• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurt dışı eğitim hakkında yardım

kızlar bnm arkadaşım work&travelle amerikaya gitti, 3 ay kaldı.
bir otelde çalıştı, sonra da dönmeden biriktirdiği parayla bütün amerikayı gezdi

bir tanıdığımız ise iingiltereye au pair olarak gitti, çok da memnun, baya geliştirdi,
ama bana sorarsanız bst konuşma yapamayacak düzeydeyseniz biraz öğrenip gidin derim ama çok da kasmaya gerek yok zaten orada bol pratik yapılacak,
artı türklerden çok yabancılarla konuşun ki diliniz gelişsin,

memleketlim diye ha bire türkçe konuşunca olmaz, ben ööle yapmıştım.

okul göndermişti ve Türk arkadaşlarla da yabancı konuşmaya çalıştık,

umarım yardımcı olabilmişimdir

Arkadaşlar, benim bugün yarın karar vermem gerekiyor. Yabancı dil forumlarına girip inceliyorum. Karar vermek ne kadar zor? Parayı alıp ilgilenmeyen acente mi dersiniz? Kaldığı aile yanında uyuşamayıp ayrılıp ortada kalan mı dersiniz? Ben de yanımda birisi olsun isterdim ama gittiğiniz kursta türk olmaması daha iyiymiş. Böylece yabancı dil öğrenmeye kendini daha zorlayabilirmişiz.
Yabancı kültürde yalnız bir bayanın yaşaması ne kadar zor, ve dillerini bilmeden.
Oraya gidip yaşadıklarımın her anı bir macera olacak. İnşallah doğru yere karar verir ve doğru insanlara rastlarım ve rastlarsınız. Ben ilk başta EF diye düşünüyordum. Onun hakkında olumsuz bir iki yorum okuyunca çelişkide kaldım.
Ya etrafında gidip de bildiğiniz güvenilir bir acente varsa yardım edin. Hadi hayırlısı bakalım.

chloes, EF i iyi duymuştum ama tabii olumsuzlukları iyi değerlendirmek gerekiyor.
benm bildiğim daha doğrusu duyduğum ye-ro eğitim var bir de.

kesinlikle sözleşmeyi iyice incele ve olumsuzluklarda yardımcı olup olmayacaklarını garantiye al, için rahat gidersin

kıslar bu arada üniversite öğrencisi iseniz ya da 30 yaşını doldurmadıysanız EVSle de gidebilisiniz,

kıslar bu arada üniversite öğrencisi iseniz ya da 30 yaşını doldurmadıysanız EVSle de gidebilisiniz,

cnm benim üniversite bitti :gitme:
okul bitince açıköğretimede başladım ama o da work&travelda olmuyo sanırım şu EVS nedir ?

benim abim st giles diye bir kurs var ingilterede
onun brighton subesine gitmisti . baska bir sürü yerde de subeleri var
brighton londraya 2 saat uzaklıkta ,
güneyde bir sahil kasabası
daha sonra biz de gitmistik cok sirin bir yer
abim cok memnun kalmıstı ingilizcesi de süperdir su an

cnm benim üniversite bitti :gitme:
okul bitince açıköğretimede başladım ama o da work&travelda olmuyo sanırım şu EVS nedir ?

cnm European Voluntary Service,
üye ülkeler ve konular var, çalışıyorsun ama projeleri çok iyi incelemelisin, projelerin çoğunluğu dil kursuna gönderiyor seni,
çalışıyorsun derken de ekoloji olsun, insan hakları olsun konular belli,
ben de düşünüyorum ama önce sorunlarımı halletmem gerek,

gençtur gibi yerler de gönderiyor diye biliyorum, gönderici organizasyonlar aracı oluyor sana,

arkadaslar gidiceginiz acenta yada diger her ne varsa cok iyi araastirin. ben yurt disinda egtim gormekteyim ama ben lisans egtimi aliyorum. arkadaslarim mesela acenta ile gelmislerrdi. iyi guzel pasaport vize diger butun islemleri yapip megerse birakmislar. hem paralarindan oldular de hic ilgilenmediler hatta bir arkadasimi hava alanindan bile almaya gelmemislerdi nerdeyse mahkemelik oluyordular. acenta v.s adlarini vermek ne kadar dogru bilmiyorum ama onun icin cok aama cok titiz arastirma yapin.en ince ayrintisina kadar arastirin, sonucta bilmediginz bir yere gidiceksiniz ve ne kadar diliniz olursa olsun en onemlsi yabancisiniz. size verecekleri guven cok onemli gerci cok iyi ikna ediyorlar ama yinede ben soyliyim dedim. etrafimda cok ornek var diye dedim.

Son düzenleme:
Herkese merhaba:)

Ben de yüksek lisansımı işletme alanında İngiltere'de tamamladım, İngiltere'de lisans, yüksek lisans, dil okulu herhangi bir sorunuz olursa her zaman danışabilirsiniz.

Back