Yurtdışında yaşamak için ne yapmalı?

Size soyle diyim en garanti yol evlik aslinda:) ama ne yapiyo baxilari.. evliyse karisini bosuyo para karsiligi biriyle resmi nikah.. belli bi sure evli
Kalma zorunlulugu oluyo genelde oturum alabilmek icin. Her ulkenin kanunu baska. Evlendigin kiside anasinin gozuyse cok para yedirirsin. Kucuk bi sikayettede sorguya alinabilirsin cezasi var sinir disi edilirsin. Ana yapanlar cok. Hersey yolubda giderse bisarsin yeniyi eskiyi alip getirirsin..

Ya iş bulacaksınız ya eğitim için gideceksiniz. Amerika için çekilişe katılın şans bu çıkar belki. Göçmen olarak başvurabilirsiniz Kanada, Avustralya’ya şartlar epey zorlaştı. İş deneyimi istiyorlar sizden. Süreç uzun ve masraflı. Birde gittiğinizde 1 yıl geçinmenizi sağlayacak paranın hesabınızda olması işinizi kolaylaştıran bir durum. Yani rahat etmek için öncesinde biraz para harcamanız lazım her koşulda. Benim göçmen olarak giden tanıdıklarımın çoğu y.lisans kazanarak gitti(tam burslu) onların bile harcadığı para az değildi. Geçen Kanada için aracı firmadan aradılar bizi. Daha önce başvurumuz vardı. Adam 8-10k $ gider bu süreçte dedi. Eşim zaten y.dışında çalıştığı için biz erteledik o işi. Önce para biriktirmeye başlayın. O arada başvurularınızı yapın.

Size soyle diyim en garanti yol evlik aslinda:) ama ne yapiyo baxilari.. evliyse karisini bosuyo para karsiligi biriyle resmi nikah.. belli bi sure evli
Kalma zorunlulugu oluyo genelde oturum alabilmek icin. Her ulkenin kanunu baska. Evlendigin kiside anasinin gozuyse cok para yedirirsin. Kucuk bi sikayettede sorguya alinabilirsin cezasi var sinir disi edilirsin. Ana yapanlar cok. Hersey yolubda giderse bisarsin yeniyi eskiyi alip getirirsin..
Siz avrupalilaria salakmı sanıyorsunuz, benim eşim yabanci olduğu halde vizeye başvururken türlü sorular sordular. Evliliğin gerçekliğini kesinlikle araştırıyorlar. Ben eminim ki ev sahibine ya da evlilik dairesine bile sormuşlar direk. Evlenirken sadece imza mi yoksa tören yapıldı mı diye. Ayrıca Avrupalılar dan böyle bişey yapan birinin artik olucagoni sanmıyorum artık. TL zaten 7 olmuşken 10 bin Euro'ya, 70 bin e kimse evlenmez

Siz avrupalilaria salakmı sanıyorsunuz, benim eşim yabanci olduğu halde vizeye başvururken türlü sorular sordular. Evliliğin gerçekliğini kesinlikle araştırıyorlar. Ben eminim ki ev sahibine ya da evlilik dairesine bile sormuşlar direk. Evlenirken sadece imza mi yoksa tören yapıldı mı diye. Ayrıca Avrupalılar dan böyle bişey yapan birinin artik olucagoni sanmıyorum artık. TL zaten 7 olmuşken 10 bin Euro'ya, 70 bin e kimse evlenmez
Valla bunu yapanlar salaksa bilemiycem:) tanidiklarim var bu sekilde yurt disina gidip kalan:) ispat edemezsen sahte evlilik oldugunu..evlilik evliliktir

Hadi bende iki ciziktirip gideyim.. oncelikle mesleginiz ana dili Ingilizce olan ulkeler icin cok ofsayt.. yani dusunun ana dili Ingilizce olan cocuklara dili mi ogreteceksiniz? Hani yan dal olarak yazilim tarzi bir isiniz daha olsaydi o zaman isler bir tik daha kolaydi.. Amerika bu acidan (gc cekilisi haric) imkansizdan hallice.. Kanadaya ogrenci olarak basvurabilir, bir sure sonra oturuma muracaat edebilirsiniz ama yilligi 30k dan basladigi icin saniyorum o da sizin icin imkansiz.. Avrupa da yine gecer akce isiniz, sertifikalariniz ya da diplomaniz yoksa o da zor.. ben yerinizde olsam once bir iki yazilim sertifikasi alarak baslardim ise..

Kimseye salak falan demem ama siz buna salaklik diyorsaniz salaklar.
Sadece imzayla evlendim torensiz. Kendim fransa vatandasiyim esimi de vatandas yaptim. Tabi ki hemen olmadi ama oldu.

