Yurt paramı bile vermeyen adam kardeşime mercedes aldı

quinzel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
300
147
103
Merhaba herkese, bu saatte beni uykularımdan eden bi konuyu sadece içimi dökmek için yazıyorum lütfen eleştirmeyin. Ailenin en büyük kız çocuğuyum bir erkek en küçük olarak da kız kardeşim var. Erkek kardeşim benden birkaç yaş küçük ikimizde farklı şehirlerde üniversite öğrencisiyiz. Ben üniversiteyi kazandığımda ne annem ne babam (ayrılar babam evli başka çocuğu var) bir tebrik olsun bile demedi farklı bi şehir olduğu için üstüne azarlandım. Yalvar yakar üniversiteyi bitirmek istediğim ve iki sene de geç kaldığım için gittim. Gittim o gidiş. Babam beş kuruş dahi göndermedi yaşadığımız şehire geliceksin dedi ama böyle bişeyi de ben istemedim çünkü çocukluğumdan beri çok sıkıntı çektim aile baskısı üstüme binen onlarca sorumluluk vardı ve açıkcası sadece kendimle ilgilenmek istedim okulumu rahat bitireyim istedim.( Pandemide evr geldim geleli inanın üstümde çok baskı var annemle yaşıyorum sürekli azarlanma şunu niye yapmadın bunu niye yapmadın ki gerçekten çok bunalıyorum ve ben yemeğinden temizliğine gerçekten çok güzel yaparım ama sanki evde hizmetçi gibiyim bi bardağı başka yerde bıraksam annem buna bile bağırır). Annem orta halli babamın maddi durumu oldukça iyi ikisi de çalışıyor. Babam tekrar evlenmeden önce aramız gayet iyiydi her haftasonunu beraber geçirirdik ve evlenmeden önce ondan tek istediğim bunun böyle devam etmesiydi bizi unutmasından korktuğumu söylemiştim ona ve öyle oldu. Ayda bir görüyordum bazen o bile olmuyordu ki onda da yeni karısı peşimizden ayrılmıyordu ben babamla yanlız vakit geçirmek istiyordum zaten çok az gördüğüm için. Her neyse böyle böyle iyice aramız açıldı ve görüşmedik babam başka planlar yapıyordu karısıyla. Babam üniversiteye gittiğimden beri bana karşı çok daha sert ve beni anlamak istemiyor bağırıp çağırıp gidiyordu arayıp saydırıp buraya geleceksin orayı yakarım yıkarım beni tehdit etmeye başladı. Ben de iletişimi kestim tamamen ve okuluma devam ettim bi yandan da çalışıyorum. Boşandığı annemi de tehdit ediyor sürekli benimle ilgili. Ama kardeşime asla böyle değil. Ayrı ev tuttu altına lüks marka araba aldı benim yurt paramın iki katı harçlık yolluyormuş kardeşime. Kardeşim de kendi rahat karışmıyor baba yanlış yapıyorsun demiyor. Annem de babam da bana maddi manevi destek olmuyorlar ben bu kadar kötü ne yapmış olabilirim uzaklaşmak istememin sonuçları bu kadar ağır mı olmalıydı. Çok zoruma gidiyor kendi çektiğim sıkıntıları düşünüyorum birde kardeşime bakıyorum. Şimdi yine tehditlere başladı ben konuşmuyorum görüşmüyorum ama haberleri geliyor orda burda konuşup duruyor. Buna hakkı var mı gerçekten? Beni bu kadar önemsemeyen bi insan kendinde bu hakkı masıl görüyor? Şimdi tek isteğim okulumu rahat bi şekilde bitirebilmek tehditler olmadan. Yerimi annem söylemiş gelip bişeyler yapmasından korkuyorum. İnsan babasından korkar mı korkuyorum işte. Ben bunu kaldıramıyorum artık

Son düzenleme:
Çok üzüldüm , acaba karşınıza alıp açık açık konuşmayı deneseniz ılımlı yaklaşması mümkün mü ? Kardeşinizle de konuşmanıyı denemenizi tavsiye ederim aranızdaki yaş farkı az olduğu için sizi anlayabilir belki

Defalarca konuştuk ama beni asla anlamak istemiyor.Sadece kendi konuştuklarını onaylamamı istiyor karşı çıkarsam bağırıp çağırıyor ben de çok duygusalım yaşadıklarımdan dolayı hemen ağlıyorum ona da kızıyor benim fikirlerime önem vermiyor ben babansam benim dediğim olacak diyor.

Umarım sizi yakın zamanda anlarlar, öğrenci olmak zor varlık içinde yokluk çekmek kötü olur keşke kardeşiniz fazla para alıp yarısını size gönderse

Siz şu an kaç yaşındasınız ? Ayrı ev tutulup araba alınan kardeş aynı anneden mi /Yoksa babanızın yeni esinden çocuğu mu?

