Neler yaşanmadı ki. 5 sene yurtta kaldım, 3 senesinde 3 kşilik; sonra 2 senesinde tek kişilikti odam. Beraber yaşarken neler oldu neler.. Arkadaşım düştü kalça kemiğini zedeledi gece hastaneye götürdük, kar yağan gecelerde birbirimize korkunç hikayeler anlatırken pencereye vuran iri ve ne olduğunu çözemediğimiz bir cisimle ödümüz patladı günlerce ışığı kapatamadık, müdire hanımla bol bol mahalle karısı gibi kavga ettik, çamaşırlarımız iyi yıkanmadı bazen.. Hatta 18 kişilik kullandığımız ortak buzdolabına koyduğumuz tatlılar daha o gün başkası tarafından yendi
Nasıl da üzüldük.. Sürekli yeni ketçap alıyordum ertesi güne bitiyordu, ben de artık kızıp başkalarının ketçaplarından yemeye başlamıştım :)
Oda arkadaşlarımızla çıkıp ortak alışverişler yaptık, akşamları başka odalardan gelen arkadaşlarla kahveler çaylar içtik, hep beraberce oturduk ders çalıştık..
Ama daha sonra oda arkadaşlarımın değişmesi sonucu günler benim için kabusa döndü. Eski arkadaşlarım çok saygılı, çok düzeyliydiler; yeniler ise vurdumduymaz, başkasının hayatını önemsemeyen tiplerdi. Birlikte yaşam kurallarını bilmiyorlardı. Mesela mutfakta yemek yapıp odaya getiriyorlardı, ben uyuyor ya da ders çalışıyor olduğum için ağır kokudan rahatsız oluyordum, ne desem de anlatamıyordum. Hele bir de erkek öğrencilerin bolca geçtiği bir yola bakıyordu penceremiz; oda arkadaşlarım hiç perdeyi çekmiyor, ben çekince de kızıyorlardı hangi devirde yaşıyorsun diye. Üstlerini pencere kenarında giyinirlerdi falan filan..
Sonunda müdire hanımla çok kötü kavga ettim ve tek kişilik başka bir yurda geçtim. Öyle rahatladım, öyle şükrettim ki inanamazsınız; son iki senemi huzur içinde geçirdim.
Beraber yaşam olan yurtlarda insan bir süre sonra kendisiyle başbaşa kalamamanın sıkıntısını yaşıyor. Hep birileriyle iç içesin, her hareketin kontrollü. Tabii bu dikkatli ve özenli kişiler için geçerlidir.
Yani kısacası yurt ortamı arkadaşlarının durumuna göre iyi ya da kötüdür bence, ama bu tür şeyleri pek de tınlamayan birisi için yurt olmuş ev olmuş farketmez. Yeter ki gece yatabileceği biryer olsun.