• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışından Türkiye'deki bir bankaya havale

Loverdose

Zeus'u buyuten peri kizi
Pro Üye
30 Ağustos 2013
2.101
7.332
358
Selam hatunlar,

yurtdisindan Tr de ki bir banka hesabina (maas) para havale edecegim (pazartesi gunu) ancak soyle bir sey var. Karsidaki alici kisinin hesabi Euro olmadigi icin sorun olur mu? Daha once transfer gerceklestirenler bildiklerini yazarsa sevinirim. Aklima gelen sorulari yaziyorum, benim atladigim sizin aydinlatmak istediginiz noktalar olursa yaziniz lutfen. Belirteyim 500 euro yu gecmeyecek bir meblag.

Turkiye ye gonderim ucretli ona baktim, sikinti olmayacak simdi ben transfer ucretini odeyecegim peki karsidaki cekerken ekstra bir kesinti olur mu?
Sparkasse, Western Union ya da Postbank tan birini kullanan varsa tecrubelerini yazabilir mi?
ilk kez gonderim yapacagim ne yapmaliyim?

Simdiden tesekkurler, beklemedeyim.

Hangi ülkedesin ?
Tr'de para gönderecegin kişinin euro hesabı olmazsa "para açıkta kalır".
Benim hep kullandıgım ve en kolay yöntem western union.
para gonderecegin kişinin ad ve soyadını yazıyorsun bi de bulundugu şehiri.hepsi bu .sana şifre verecekler. O şifreyi parayı çekecek kişiye söyle.
Maximum 5 dk

Hangi ülkedesin ?
Tr'de para gönderecegin kişinin euro hesabı olmazsa "para açıkta kalır".
Benim hep kullandıgım ve en kolay yöntem western union.
para gonderecegin kişinin ad ve soyadını yazıyorsun bi de bulundugu şehiri.hepsi bu .sana şifre verecekler. O şifreyi parayı çekecek kişiye söyle.
Maximum 5 dk

Almanya dayim, western unionla giderse turkiye de ki banka hesabina degil isme gidiyor anladigim, peki o parayi nerelerden cekebilir ve cekerken kesinti olur mu?
Banka hesabi turk lirasi oldugu icin cesaret edemedim gondermeye, bankadan mailde gelmedi.
Birde ne kadar surede ellerine gecer.

Almanya dayim, western unionla giderse turkiye de ki banka hesabina degil isme gidiyor anladigim, peki o parayi nerelerden cekebilir ve cekerken kesinti olur mu?
Banka hesabi turk lirasi oldugu icin cesaret edemedim gondermeye, bankadan mailde gelmedi.
Birde ne kadar surede ellerine gecer.
Git bi postaneye (Almanyada da böyledir büyük ihtimalle)
western unionla para gönderecegim de. Tr deki kişinin ad,soyad ve parayı çekmek istedigi şehri yaz.
500 € için ...20-25 €gibi bi para alırlar senden.
Evrakı doldururken 500€ yaz. Gönderme parasını ayrıca verirsin .
Tr den parayı çekecek kişiden kesinti olmaz.çünkü sen önceden ödemiş olacaksın.
sonra sana şifre verecekler.
hemen parayı çekecek kişiyi ara ve şifreyi ona söyle.
tr deki kişide postane veya herhangi bir bankaya gidecek ( western union amblemi olması lazım kapıda ) (postane belki basitine gelir)
Diyecekki bana western unionla para geldi , onu çekmek istiyorum .
şifreyi söyleyecek,kimligini verecek. Anında parayı tl olarak verirler.
sen Almanyada işlemleri bitirdigin anda , karşı taraf çekebilir .beklemeye gerek yok

Git bi postaneye (Almanyada da böyledir büyük ihtimalle)
western unionla para gönderecegim de. Tr deki kişinin ad,soyad ve parayı çekmek istedigi şehri yaz.
500 € için ...20-25 €gibi bi para alırlar senden.
Evrakı doldururken 500€ yaz. Gönderme parasını ayrıca verirsin .
Tr den parayı çekecek kişiden kesinti olmaz.çünkü sen önceden ödemiş olacaksın.
sonra sana şifre verecekler.
hemen parayı çekecek kişiyi ara ve şifreyi ona söyle.
tr deki kişide postane veya herhangi bir bankaya gidecek ( western union amblemi olması lazım kapıda ) (postane belki basitine gelir)
Diyecekki bana western unionla para geldi , onu çekmek istiyorum .
şifreyi söyleyecek,kimligini verecek. Anında parayı tl olarak verirler.
sen Almanyada işlemleri bitirdigin anda , karşı taraf çekebilir .beklemeye gerek yok
cok tesekkur ederim, ilk kez yapacagim icin bu detaylardan buyuk sekilde faydalanacagim.

Back
X