimin buyuk bolumunu hafta ici oglen arasi isyerime yakin ankara kurtulus parkinda yapiyorum. Benim cok begendigim bfavori yerim oldu orasi. hafta sonlari evimin yanındaki yürüyüş parkurunda..yurumek form tutmanin yani sira beyne de form tutturuyor.zihni de aciyor. Ancak sunu fark ettim ki benim icin miinimum 7500 adim ustune cikmak etkili.ayrica spor hocasi geçen gun tek başına sadece yürümekten ziyade vücudunbelli egzersizlere ihtiyaç duyduğunu belirtmisti. Dilerim yürüyüşü de egzersiz leri de oturturuz hayatimizda

zaten yürüyüşle kilo verilmez bence. yürüyüş sağlık için yapılan bir şey. kilo vermek için metabolizmayı hızlandırmak lazım onun için de ekstra kas yapmamız gerekli, bunun için de pilates en iyisi benim vücudum için konuşursam.

yürüyüş yaptıktan sonra da şu park aletlerinde sağlam çalışıyordum ben. esas onlar etkili bence.

4 haftalık TOPLAM ADIM : 146340 (GÜNLÜK ORT. ADIM:5226)
TOPLAM KM: 97,56 (Günlük ORT. KM: 3,48)
TOPLAM AEROBİK: 2,5 SAAT
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5. hafta - TOPLAM ADIM: 50750 ((GÜNLÜK ORT. ADIM:7252)
TOPLAM KM: 33,8 (Günlük ORT. KM: 4,83)
TOPLAM AEROBİK: 3 SAAT

NİSAN AYI

6. hafta - TOPLAM ADIM: 44700 ((GÜNLÜK ORT. ADIM:6385)
TOPLAM KM: 29,8 (Günlük ORT. KM: 4,25)
TOPLAM AEROBİK: 0 SAAT --- Hastalandığım için tüm aerobik seanslarını eledim:KK43:
--------------------------------

Terazide başlangıca göre hiçbir eksilme olmaması canımı sıktı.
Ama iyi yönünden bakarsam artıda da değilim... Yürüyüşte haftalık adım sayısının 70bini bulmadıkça çok bir beklentiye girilmemesi gerektiğini anlıyorum. Hem de minimum 70bin...

Ve asıl aerobik yaptığım seanslarda daha kısa yoldan netice aldığımı görüyorum.Yani sıkılaşma, incelme, kilo eksilmesi vs.
Yürüyüşe ayıracağım vakitleri keşke hep aerobiğe ayırma şansım olsa... Hem de yürüyüşten daha da mutlu ediyor. Tek başıma videolardan yapmaktan zevk almıyorum. Aerobik için Spor salonunun saatleri de çoğunlukla işle çakışıyor .

Son düzenleyen: Moderatör:
7. hafta - TOPLAM ADIM: 58850 TOPLAM KM: 39,2
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 8405) (Günlük ORT. KM: 5,6)
TOPLAM AEROBİK: --- SAAT

Bu öğlen yürüyüş için dışarı çıkarken çalışma arkadaşlarından birisi ile karşılaştık, ---çok zayıfladın sen--- dedi.

Halbuki teraziler kilomu ısrarla haftalardır aynı gösteriyor.

Demem o ki;
Düzenli Aktivite= fit görünüş, incelme, sıkılaşma....

bu topiki açan arkadaşım çok teşekkür ediyorum!

sayende miskinliğimi attım, 1 haftadır, kendimi zorlayarak da olsa günde 1 km bile olsa yürüyüş yapıyorum. ben km bazında sayıyorum endomondo uygulaması ile gps ile ölçüyor hem de kayıt tutuyor, iyi oluyor.

psikolojime çok iyi geldi. evdekilere yükselmiyorum artık saçmalıklarını takmıyorum kafaya. hem de bu aralar baş dönmem var, yürüyüşten sonra geçmiş oluyor genelde daha iyi hissediyorum.

ama kaslarımın çok zayıfladığını hissediyorum, bu yüzden evde de pilatese başlayacağım eski düzenime hafif hafif. zaten amacım, üzerimdeki miskinliği atmasını sağlamaktı, enerji vermesi içindi.

8. hafta - TOPLAM ADIM: 43660 TOPLAM KM: 29,1
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 6237) (Günlük ORT. KM: 4,15)
TOPLAM AEROBİK: 1 SAAT
KOND. BİS. :30 DAK.

ben bırbucuk aydır her sabah tempolu yokus yukarı, yokus asagı ve duz olmak uzere 45 dk. yuruyorum eve gelır gelmez karın egzersizleri yapıyorum bıldıgım tüm egzersizler yedıklerıme hafıf dıkkat edıyorum
66,5 la basladım suan 62 kg. yum ınanılmaz mutluyum hedefim 60 ramazana kadar devam edıcem ınsallah yuruyusume kılo vermek muhtesem guzel bı duygu

9. hafta - TOPLAM ADIM: 44810 TOPLAM KM: 29,9
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 6400) (Günlük ORT. KM: 4,26)

AEROBİK: ----
KOND. BİS. :70 DAK.

10. hafta - TOPLAM ADIM: 56750 TOPLAM KM: 37,8
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 8107) (Günlük ORT. KM: 5,40)

AEROBİK: 1 saat
KOND. BİS. :-

11 . hafta - TOPLAM ADIM:41460
TOPLAM KM: 27,6
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 5923) (Günlük ORT. KM: 3,95)

aerobik :1 h.

12 . hafta - TOPLAM ADIM:36900 adım
TOPLAM KM: 24,6 km
((GÜNLÜK ORT. ADIM: 5271 adım) (Günlük ORT. KM: 3,51 km)

Aerobik : 1 h.

Yürüyüş programımda 3 AY doldu.

3 aylık genel ortalamasını alınca günlük 6426 adım oldu. Bu da 3 ay boyunca günlük 4,28 km yürüdüğüm anlamına geliyor.

Ayrıca ilaveten 3 ay içerisinde toplam 8 saat aerobik, 2,5 saat de kondisyon bisikleti.

Ne zaman aerobik yapmış olsam ertesi gün fiziğimi inanılmaz sıkı hissettim. Ancak yürüyüş için 7500 (5 km) adımın üzerine çıkabildiğim günler akabinde tam sıkı hissettim. Keşke günlük ortalamam 7500 ve üzeri olabilseydi. Haftaya günlük 10ar bin adımı deneyebilirsem inş. ortalamayı yukarı çekmiş olurum.

Kilo verme hadisesine gelinceee :

Sadece kilomu korumayı başarmış oldum:) Ramazan ayı sonrasından ümitliyim:) Yani açlık olmadıkça anladım ki 6500 adım filan kiloda eksilmeye hiç etkisi yok. Hiç diyet uygulamadan sadece eski kilomu korudum. Bu da başarı:) Aksi takdirde belki de +1, 2, 3 kg görebilirdim tartıda..

Bu benim kendi bedenime uyguladığım mini bir test oldu. Sonraki yıllarımda bana değerli bir katkı sağlayacak: Yemekte frenleme yapmadan günlük 6500 adım atmak sadece kilonuzu korumanızı sağlıyor. Ayrıca yürürken yaptığım zikre ve duaya değinmeden geçemeyeceğim. Çok şükür.

Bu arada daha önce hiç bu kadar düzenli yürümemiştim. Güzel bir alışkanlık edindim. Amacım bu alışkanlığı aslında mümkün mertebe sürdürebilmek. İnşaallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
X