Yurt paramı bile vermeyen adam kardeşime mercedes aldı

Okulumu bırakmak gibi bi düşüncem asla yok zaten bölümümü seviyorum kendimi geliştirmek için hatta erasmus sınavına girdim kendimi geliştirmek için çabalıyorum. hak da kazandım ,yapabildiğimi kanıtlamaktı amacım kendime.Ama maddi yetersizliklerin beni çok zorlayacağını bildiğim için olmadı

Maddi olarak ne gibi taleplerde bulunabilirsiniz birazdan söyleyeceğim ancak manevi anlamda bu adamdan artık “babalık” beklemeyin siz. Evlatlarından birini el üstünde tutup her türlü imkanı sunan diğer evladına ise ayrımcılık yapan adamdan hayır gelmez. Gün gelir hesap döner merak etmeyin, siz de ona evlatlık yapmayın bu saatten sonra.

Gelelim diğer mevzulara. Manevi anlamda babanızı bir şeye zorlayamazsınız belki ama maddi anlamda ve hukuki açıdan hala size destek olmak zorunda. Babanızın sizi tehdit ettiğinden ve yaşadığınız yere gelmesinden korktuğunuzdan bahsetmişsiniz. Aile mahkemesi, savcılık ya da emniyet birimlerinden uzaklaştırma kararı çıkartılmasını talep edin öncelikle. Yine aynı şekilde babanıza karşı “yardım nafakası” davası açarak eğitim hayatınız devam ettiği müddetçe babanızın size aylık nafaka ödemesini talep edebilirsiniz. Bulunduğunuz yerdeki baronun adli yardım servisine başvurun onlar her aşamada ücretsiz hukuki destek sağlarlar size.

Bence kardeşinden para iste

Baban çok rezil ve şerefsiz bir adam sil gitsin. Annen de ayrıca kötü yani bu nasıl annelik?
Aslında annem böyle değildi yıllarca bizim için sabretmiş çok zor geçmiş evliliği aldatmalar oldu ona da maddi zorluklar yaşatmış daha sonra annem ayaklarının üzerinde durmaya başlayınca rest çekebildi ama çok etkilendi ve babamdan dolayı sanıyorum ki destek olmak istemiyor bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum

Çok teşekkür ederim. Böyle bişeyden haberm vardı ayrılırlarken hakim söylemişti fakat ben korktuğum için cesaret edemiyorum ve süreç ne kadar sürer bi fikriniz var mı hemen sonuç alır mıyım

Çok teşekkür ederim. Böyle bişeyden haberm vardı ayrılırlarken hakim söylemişti fakat ben korktuğum için cesaret edemiyorum ve süreç ne kadar sürer bi fikriniz var mı hemen sonuç alır mıyım
Uzaklaştırma kararını soruyorsanız hemen alırsınız. Talebinizden takiben 1-2 gün sonra hemen karar çıkar. Yardım nafakası davası ise basit yargılamaya tabii olduğu için en fazla 2 duruşma sonunda karara çıkar. Yine de nerden baksanız karara çıkması 1 yıla yakın sürer. Mahkemenin iş yoğunluğuna ve duruşma takvimine de bağlı tabii.

Şuan öyle kendimi adayabileceğim bi işim yok hala okuyorum. Öğrenci olarak part time çalışabildiğim işler var ama yetiyor
Benim de şu anki işim geçici sayılır. Ben halihazırda okuyorum. Ama erkek arkadaşım ben çalışıyoruz. Bizim olay başka bir versiyon. Ama naparsan yap geri dönme.

Gelirse polise şikayet edeceğinizi,uzaklaştırma kararına kadar işi uzatacağınızı söyleyin.
Yanlış anlamayın ama anne babanız gibi insanlara aile bile olsa saygı ve sevgi duyulmaması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü bir evlat yetiştirmek böyle bir şey olmamalı.''Sözümden çıkmasın yoksa cezalandırırım'' diyen anne babalar kendilerinin klonunu yapsınlar bilimsel olarak mümkün olunca.Rahat bıraksınlar çocuklarını,resmen cehennem ediyorlar hayatı.
Klasik erkek çocuk ayrımcılığı gibi duruyor zaten.Kıza her şey yasak,çocuğa ayrı ev araba her şey serbest.Böyle insanlar için üzülüp de kendinizi değersiz hissetmeyin,sadece hayattan hiçbir şey öğrenememiş sevgisiz insanlar.
Silin gitsin ikisini de.Biliyorum zor,ama bir süre sonra kafanız rahat eder en azından.Böyle korkularla,kendinizi kardeşinizle kıyaslamalarla hayat geçmez.Kardeşinizden de soğursunuz zamanla.

