Yurtta benim yatağıma yerleşti ne yapmalıyım?

blanck

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2022
90
26
8
Merhaba, sacma bir konu olacak farkındayım ama cok canım sıkıldı bu konuda.
Geçen yıldan beri kyk yurdunda kalıyordum. Y urt 5 kişi olunca 5. Kişide gelmiş bizim odaya, onu yatağı ranza üst katta ama bizimkiler baza.
Ben daha yurda pazartesi gideceğim. Kız gidip benim yatağıma yatmış yerleşmiş.
5. Kisinin dolabı ve komidini de henüz gelmedi. Dolabimada yerlesmeye hazirlaniyormus. Ben gidince ne yapmalıyım yatağımda ve dolabımda benim numaram var sonuçta. Geçen yıldan beri kullanıyorum. Yani kizda biliyor dolabin yatagin benim olduğunu ama yinede dolabimi kullanip yatağıma yatmaya başladı. Düzgün bir dille söyleyeceğim ilk başta ancak yataktan kalkmam dolabı bırakmam derse ne yapmalıyım?

Aynısını lise yurdunda yaşamıştım.
İnsan gibi söyleyip 1 gün müsade ettim, ikinci gün tüm eşyalarını kapı dışarı cinnet eşliğinde attım, oda değiştirmek zorunda kaldı.
Laftan anlamayana tavrım budur😂

İnsan gibi söyleyip 1 gün müsade ettim, ikinci gün tüm eşyalarını kapı dışarı cinnet eşliğinde attım, oda değiştirmek zorunda kaldı.
Görevlilere sikayet ederseee diye yapamamkii

Şu duruşu hayatımın hiçbir evresinde sergileyemedim ya. Ama hep yapmak istedim.

Görevlilere sikayet ederseee diye yapamamkii
Laftan anlayacak o zaman.
Sonunu düşünen kahraman olamaz beybi aksjsdj😂
Böyle ortamlarda, büyük balık daima küçüğü yer.
Kimsenin sizin sınırlarınıza girmemesi için gerekirse deli rolü yapacaksınız ki ilişmesinler, itip kakmaya cesaret edemesinler.

Şu duruşu hayatımın hiçbir evresinde sergileyemedim ya. Ama hep yapmak istedim.
Tavsiye ederim.
İnsanlık, insana gösterilir.
İnsan olmayanı üste çekmeye çalışmak yerine aynı dili bir şekilde edinip hakkınızı gasp ettirmemek gerek.
Yoksa uyanık çok bu dünyada.

Tavsiye ederim.
İnsanlık, insana gösterilir.
İnsan olmayanı üste çekmeye çalışmak yerine aynı dili bir şekilde edinip hakkınızı gasp ettirmemek gerek.
Yoksa uyanık çok bu dünyada.
Yok işte bana hiç böyle sorunlu tipler denk gelmedi ve durum da benim içimde ukte olarak kaldı. Yoksa tam da benim kalemim bir agresyon. Lakin gelgelelim çevremdeki herkes uyumlu çıkınca...

Konu sahibi kardeşim, size de Yıldız Tilbe'nin muazzam sözü ile ben de bir tavsiye vereyim.

"Kavga ederek çözebileceğiniz sorunları, konuşarak uzatmayın."

Yok işte bana hiç böyle sorunlu tipler denk gelmedi ve durum da benim içimde ukte olarak kaldı. Yoksa tam da benim kalemim bir agresyon. Lakin gelgelelim çevremdeki herkes uyumlu çıkınca...

Konu sahibi kardeşim, size de Yıldız Tilbe'nin muazzam sözü ile ben de bir tavsiye vereyim.

"Kavga ederek çözebileceğiniz sorunları, konuşarak uzatmayın."
Bana market dahil her yerde denk geliyor yahu.
Umumi yerler favorimdir, özellikle trafik😂
Dışarı çıkıp, bir stres atıp dönüyorum.

Yurt odana eşyalarından bir parçayı kargo ile gönder, oda arkadaşlarından rica et kargoyu alıp, senin dolabına yerleştirsinler. Yine başka şey gönder yatağının üzerine koysunlar.

Gittiğinde de hiç haberin yokmuş gibi, gibi yatağındaki eşyaları kaldır diğer ranzaya koy. "Eşyaları diğer arkadaşların sanıyordum" de geç. Haberin yokmuş gibi davran.

Geçen yıldan beri kyk yurdunda kalıyordum. Y urt 5 kişi olunca 5. Kişide gelmiş bizim odaya, onu yatağı ranza üst katta ama bizimkiler baza.
5. Kisinin dolabı ve komidini de henüz gelmedi. Dolabimada yerlesmeye hazirlaniyormus. Ben gidince ne yapmalıyım yatağımda ve dolabımda benim numaram var sonuçta. Geçen yıldan beri kullanıyorum. Yani kizda biliyor dolabin yatagin benim olduğunu ama yinede dolabimi kullanip yatağıma yatmaya başladı. Düzgün bir dille söyleyeceğim ilk başta ancak yataktan kalkmam dolabı bırakmam derse ne yapmalıyım?
KYK'larda yatak,dolap numaralı olduğu için kişiye ait oluyor.KYK memuru sistemden baktığında o yatak numarası sana ait gözüktüğü için yurda gittiğinde oda arkadaşına bunu anlat.Anlamazsa KYK memurunun yanına gidip sorununu anlat. KYK'larda bir kişinin kendine ait olan yatağı ve odayı kullanması zorunlu. Için rahat olsun yani 🌸

Ahh ahhh 8 kişilik odalalarda ne kavgalar yaptım hakkını al asla taviz verme gece gezip gezip gelip 12 de ışık açıp kıkır kıkır ödev yapan tipler vardı 8 kişilik odada hepsini de gönderdim odadan her sene tek tek gelen kurala uymayan dar ettin orayı kulağına kulaklık takmak yerine müziği açıp yatağının başına koyup gece uyumaya çalışan mı ararsın sanki herkes müzikle uyuyor sabahın 7 sinde odada yumurta yiyen mi

Sırf böyle kavgalar ederim diye il dışında okumadım. Çünkü illa böyle çürük elmalar çıkar..
Sessiz kalmayın hakkınızı sonuna kadar arayın varsın şikayet etsin kimse birşey yapamaz🙏🏻

Numaran varmış zaten bunu görevlilerle paylaşırsan sorun kalmaz diye umuyorum. Önce konuşursun düzgün bir şekilde olmadı görevlilere gidiş

Ahh ahhh 8 kişilik odalalarda ne kavgalar yaptım hakkını al asla taviz verme gece gezip gezip gelip 12 de ışık açıp kıkır kıkır ödev yapan tipler vardı 8 kişilik odada hepsini de gönderdim odadan her sene tek tek gelen kurala uymayan dar ettin orayı kulağına kulaklık takmak yerine müziği açıp yatağının başına koyup gece uyumaya çalışan mı ararsın sanki herkes müzikle uyuyor sabahın 7 sinde odada yumurta yiyen mi
Toplu yaşamayı bilmeyenlerin üni kaydını silseler, bu istek çok mu aşırı olur 😂😂

Back
X