Hayır öz kardeşim. Diğeri yeni karısından olan daha çok küçük
Babanızın -annenizin davranış şeklini anlamaya çalışıyorum ..diğer kardeşinize neden bu imtiyazları verirken size karşı bu şekilde katılar ? Cinsiyet farklılığı ,diğer kardeşinizin okuduğu bölümü daha prestijli bulmaları ..vs.sizce ne olabilir ?

Dik dur, madem alismissin yalniz yasamaya birak zaman gecsin. Anneni babani idare etmeye calis, artik bahanelermi soylersin telefonlarinami cikmazsin bilemem. off ben ve ablamda cok cektik bu erkek egomanyasindan. Hepsinin cani ceheneme kardesinin pipisi var ailenin varisi diye yapiyolar bunu. Hele annene cok kizdim, hem cinsin nasil korumazsin bu kadar eziklik niye. Toparlan ayaklarinin ustunde dur, gerekirse adresini yine degistir. hea yok yapamam ben dersen hic savasini verme git evine don bir senedede birini bulur evlenir cocuk yaparsin tamamammmm.

Ben zaten kendi kendime yetiyorum kimseden bi beklentim yok sadece bana bu kadar baskı yapmayın diyorum.Tehditlerinden bıktım usandım bu bitsin istiyorum.Sağolsunlar onu da yapmıyorlar. Annem babamın ağzına bakıyor ben de çok kızıyorum ve hiç bana para verme taraftarı değil beş kuruşum yok kendime zor yetiyorum diyor babandan iste diyor bildiği halde. Kalabileceğim en uygun yerde kalıyorum umarım başka bi yer bulur ve değiştiririm.

Baban o kadar dominan bi adamki ayrildiklari halde annen hala onun agzina bakiyor cunku korkuyo ileride bak bu kiz senin yuzunden boyle oldu diyecek diye. Sen kendini biliyorsan paranida kazaniyosan bak yoluna.Hea hayatindan cikar tamamen sil demiyorum. Biraz mesafe herzaman iyidir. Sonra bu olanlarin hepsi unutuluyo sen ayaklarinin uzerinde durmaya baslayinca piskin piskin seni kiskaniyolar sonunda.
Evet ayrimcilik benimde cok zoruma gitmisti halada gidiyo. Hic degilse birlesip dayak yemiyosun bunlardan.

Evet kardeşimin bölümü benimkinden daha iyi bir bölüm ama balla meyveyle önüne tüm imkanlar sunuldu ben başarısız bi öğrenci değildim,ders çalışmak için evde kalırdım annem misafir çağırırdı. Ev işi yüklerdi en küçük kardeşimi bana bırakıp kendi giderdi vs vs çok uzun şeyler var. Bunun haricinde de benim bi erkek arkadaşım var çok şükür çok da güzel giden bi beraberliğimiz var 4 yıl oldu. Babam bunu öğrendiğinden beri resmen deliye döndü(telefonumu karıştırıp öğrenmiş) asla olamaz demelere başladı beni eve hapsetti telefonsuz bir buçuk yıl geçirdim markete bile yollamadı. Beni ona tercih ettin bile dedi onunla aramız açık olduğu için. halbuki kendisi karısından bize vakit bulamazdı. Çalıştığı yere giderdik görelim diye o derece. Ayrılacaksın demelere başladı sırf o istiyor diye güzel giden beraberliğimi bitiremezdim haksızlıktı ben de severken. Bunu bana böyle davranmasında da asla haklı bi sebep olarak görmüyorum annemi iki kez farklı kişilerle (yıllarca) aldatıp küçüğüz diye öyle bişey yok uyduruyosunuz dediği zamanları unutmuyorum.

Evet annem hala korkuyor ve ne derse yapıyor hala. Babam da hiç utanmıyor bütün bunlardan. Ayrımcılık evlatlar arasında çok büyük günah,babam çok inançlı oldupunu savunur.

Kendi yoluna bakacaksin kardeşim . Okulunu bitirip ayaklarin uzerinde herkesten daha cok durmak icin cabala. Ve inan baban kardeşine dogru olani yapmiyor. Günün sonunda sen ayakları yere sağlam basan bir birey olacaksın. Sonra ailen senin pesinde koşsun

Sizin için üzüldüm. Okulunuzu bitirin kesinlikle vazgeçmeyin. Babanız gelirse de 18'ddn büyüksünüzdür şikayet edin. Maddi manevi kayıp olmaz. O okul sizin hayat sigortanız kimseye muhtaç olmamanız için bırakmayın. Anne baba olamamışlar. Kardeşinize de kızamadım o ailede ne görmüş ki size ne verecek.

İster inanın ister inanmayın bundan ibaret. olayların tüm detaylarını anlatmam mümkün değil her şeyi kabaca anlatmaya çalıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…