Yurtta benim yatağıma yerleşti ne yapmalıyım?

Merhaba, sacma bir konu olacak farkındayım ama cok canım sıkıldı bu konuda.
Geçen yıldan beri kyk yurdunda kalıyordum. Y urt 5 kişi olunca 5. Kişide gelmiş bizim odaya, onu yatağı ranza üst katta ama bizimkiler baza.
Ben daha yurda pazartesi gideceğim. Kız gidip benim yatağıma yatmış yerleşmiş.
5. Kisinin dolabı ve komidini de henüz gelmedi. Dolabimada yerlesmeye hazirlaniyormus. Ben gidince ne yapmalıyım yatağımda ve dolabımda benim numaram var sonuçta. Geçen yıldan beri kullanıyorum. Yani kizda biliyor dolabin yatagin benim olduğunu ama yinede dolabimi kullanip yatağıma yatmaya başladı. Düzgün bir dille söyleyeceğim ilk başta ancak yataktan kalkmam dolabı bırakmam derse ne yapmalıyım?
Yurt yetkililerine bildireceksin 🤷

Anladığım şu, normalde oda dört kişilik iken, 5. kişi yurt yönetimince ekleniyor yani oda dört kişilikten beş kişiliğe çıkıyor. Ancak 5. Kişiye ait olan baza ve dolap gelmemiş. Doğru mu?
Eğer böyle ise kız boş bulduğu yere yatmıştır. Yurt yönetimi de zaten o şekilde yapmasına izin vermiştir. Siz gelene kadar yatak ve dolabı da gelir. Gelmezse boş odalara gönderilir sonra aktarılır.
Karşınızdaki aslında çok da düşündüğünüz gibi olmayabilir bilenip gitmeyin bence. Ben yazdıklarınızdan bunu çıkardım.

Ahahaha senelerin, ergenliğin anısı ben bile unutmuşum, konuyu görünce gözümde beliriverdi yerden çarşaf, kıyafet toplayışı.
Öğretmenlerin cıyaklamaları, herkesin inşaat izler gibi başımıza üşüşmesi, ay ne gündü yahu ambulans çağrılmıştı sinir krizi geçiriyor diye😂
Aferin bana 15 yaşımda ne güzel çocukmuşum takdir ettim kendimi derken şuan çocukların okulu önünde yaptığım otopark kavgaları, market kasa sırası atışmaları gözümde canlandı.

Hakkımı, kuralı kaideyi gasp ettirmiyorum, çakal çukala izin vermiyorum, hamur bu herhalde😂

Çok harika bence. Ben anne olduktan sonra açıldım sanırım. sizin kadar cesur değilim ama çocuklarım umarım benden daha cesur olur.

Odadaki arkadaşlarınız da pısırıkmış 🤷🏻‍♀️ Yeni gelen kişi hadi neyse ne, ben diğer kızlara anlam veremedim

Geçen yıldan beri kyk yurdunda kalıyordum. Y urt 5 kişi olunca 5. Kişide gelmiş bizim odaya, onu yatağı ranza üst katta ama bizimkiler baza.
5. Kisinin dolabı ve komidini de henüz gelmedi. Dolabimada yerlesmeye hazirlaniyormus. Ben gidince ne yapmalıyım yatağımda ve dolabımda benim numaram var sonuçta. Geçen yıldan beri kullanıyorum. Yani kizda biliyor dolabin yatagin benim olduğunu ama yinede dolabimi kullanip yatağıma yatmaya başladı. Düzgün bir dille söyleyeceğim ilk başta ancak yataktan kalkmam dolabı bırakmam derse ne yapmalıyım?
Ofofff ablacım şimdiden geçmiş olsun sana. ülkedeki en tehlikeli yerler bi hapishaneler bide yurtlar. insanlıktan çıkarsın. ben bikaç ay zor dayanmıştım. 2.yorumda ki arkadasın tavrı on numara. önce 1gün müddet ver ki üstünden kalksın direkt gidip çatarsan hatalı olursun. baktın kalkmıyo yüzsüz o zaman avazın çıktıgı kadar bağir deli taklidi yap yoksa karşidaki kesinlikle üstüne çıkmak için herseyi yapar. ne modeller vardı akıl mantık almaz. zaten coguda oraya kavga etmek ve kendi şehrinde yaşayamadıgı rahatlıgı yaşamak için geliyo eğitim okul vs yok cogunda.. o yüzden kimseye hoşgörülü olma en iyisi bile o ortamdakullanır iki gün sonra arkandan vurur. femist görüşlüyümdür ama maalesef hemcinslerimin cogu böyle.. kafalarını kullanmıyolar. üzücü durum gerçekten. sakın hakkını yedirme sırf o olaydan bile diğerleri tepene çıkar yüzde 99.9

Yurda gidince oranın size ait olduğunuzu, yatak numarasının sizin olduğunu söylersiniz. Israr ederse de alır eşyalarını kendi yatağına indirir siz yerleşirsiniz sonuçta yatak sizin.

Bi cinnet anına bakıyor valla, kyk yurdundaki dördüncü senemde oda arkadaşımı elimde bıçakla kovalamıştım, korkudan o gece odada kalamadı sonra da bizim odaları ayırdılar 😅 iyi oldu yoksa öldürecektim ben onu. Delirtiyorlar, zınavadan çıkıyorsun. O an kızın elindeki havluyu atıp çığlığı basarak bir kaçışı var işte o korkuyu yaşatmak dünyaya bedel :)
Oda arkadaşınız ne yaptı ki bu kadar kötü

Y
Yatağını alabilirsin ama mesela bende 5. Olarak geldim 4 dolap var. Bir tanesi gelmedi geç geldi ben yerleştim dolaba gelen güvenlikte ayakkabılığa yerleştirmesini söyledi.

