• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşamak mı evlenmek mi?

Tepki alacak belki ama ben olsam bırakıp gidemezdim burada bir iş bulup kariyerimi burda ilerletmeyi düşünürdüm. Aşk fedakarlık ister ama tabi degecegine inanıyorsanız. Ben kendi ilişkimi goz önünde bulundurarak söyledim bunu herkesin önceliği hayata bakış açısı farklı sonuçta
 
Kızlar merhaba,

İki karar arasındayım, bana yardımcı olabilir misiniz?

Sevdiğim insanla evlenmek ve mesleğimden (kariyerimden), yaşadığım şehirden vazgeçmek mi?

Almanya’ya taşınıp 1-2 yıl orda yaşayıp kariyerimin zirvesini yaşamak ama sevdiğim insanla ayrılmayı göze almak mı?
almanya firsatini kacirma bence.Bu benim fikrim. :) evli barkli cocuk bekleyen bir bayan olarak yaziyorum bak sana. Az cok hayat tecrübemle.
Hersey gönlünce olsun...
 
Yurtdışına gelmek orda yaşamak istemiyor dediğiniz için ben Almanyayı seçerdim. Fedakarlık sadece tek taraflı olmaz. Sizinle yurtdışına gelmeli. Direk olarak kestirip atmamalı.
Birincisi Almanya’ya gitmediniz diyelim hemen evlenecek misiniz belki nişanlandığınızda bi hareketini göreceksin anlaşamayacaksınız ayrılacaksınız.
Veya da tamam bir sorun olmadı evlendiniz peki sanıyormusunuz ki yaptığınız bu fedakarlık onun tarafından değer görecek. Küçük bir tartışmada banane yapmasaydın diyecek.
Nedense kadınların kariyer planlarına erkeklerin çok çok çok azı destek çıkıyor. Hep bir baltalama. Kadınlardan kariyerleri konusunda fedakarlıklar bekliyorlar.
Peki sizce kendisi aynı fedakarlığı yapar mıydı karşısına böyle bir fırsat çıksaydı.
 
Hayalimi,kariyerimi destekleyecek biriyle evlendim sana da tavsiye ederim.:KK66:
Okurken iki kere erasmus kazanıp tek bir eksik evrak yüzünden yurtdışına gidememiştim,eşim benden çok üzülmüştü.Sizin duruma benzediği için örnek vereyim dedim:)
 
İkisindende vazgecme. İki yıl çok kısa bir süre,
Hemen geçer. Uçuş üç saat, birkaç ayda bir görüşürsünüz hatta iliskinize iyi bile gelebilir
Uzak kalmak, özlemek.

Arkadaşının gitmek istememesini anlıyorum.
Dil bilmiyorsa zor olur. Almanca çok kolay bir dil değil İngilizce gibi.
 
Tabii ki Almanya
Zaten bir sürü tatil var, bir sen gelirsin iki o gelir, üç ortada buluşursunuz... Böyle böyle kıtalar arası uzak mesafesi sürdürüp evlenen insanlar var.
Ama buna bile mirin kırın ediyorsa,yapıcı değil yıkıcıysa ve sizin kariyer aşkiniz ona saçma geliyorsa zaten o ilişki evliliğe varmadan bitse daha iyi
 
Kesinlikle Almanya ... ilk kavgada yada problemde içinden ilk geçecek şey - bu adam için mi vazgeçtim. Sonraki kavgalarda birinde olmasa diğerinde bu sefer ağzından kaçacak bu düşünce. Sonuç : ayrılık boşuna yapılan fedakarlık... git canım alt tarafı erkek bir sürü var ama böyle kariyer fırsatı hayatta kaç kez gelir başa?şimdi sen dahil kimse duyar kasmasın ama aşkta bir kere geliyor başa falan ... vallahi herkes unutulur ve tekrar da aşık olunur. Doğanın ve hormonların kanunu bu..
 
Bence sorun sadece gidip gitmemek değil. Hayata bakiş açişi. Adamin yabanci dili yok, yurtdişina gitmek istemiyor. Senin ise hayalin bu. Hayal ve hayat tarzindan asla ve asla fedakarlik etme.

Durum zaten malum. Almanyaya gitmeni tavsiye ederim. Her zaman evlenip çocugun olabilir fakat bu almanya firsati her zaman gelmez. Senin yaninda zor zamanlarda durmayan insan, bence hiç durmasin daha iyi.
 
Kızlar merhaba,

İki karar arasındayım, bana yardımcı olabilir misiniz?

Sevdiğim insanla evlenmek ve mesleğimden (kariyerimden), yaşadığım şehirden vazgeçmek mi?

Almanya’ya taşınıp 1-2 yıl orda yaşayıp kariyerimin zirvesini yaşamak ama sevdiğim insanla ayrılmayı göze almak mı?
Biradaki hayatları görünce öncelik kariyer derim. Fedakarlik eden sen olursun, gun gelir etmeseydin der. Ayrilmak istemiyorsa kadin nasil asker yolu bekliyorsa adam da seviyorsa iki sene bekleyecek. Kadin icin once is sonra es dedim her zaman. Oyle yaptim.
 
Kocam doktora yaparken aramizda 10 saat saat farki vardi. Gitmeye kalksan ucak mucak 20 saatten fazla suruyordu. Bir sey olmuyor. Sogumak bir yana, iliski heyecanini koruyor! Iliskiniz icin fedakarligi gidip gelmeye para harcayarak yapin, hayatinizdan vazgecerek degil. Hem Almanya oyle dunyanin obur ucu falan degil. Sabah karar verseniz ogle yemegine yetisirsiniz. :)
 
tabi ki de almanya düşünmeye bile gerek yok.yeni bir dil kültür sevdiğin adam yanında illa ki iş bulur edersin
 
Kızlar merhaba,

İki karar arasındayım, bana yardımcı olabilir misiniz?

Sevdiğim insanla evlenmek ve mesleğimden (kariyerimden), yaşadığım şehirden vazgeçmek mi?

Almanya’ya taşınıp 1-2 yıl orda yaşayıp kariyerimin zirvesini yaşamak ama sevdiğim insanla ayrılmayı göze almak mı?

Seni seviyorsa zaten seni orada da bırakmaz diyorum.
 
1-2 yıl hiçte uzun bir süre değil. Uzun dönem askerlik bile 12 ay. Hem sayılı zaman çabuk geçersin. Eğer aranızda gerçekten sağlam duygular varsa 1-2 yılda azalma olmaz aksine özlem duygularınızı artırır hem bu sizin ilişkiniz için test gibi olur. O yüzden ben Almanya diyorum. Böylesine bir imkanınız varken tepmeyin ileride pişman olmakta var
 
Almanya. Aynısını yaptım hiç düşünmedim bile, hem de altı yıllık sevgilimi bırakıp gittim. Pişman da değilim. Sana da aynısını yapmanı tavsıye ederim, erkek dolu ortalık ve hayallerini destekleyecek onlarcasını bulacaksın.
 
Back
X