O kadar da önemsiz tutamayacağım sanırım :) Ptt tek şansım galiba?Eğer ödeyeceğim ücret önemli değil derseniz UPS, FedEx, DHL (150 euro gibi bir fiyat çıkar eğer hızlı olsun derseniz ve koli gönderirseniz-2 kgdan az-) öneririm fakat çok pahalı olmasın derseniz PTT dışında opsiyonunuz olduğunu düşünmüyorum.
Evet PTT kullansanız sizin için en uygunu. 2 hafta çok da uzun bir süre değil zaten maksimum, o yüzden sıkıntı yapmayın onu kullanın derim.O kadar da önemsiz tutamayacağım sanırım :) Ptt tek şansım galiba?
Evet PTT kullansanız sizin için en uygunu. 2 hafta çok da uzun bir süre değil zaten maksimum, o yüzden sıkıntı yapmayın onu kullanın derim.O kadar da önemsiz tutamayacağım sanırım :) Ptt tek şansım galiba?
1 kg etmez bile yollayacaklarım. Sadece biraz tip olarak büyük ağırlık olarak hafif bu yüzden bahsettiğim o büyük zarfa koyup, yollayabilir miyim diye sormuştjm.Yalnız PTT 1 kg lük bir şeyi zarf olarak kabul etmez, boyutları uygun bir kutu kullanmanız gerek.
Ptt kullanin oncelikle.. dhl filancok pahali.. iadeli taahhutlu yollayin ve takip kodlu olsun mutlaka ki netten takip et postan kaybolmasin! Eger zarfa sigarsa muhtemelen paket odemesi degil mektup odemesi yaparsin ki bu daha ucuz.. buarada yiyecek icecek vs yasak! Tam olarak ne yollayacaksin?Bazi urunler uzerinden vergi aliyolar paket seklinde yollarsan! Degerli seylerse..mesela saat yolladin faturasinida koy icine.. karsidan ona gore vergi aliyor.. yuzde 18!
Zarfa sığmama ihtimali de var ama bahsettiğim o büyük diplomat zarflarıyla da bir şeyler yollayabiliyor muyum ben? Küçük anahtarlık, mektup, kartpostal falan yollayacağım öyle çok maddi değeri yüksek hiçbir şey yok.
offf çok pahalı
200 tl yapar bu
Eğer ödeyeceğim ücret önemli değil derseniz UPS, FedEx, DHL (150 euro gibi bir fiyat çıkar eğer hızlı olsun derseniz ve koli gönderirseniz-2 kgdan az-) öneririm fakat çok pahalı olmasın derseniz PTT dışında opsiyonunuz olduğunu düşünmüyorum.
Yollayabilirsin tabii.. zarfla olunca gumrukte acmiyolar paket olunca istambulda aciyorlar.. dedigim gibi bir cok sey olursa icinde belki uzerinden vergi alirlar.. sebebide bir cok kisinin cinden vs ithal urun getirtmesi..sen genede abartmadan koy ne koyacaksan ve zarfa sigdir..Zarfa sığmama ihtimali de var ama bahsettiğim o büyük diplomat zarflarıyla da bir şeyler yollayabiliyor muyum ben? Küçük anahtarlık, mektup, kartpostal falan yollayacağım öyle çok maddi değeri yüksek hiçbir şey yok.
Gonderi takip numarasi olursa bu ihtimal azaliyor galiba..Bu yoruma katılıyorum ama PTT ile göndermeyin derim, kargonuzun kaybolma olasılığı çok yüksek.
En güvenilir şirketleri de arkadaş yazmış zaten.
Hem kargo takip numaraları ile de kontrol edebilirsiniz, vardı mı - kim teslim aldı diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?