Yurtta benim yatağıma yerleşti ne yapmalıyım?

Vay be kyk günlerimi hatirladim
Bende ne kavgalar etmiştim
6 kişi bir odada 4 sene kaldim
Upuzun florasani gece boyu açık tutanlara sınır okurdum hatta bir kiz 2. Öğretim sabaha kadar çit cit çit mesajlasiyordu sabahın uyardım artik yeter uyuyamiyorum tuş sesinden diye baktım bir süre duruyor sonra tekrar basmiyor sabahın 5 i de bir kavga çıkardım odada herkes uyandi bir kavga etmustik ki ertesi gün oda degistirmistim

Şimdi anlamadım sizin kullandığınız yatakta o kızın numarasını mı varmış yurt mu değiştirmiş yatakları?

Şimdi anlamadım sizin kullandığınız yatakta o kızın numarasını mı varmış yurt mu değiştirmiş yatakları?
Hayir benim kullandigim yatakta benim numaram var ama kız krndi yatagi ranza diye benim yatağa yerlesti

Pazartesi günü orda olacağım bakalim kalmazsa kaldiricsm
Hayır bu ne cesaret anlamıyorum. Ben çok şükür harika insanlara denk gelmiştim üç kişilikti bizim bana da şansıma cam kenarı çıkmıştı o yatağın verdiği rahatlığı evdekiler vermiyor o kadar konforluydu ki neyse konudan sapmiyim :D Ama numara bunun için veriliyor öyle olsa tüm odada kavga çıkar saç baş girer herkes birbirine :D Kaldırın kalkmazsa hiç muhattap olmadan görevliye söyleyin onlar icabına bakar.

Merhaba, sacma bir konu olacak farkındayım ama cok canım sıkıldı bu konuda.
Geçen yıldan beri kyk yurdunda kalıyordum. Y urt 5 kişi olunca 5. Kişide gelmiş bizim odaya, onu yatağı ranza üst katta ama bizimkiler baza.
Ben daha yurda pazartesi gideceğim. Kız gidip benim yatağıma yatmış yerleşmiş.
5. Kisinin dolabı ve komidini de henüz gelmedi. Dolabimada yerlesmeye hazirlaniyormus. Ben gidince ne yapmalıyım yatağımda ve dolabımda benim numaram var sonuçta. Geçen yıldan beri kullanıyorum. Yani kizda biliyor dolabin yatagin benim olduğunu ama yinede dolabimi kullanip yatağıma yatmaya başladı. Düzgün bir dille söyleyeceğim ilk başta ancak yataktan kalkmam dolabı bırakmam derse ne yapmalıyım?
Görevli hocalara söyle

Benim de dolabım aynı şekildeydi. Her şeyim 1 numara ama dolabı 2 kullanmam gerektiğini söyledi arkadaş. Ben de gidip düzelttirdim. Yani bir şey olmuyor merak etmeyin.
Alakasız olacak ama yeni bir konu açtım ve dıştan bir görüşe ihtiyaç duyuyorum yardımcı olursanız sevinirim

birşey söylemeyeceksin gidince yatağına dolabına yerleşeceksin bu kadar. onun çarşafını falan kaldırıp onun yatağına koyacaksın dolabınada yerleşmişse eşyalarını çıkarıp yatağının üstüne koyacaksın sonra kendi eşyalarını yerleştireceksin. kızda gelince benim yatağıma yatmışsın numaram vardı görmedin mi diyeceksin bu kadar.

Merhaba, sacma bir konu olacak farkındayım ama cok canım sıkıldı bu konuda.
Geçen yıldan beri kyk yurdunda kalıyordum. Y urt 5 kişi olunca 5. Kişide gelmiş bizim odaya, onu yatağı ranza üst katta ama bizimkiler baza.
Ben daha yurda pazartesi gideceğim. Kız gidip benim yatağıma yatmış yerleşmiş.
5. Kisinin dolabı ve komidini de henüz gelmedi. Dolabimada yerlesmeye hazirlaniyormus. Ben gidince ne yapmalıyım yatağımda ve dolabımda benim numaram var sonuçta. Geçen yıldan beri kullanıyorum. Yani kizda biliyor dolabin yatagin benim olduğunu ama yinede dolabimi kullanip yatağıma yatmaya başladı. Düzgün bir dille söyleyeceğim ilk başta ancak yataktan kalkmam dolabı bırakmam derse ne yapmalıyım?
Önce insanlıkla söylersiniz sonra yurt yönetimine şikayet edersiniz. Oda arkadaşlarınızda nasılsa sizi tanıyordur bir senelik muhabbetiniz vardır hep birlikte olursanız çirkeflik yapamaz tek başına hareket etmeyin onlarla birlikte tavır alın ki ses çıkaramasın. Kendinizi ezdirmeyin hakkınızı yedirmeyin