Oda arkadaşınız ne yaptı ki bu kadar kötü
ne yapmadı ki, hangi birini anlatayım?
artık sürekli kavga çıkarmak için başka bahanesi kalmayınca erken uyanmamıza taktı. öyle aklına erken kalkmış, gürültü yapmış diğer kız rahatsız olmuş gibi bişey gelmesin mesele gürültü de değil. her tartışmada, öylesine bi çıkış noktası buluyor sonra benim diğer kızla olan dostluğuma getiriyordu lafı. sürekli tartışma sebebinden sapıp haddi olmayan şeylere dil uzatıyordu. yeter dedim ben de artık, deyiş o deyiş.

ne yapmadı ki, hangi birini anlatayım?
artık sürekli kavga çıkarmak için başka bahanesi kalmayınca erken uyanmamıza taktı. öyle aklına erken kalkmış, gürültü yapmış diğer kız rahatsız olmuş gibi bişey gelmesin mesele gürültü de değil. her tartışmada, öylesine bi çıkış noktası buluyor sonra benim diğer kızla olan dostluğuma getiriyordu lafı. sürekli tartışma sebebinden sapıp haddi olmayan şeylere dil uzatıyordu. yeter dedim ben de artık, deyiş o deyiş.
Dışarıdan bakınca hoş bir şey değil tabii ama karşınızda konuşmaktan asla anlamayan, kavgacı, çirkef ve sizi sindirip ezmeye çalışan biri varsa gerçekten imtihan ediyorlar resmen insanı. Utanma duyguları alınmış oluyor. Bazıları kendilerinden daha delisini veya güçlüsünü görmeden empati yapmıyor ve merhamet etmiyor maalesef :(
O yüzden anlıyorum sizi de.

Dışarıdan bakınca hoş bir şey değil tabii ama karşınızda konuşmaktan asla anlamayan, kavgacı, çirkef ve sizi sindirip ezmeye çalışan biri varsa gerçekten imtihan ediyorlar resmen insanı. Utanma duyguları alınmış oluyor. Bazıları kendilerinden daha delisini veya güçlüsünü görmeden empati yapmıyor ve merhamet etmiyor maalesef :KK43:
O yüzden anlıyorum sizi de.
kesinlikle hoş bişey değil, disiplin cezasının kıyısından döndüm zaten ama asla insanlara güvenmemek gerektiğini o arkadaş öğretti bana. bizimle aynı odaya çıkmak isteyen kendisiydi. sene başında oturduk üçümüz insan gibi konuştuk, 15 tane oda kuralı belirledik. bunların 9 tanesi kızın önerdiği kurallardı. ama bu kuralları ilk ihlal eden kendisi oldu. odada telefonla konuşmayalım demişti, kendisi uymamaya başladı. 1 oldu 2 oldu bişey demedik. sonra biz de konuşmaya başlayınca bizi uyardı. dedik ki sen de yapıyorsun, kendi koyduğun kuralı ilk aşan sen oldun?? başka bir örnek, ben gündüzleri uyurum, ben uyurken odanın perdelerini kapalı tutsanız olur mu dedi, olur dedik. meğer kız sabahtan akşama kadar uyuyormuş :D cam, pencere açtırmazdı artık havasızlıktan geberme noktasına geliyorduk. hadi bunlar bir şekilde aşılırdı ama o bizim dostluğumuzu kıskanmıştı. e ben diğer arkadaşımla 4 senedir aynı odadayım artık ailem olmuş o insan. ortak bir sürü başka arkadaşımız var. bu kızı aramıza almadık değil, tabii ki aldık ama samimiyetler, dışarıdaki aktiviteler, planlar farklıydı ister istemez. 4 senede bir allahın kuluyla arkadaşlık kurmamış, gelmiş bizi kıskanıyordu. hepimizin bi sosyal çevresi var, her insanın yeri ayrıdır bunu kabullenemedi. odada da anlaşmazlık çıkınca biz çektik kendimizi biraz. oradan iyice bilendi artık olur olmaz her şeye laf ediyordu. anladım ki bu kız kaostan besleniyordu. ben de ona güzel bir kaos yaşattım işte bir sabah ağzının ayarını hepten kaçırdığı bir anda. öyle yani.

KYK da her şey kayıtlı numara ile. O numaradaki yatak dolap vs hepsi size kayıtlı ve bir nevi zimmetli o yüzden gidince yetkiliye söyler gerekirse onlarla beraber yatağınıza dolabınıza yerlesirsiniz

Geçici bir durumdur yurda dönünce anlarsınız. Gidip kavgaya tutuşmaya gerek yok.

konuyu okudum dünya kadar kyk da yapılmaması gerek şey yazılmış yatağına yerleşen kızla konuş eğer anlamazsa idareye git memurla konuş onun haricinde kavga tartışma çıkartacak hareketlerde bulunma durduk yere ceza falan alma

Yaa buraya mı yattın? Burası benim yerimdi kızlar söylemedi mi sana? Bak numaram falan da yazıyor. Bugün yat madem yarın değiştir istersen. Yada ben şimdi bir de senin yatağına çarşaf sermeyşn hadi el birliği ile halledelim senin nevresimi falan o tarafa alalım diye tatlı talı konuş. Sonrası onun tavrına bağlı

Back
X