Her ulkenin proseduru farkli olabilir. Ama yolunu yordamini bilip sartlari tasidiktan sonra neden olmasin?

evlilik ya da eğitim gibi bir nedenle gitmeyecekseniz önce iş başvurusu yapıp kabul edilmeniz gerekiyor,
özellikle gitmek istediğiniz ülkeler hangileri onları söyleseniz daha kolay destek alırsınız.
avrupa diyince sırbistanı da var isveçi de...

Sorum başlıkta görüldüğü gibi kadınlar kulubunun akıllı kadınları.
Uzak olmayan bir zaman diliminde evleneceğiz, nişanlım yurtdışında yaşamak istiyor tabii ben de.

Sorun şu; bunun için nasıl bir yol izlenir, oturma izni çalışma izni gibi şeyler nasıl yoluna konur hiç bilmiyorum. Ona kalsa her şey hallolur, gözümde büyüttüğümü düşünüyor. Ancak benim içim onunki kadar rahat değil. Hangi ülkelerde bu izinleri elde etmek daha kolaydır, gidince orada kalabilmek için ne yapmak gerekir? Yol yordam bilen bunları yaşamış birilerinin sözlerine ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz?

Ingilizce ogretmeni olarak Avrupa da Abd de is bulamazsiniz.
Firmada muhasebe insan kaynaklari vs departmanlarinda calismak icin tercih edilmezsiniz bolumunuzden dolayi.
Cebinizde saglam paraniz olmasi lazim bi yerlere gitmek icin.
Ya da calisma izni olmadan orda burda calisarak surunursunuz uzun sure.

Nişanlınız pembe gözlüklerini takmış. Hiç haberleri izlemiyor sanırım. Adamlar nerdeyse oradaki vatandaşlarımızı kapı dışarı edecek
Kesinlikle öyle , ben evlenmisken bin türlü tafra yaptılar, çocuğumu eşimi mi bırakip Türkiye'ye mi döneyim onlar istiyor diye mesela,ama non eu sun ya. İşlerine gelince insan hakları. Gittiniz diyelim iş bulmak da kolay olmayacaktır. Ben mühendis diplomamla 10 ay bulamadım. Çünkü adam kendi vatandaşı varken yabancıyı almıyor ise,eğer süper değilseniz isinizde, ya da basit işlere mecbur kaliyorsunuz

Calisma izni almak hic de kolay degil. Ama soyle bir tavsiyede bulunabilirim. Bir burs bulup yuksek lisans veya doktora yaparsiniz sonra da oradan is bulma firsati dogar

Özel üniversite bulup, öğrenci olarak gidin. Orda iş iş buluo kalırsınız. Ama iş konusunda cok da seçici olmamalısınız.

Norvec 1.5 sene araştırıyor. Fotoğraflari bile istiyor .Hatta eşinin evi olacak, maddi durumu belli bir miktarın üstünde olacak gibi şartları var. Iş kontratları, ev tapusu herşey aile birleşimi başvurusunda veriliyor. Hiç sorun yoksa anca 1-1.5 yıl gibi sürede izin cikiyor. Yine bir akrabam Almanya'dan biriyle evlendi. Almanca dil sinavini geçmeden kıza oturma izni vermediler. Eşi Almanya'da çalışıyordu, kız Türkiye'de kursa gidiyordu.
Çok araştırıyorlar artık, aile birleşimini çok zorlaştırdılar.

evlilik ya da eğitim gibi bir nedenle gitmeyecekseniz önce iş başvurusu yapıp kabul edilmeniz gerekiyor,
özellikle gitmek istediğiniz ülkeler hangileri onları söyleseniz daha kolay destek alırsınız.
avrupa diyince sırbistanı da var isveçi de...

Valla Sırbistan'a değil Bulgaristan'a bile elinizi kolunu sallayarak giremezsiniz. Ben beş sene önce Romanya ya bile iş başvurum reddedildi non eu diye. Gitmenin tek yolu öğrencilik.

Valla Sırbistan'a değil Bulgaristan'a bile elinizi kolunu sallayarak giremezsiniz. Ben beş sene önce Romanya ya bile iş başvurum reddedildi non eu diye. Gitmenin tek yolu öğrencilik.

sırbistan dememin nedeni vardı, yakın zamanda ordaki bir forex firması türk müşteri temsilcisi alıyordu, çok kolay gittiler kabul edilenler,
bosna, sırbistan ve karadağ da türkçe hizmet veren çağrı merkezleri var, isteyen/düşünenler ilanları takıp edebilirler.

Arkadaşım Kanada'ya gitti. Vize almak başta dertti de iş yerinde önceden yurt dışına yollamıştı vize hemen çıktı bu yüzden. Giderken İngilizce kursunu ayarlamıştı parasını yatırmıştı. Öğrenci gibi gitti yani. Önce çalışma izin süreci kolay değil bildiğim kadarıyla, oturma izni için de 1 yıl mı geçmesi gerekiyormuş. Mesleğini yapmak da zaten hayal gibi. Pekçok ilanda Kanada tecrübesi istiyormuş. Alakasız işler yapıyor bir süredir. Yani o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum.

X