Odadaki yatak, dolap vs sizin üzerinize zimmetli olmuyor mu zaten. Sizin numaranızda kalıyorsa verdiği zarardan siz sorumlusunuz. Gittiğinizde ya güzellikle gidip kendi yatağına geçecek ya da yurt müdürlüğüne söyleyip değiştirteceksiniz.

Seni yönetime şikayet edicem diyin. İşe yaramazsa cidden gidip şikayet edin. Güvenlik gelir odaya. Başkasının yatağını, dolabını kullanmak suç. Allah muhafaza o dolaptan, bazadan uyuşturucu, alkol vesaire çıksa bütün faturayı size keserler bütün ceremesi size kalır. Çünkü o numara sizin üstünüze kayıtlı yurt defterinde.

Ranza ve dolabınız resmiyette sizinse karşı taraf bir şey yapamaz. Oraya gittiğinizde ilkin yatağınızı boşaltın ve sahibinin yatağına koyun. Fırlatıp atmayın ki sürtüşmeyin. Sonra da dolabınızda eşya varsa çıkarıp yine müsait bir yere koyun. Sürtüşmeden işinizi kararlılıkla yaparsanız başka bir olayda size diklenmesi zor da olur. Sizin tuttuğunuzu koparan ve sinmiş olmayan biri olduğunuzu görsün. Sorun çıkarırsa yetkiliye gidip iletirsiniz. Kişiyle fazla muhatap olmayın bu meselede.

İlla canınız kavga edip stres atmak istiyorsa bilemem tabii. Böyle de size ufak mesele de olsa sarar.

Şu duruşu hayatımın hiçbir evresinde sergileyemedim ya. Ama hep yapmak istedim.
Bi cinnet anına bakıyor valla, kyk yurdundaki dördüncü senemde oda arkadaşımı elimde bıçakla kovalamıştım, korkudan o gece odada kalamadı sonra da bizim odaları ayırdılar 😅 iyi oldu yoksa öldürecektim ben onu. Delirtiyorlar, zınavadan çıkıyorsun. O an kızın elindeki havluyu atıp çığlığı basarak bir kaçışı var işte o korkuyu yaşatmak dünyaya bedel :)

Valla harikasınız ❤️❤️içimden geçer ama hayatta yapamam.
Ahahaha senelerin, ergenliğin anısı ben bile unutmuşum, konuyu görünce gözümde beliriverdi yerden çarşaf, kıyafet toplayışı.
Öğretmenlerin cıyaklamaları, herkesin inşaat izler gibi başımıza üşüşmesi, ay ne gündü yahu ambulans çağrılmıştı sinir krizi geçiriyor diye😂
Aferin bana 15 yaşımda ne güzel çocukmuşum takdir ettim kendimi derken şuan çocukların okulu önünde yaptığım otopark kavgaları, market kasa sırası atışmaları gözümde canlandı.

Hakkımı, kuralı kaideyi gasp ettirmiyorum, çakal çukala izin vermiyorum, hamur bu herhalde😂

KYK'da tüm öğrenciler kendilerine ait yatakları ve dolapları kullanırlar. Aramizda konuştuk kararlaştırdık durumu söz konusu bile değil, adınıza zimmetleniyor.

Tatlılıkla bunu hatırlatın, yatağınızı boşaltmasını rica edin.

Uzatırsa, çirkefleşirse yurt müdürü ile görüşün. Olayı çözmek konusunda yardım isteyin.

Allah şirretlerden korusun.

Back
X