Yurtdışında yaşamak için ne yapmalı?

Benim eşim daha önce teklif almış ama reddetmiş. Şimdi beni ikna etmeye çalışıyor gidelim 3,4sene sonra dönelim diye.. kendisi insaat mühendisi bir çok arkadası da bu sekılde gitti..
tabi önce işi ayarlayıp o şekilde gideriz diye planlıyor ama ben sıcak bakamıyorum.
Sizin durum daha farklı ne iş olsa yaparım düşüncesiyle bence çok çok daha zor.
 
Trden egitim dili ingilizce olan en iyi unilerden birinden mezunum.
Anadil seviyesine yakin ingilizcem, cok iyi duzeyde Almancam, orta seviye Cincem ve baslangic seviye Arapcam var. Kendi meslegimi yapmam zaten engel, farkli mesleklerde de tatmin edici bir is bulup, fena olmayan bir gelir kazanmak zor Avrupada. Benim icin buyuk hayal kirikligi oldu acikcasi.
Ne is olsa yaparim diyerek Avrupaya gelmek ugruna standartlarinizi dusurmeyin bence.
Abd ve Kanada'yi bilmiyorum.
 
Bence once gitmek istediginiz ulkeleri belirleyin ve ona gore bir arastirma yapin. Biz Amerika`ya esimle ogrenci vizesiyle doktora yapmak icin gelmistik. Birikmisimiz de yoktu hic, okuldan asistan maasi aliyorduk. Mesela doktorada iyi birseyler yapmissaniz, makaleler, yayinlar, aldiginiz atiflar gibi, bilim insanlarina sunulan green carda basvurabilirsiniz. Ya da diyelim ki is buldunuz is yeriniz sizin adiniza H1b denilen calisma vizesine basvurabilir ama bu vizede kota var, her basvuran alamiyor.
 
Ben yakın zamanda doktora eğitimim için yurtdışına geldim. Burada tanıdığım Türklerin %90' ı öğrenci vizesi ile gelmiş. Daha sonra şirkete geçip çalışma vizesine çevirenler olmuş. Birkaç tane de evlilik yolu ile gelen kişi biliyorum. Genelde direkt çalışma vizesine kabul almak daha zor oluyor. Şirketlerin yabancı çalışanlara ödemesi gereken minimum miktar lokallere ödemesi gerekenden daha fazla. O yüzden expat çalışan alırken gerçekten bize bir şey katar mı, değer mi diye düşünüyorlar. En kolay yol bir üniversiteye kabul alarak öğrenci vizesi almanız olur diye düşünüyorum.
 
X