• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında muhendislik☺

minekosan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
5.451
5.308
198
Merhaba kizlar☺
Ben yurtdışında muhendislik yapmayı düşünüyorum
İlgilenen varmı
Nerelere daha bu dala yakın
Öptüm ☺

Biraz daha konuyu açarsanız? Mezun oldunuz ve yurtdışında çalışmak istiyorsunuz? Tam olarak düzeni bilmemekle birlikte bi arkadaşım dubai'de mimarlık yapıyor.Ne mühendisi olduğunuzu bilmiyorum fakat inşaatsa dubaiyi tavsiye ederim.Hem iş çok hem maaşları çok iyi.İngilizce bilmeniz ve diploma dışında da başka bir özellik aranmıyor.

Biraz daha konuyu açarsanız? Mezun oldunuz ve yurtdışında çalışmak istiyorsunuz? Tam olarak düzeni bilmemekle birlikte bi arkadaşım dubai'de mimarlık yapıyor.Ne mühendisi olduğunuzu bilmiyorum fakat inşaatsa dubaiyi tavsiye ederim.Hem iş çok hem maaşları çok iyi.İngilizce bilmeniz ve diploma dışında da başka bir özellik aranmıyor.
Merhaba kontrol ve otomasyon mühendisliği

Ben varım:)

Almanya'da çalışıyorum ama dallarımız çok farklı.

Fabrika ağırlıklı mı çalışıyor iş dalınız?

Prosedürler çalışma izni vs hakkında sorun varsa cevaplayabilirim:)

İş bulmak lâ ilgili başlayalım ozaman

Şekerim Münih , Hamburg ve Berlin'de çok yabancı mühendis var. indeed.com a bakabilirsin.

Lakin görüşmeye çağırdıklarında gitmelik uçak parası gerekir diyeyim:)) Çok büyük şirketler vizene sponsor oluyor , iş ilanlarında vize sponsorluğu var yazanlara bak.

Bir de yeni bir vize tipi var yabancı IT çalışanları için , 6 ay geçici oturma izni gelip iş aramak için ama zannımca bizim ülkeye yok(emin değilim) . Bu vizeyle gelmiş Güney Amerikalı biriyle tanışıp sohbet ettim.

Benim tavsiyem, yüksek lisansa kapağı atın geldikten sonra iş arayın. Uzaktan uzağa iş aramak zor, bir de zaten o şehirde yerleşik biri varsa onu tercih ederler, uzaktan birini etmezler. Benim için böyle oldu. Mümkünse yerel dili de öğrenmeye bakın.

Şekerim Münih , Hamburg ve Berlin'de çok yabancı mühendis var. indeed.com a bakabilirsin.

Lakin görüşmeye çağırdıklarında gitmelik uçak parası gerekir diyeyim:)) Çok büyük şirketler vizene sponsor oluyor , iş ilanlarında vize sponsorluğu var yazanlara bak.

Bir de yeni bir vize tipi var yabancı IT çalışanları için , 6 ay geçici oturma izni gelip iş aramak için ama zannımca bizim ülkeye yok(emin değilim) . Bu vizeyle gelmiş Güney Amerikalı biriyle tanışıp sohbet ettim.
Çok teşekkür ediyorum
Yani ozel vize çıkartmana gerek yok is bakmak için
Hangi üniversite mezunu oldugun önemli mi ordada peki burda olduğu gibi

Çok teşekkür ediyorum

Almanya çalışma vizesi için en az master mezunu olman gerekiyor. Türkiye'deki hiçbir müh. fakültesi burdakine denk değil, bunu kendim çalışma izni alırken bakanlık databaseinden gördüm.

Tabi ki önemli. Sıradan işler için çalışma izni almak zor. AB vatandaşı olmayan mühendis tanıdıklarımın hepsi çok çok iyi eğitimli, çok iyi okullardan, yabancı çalışan arayan yerlerin çoğu PhD mezunu arıyor zaten. Benim alanda Ruslar var mesela, çok iyi bir okul olan Moskova Devlet ünv. mezunu, Amerikalıların çoğu iyi yerlerden mezun. Almanca bilenler için çok rekabet yok aslında ama dil bilneyen, iyi olmayan birinin iş bulması için bayağı nitelikli olması gerek.

Çok teşekkür ediyorum

Merhaba ben de amerikada calisiyorum. acikcasi nerden mezun oldugun burada onemli, genelde buraya gelen trde en iyi universitelerden mezunlar (su zaman kadar uc tane ODTU, ITU, Bogazici disinda bir universiten mezun muhendisle tanistim, onlar da zaten masterlarini amerikadan almis...)bi de yabanci dile hakim olmanda cok cok onemli. Cat pat bi ingilizce ile is bulmak imkansiz. Ama eger cok cok istinai bir tecruben varsa o zaman sansin olabilir.. Kolay gelsin canim..

Ben de Fransa'da muhendis olarak calisiyorum ama burada sirketler kolay kolay calisma vizesi vermiyor. Kendin once al sonra gel bize basvur diyorlar.
Skandinav ulkelerini bilmiyorum.
Ama dil konusu ve alaninizda iyi olmaniz onemli tabi.
Ben teklif aldim da geldim, kendim basvurmadim mesela suanki isime. Ama ben cok spesifik bi alanda uzman oldugum icin bu is teklifini almistim diyebilirim.

Ben de Fransa'da muhendis olarak calisiyorum ama burada sirketler kolay kolay calisma vizesi vermiyor. Kendin once al sonra gel bize basvur diyorlar.
Skandinav ulkelerini bilmiyorum.
Ama dil konusu ve alaninizda iyi olmaniz onemli tabi.
Ben teklif aldim da geldim, kendim basvurmadim mesela suanki isime. Ama ben cok spesifik bi alanda uzman oldugum icin bu is teklifini almistim diyebilirim.
işte o teklifi ne aracılıgla aldın burdaki şirket aracılıgıylamı mesela birde kac yasınızda basladınız

Back