Sen çok güçlü bir kadın olacaksın ilerde ama kardeşin düşündürücü. Yine de umarım güzel şeyler olur. Her neyse ne çok vermek ne de bir kız çocuğunu parasız bırakmak doğru. Babanız yaptığı hataları anladığında iş işten geçmiş olacak. Sen ise büyük hayat dersleri alarak olgunlaşmış ve zorluklarla çok daha kolay mücadele edebiliyor olacaksın. Konu anne ve baban olduğu için çok fazla bir şey diyemiyorum. Devam et sadece.

Elden ayaktan düşünce de kardeşine gitsin

Yazdıklarından güçlü birine benziyorsun hem çalışıp hem okuyorsun
Öyle anne baba olmaz olsun
Belli ki kardeşinde bencil ve sadece kendini düşünen biri
Bence bu şekilde devam et
Yazın part time iş bul gerekirse part çalış ek iş yap vs çalış yani
Bu arada ne okuyorsun bilmiyorum ama notlarını yüksek tut ve kalıcı güzel bir iş bulmaya bak.
Hakkında hayırlısı

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için

Keşke onlarda böyle düşünebilse keşke..

Canım benim sen annem babam 15 yaşımda boşandı ben ve erkek kardeşim babamda kaldık. Üniversiteye başladığım sene babam evlendi biz aynı evdeydik. Bana yol parası sıkında bir harçlık vermedi , haftasonları marketlerde çalışıp kendime giysi deodorant ayakkabı vs alabildim. Günde 12 saat ayakta çalışıp kazandığım paralarla hem kendime hem kardeşime baktım. ( aynı evde yaşıyordum ama ona da benim gibi para vermezdi. O Kadındanm’dan olan kızına üniversiteye başladığı sene araba aldı , ayda 3 bin lira harçlık versi. Yani yalnız değilsin ben ve Emin’im başkaları da var böyle . Öte tarafta rabbim sorsun hesabını

Son düzenleme:
Ben kardeşinin yerinde olsam kesinlikle reddederdim maddi desteğini babanın böyle bir haksızlık olamaz ayrımcılık yapmış baban kardeşinin gözünü boyuyor rahat yönlendirmek için ben senin yerinde olsam kötüde olmam samimide olmam meraba meraba sonuçta aileni atamazsın

Oda farklı bi şehirde okuyor reddetmemesini anlıyorum ama en azından tepkisini koysa belki anlamasında onun etkisi büyük olur diye düşünüyorum. Hiç bişey yokmuş gibi davranıyor

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben kendi kardeşimde uğradığım ayrımcılığa üzülürken sizinki bide iki katı olmuş

ben kardesının yerınde olsam babam harclık verdıgınde bır kısmını sana da gonderırdım ama kardes var kardes var ıste , hadı baban sırf sana ınat ıstedıgı sehır kendısıne gore daha ıyı bolum olmadı dıye guya cezalandırıyor ama bunu goren ızleyen kardesın nasıl ıcıne sınıyor anlayamadım

allah kımsenın hakkını kımseye yedırmesın barız haksızlıga ugruyorsun

Babanızdan nefret ettim, aynı benim babama benziyor. Kendisini mükemmel bir otorite figürü olarak görüyor, yeni kadını görünce çoluk çocuk ne varsa unutmuş, siz onun onaylamadigi en ufak bişey yapınca çıldırıyor. Zaten size maddi getirisi de yokmuş, numaranızı, yapabiliyosaniz adresinizi değiştirsenize sizden hiç haber alamasin? Sizin dinamiklerinizi tam bilmiyorum ama benim babam bana "ben babayim benim dediğim olacak" dediğinde ben "hayır olmuycak ben kendi istediğimi yapicam" deyip yapardım. Bu yüzden kaç kere üstüme yürüdüğünü bilirim. Şimdi üniversiteyi bitirdim, ayrı bı evde yaşıyorum, kendisini ayda bir arıyorum aramıyorum. Hayatımla ilgili herhangi bir karar zaten veremiyor. Siz korkup sindikce bu böyle gider, gerekirse babanizi savcılığa vermekten çekinmeyin. Bu kişi eşiniz olsa bozar kurtulursunuz ama babanız olunca mücadele etmezseniz ömür boyu cekersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…