• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yürek burkan veda! Bugün idam günü…

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Reyhaneh Jabbari bugün idam edilebilir
İran'da kendisine tecavüz girişiminde bulunan eski istihbaratçıyı öldürdüğü için idam cezasına çarptırılan Reyhaneh Jabbari'nin, cezası bugün infaz edilebilir. Jabbari'nin ailesi ile yaptığı son telefon görüşmesinde yürekleri burkan ifadeler yer alıyor.
Sitene Ekle
reyhaneh-jabbari-bugun-idam-edilebilir-4829032.Jpeg

7 yıldır cezaevinde olan 26 yaşındaki Jabbari hakkında idam kararı 2009 yılında verilmiş, Yüksek Mahkeme de kararı onamıştı. Dava ve karar uluslararası arenada tepki çekmiş, genç kadının serbest bırakılması için 190 bin imzanın toplandığı bir kampanya düzenlenmişti.

Uluslararası Af Örgütü'ne göre Jabbari'nin annesi Shole Paravan dün Facebook'ta yayınladığı mesajında kızıyla, bir gardiyanın verdiği cep telefonu sayesinde yaptığı "veda konuşmasını" da anlatıyor: "Şu anda ellerim kelepçeli ve dışarıda beni cezamın infazına götürmek için bekleyen bir araba var. Elveda sevgili anneciğim, yarın Sabah bütün acılarım bitecek. Senin acılarını hafifletemediğim için üzgünüm. Sabırlı ol. Öbür dünyaya inanıyoruz, seninle orada görüşeceğiz ve seni bir daha hiç bırakmayacağım çünkü senden ayrılmak dünyadaki en zor şey".

Hapishane yetkilileriyle konuşarak ne yapması gerekteğini soran anneye gelip kızının cenazesini almasını söyleniyor. Genç kadının ailesi, Morteza Abdolali Sarbandi'yi çakı ile omuzundan bıçaklayan Jabbari'nin onu öldürmüş olamayacağını, genç kadına tuzak kurulduğunu ve ifadesinin işkence altında alındığını iddia ediyordu. Sadece 2014 yılında İran'da 550 kişi idam edildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Sosyal medyada da Reyhaneh Jabbari'nin idam edilmemesi için İran'a çağrı yapılıyor. Ancak bugün idam edileceği söylenen Jabbari hakkında İran yetkilileri henüz bir açıklama da yapmadı.
milliyet

"Şu anda ellerim kelepçeli ve dışarıda beni cezamın infazına götürmek için bekleyen bir araba var. Elveda sevgili anneciğim, yarın Sabah bütün acılarım bitecek. Senin acılarını hafifletemediğim için üzgünüm. Sabırlı ol. Öbür dünyaya inanıyoruz, seninle orada görüşeceğiz ve seni bir daha hiç bırakmayacağım çünkü senden ayrılmak dünyadaki en zor şey".

Şu sözlere ağladım ..... Üzücü, bir anne için daha çok üzücü...

İlahi adalete guvenirim her zaman. Kizinin karisinin tecavüze ugramiycagi ne malum.. Çok yazik

çok üzücü..

eğer adamı öldürmemiş olsaydı tecavüze uğrasaydı, yine kadına mağdur gözüyle bakılmıcaktı, yine pis kirlenmiş belkide kuyruk sallamış gözüyle bakılacaktı, bazı ülkelerde kadın olmak başlı başına ceza zaten

Kadına tecavüz etmeye yelteniyor şerefsizin teki kadın can havliyle ondan kurtulmaya çalışıyor ve adam ölüyor kadına idam cezası veriliyor adamı öldürdüğü için öyle mi ?
Çok pardon nefsi müdafaa diye bir şey vardır benim bildiğim İran'ın "olmayan" kanunlarında yok demek ki
kadını bu kadar yok sayanların Allah bin belasını versin ne diyeyim !

Tecavüzcüye birazcik bile üzülmedim.

Kadinin zaten hayati bitmis. Midesizin saldirsina ugramis. O kadin zaten bunu ömür boyu cekerdi. Birde üstüne 7 yil hapis yatmis. Bu ona cok bile.

Ayni sucu adam isleseydi birakin idami, 7 yildan 2 ye düsürürlerdi... Elinin kiridir diyip salarlardi pisligi sokaga... Ölü bi insan icin fazla agir konustum sanirim ama daha kibar bi anlatim tarzi bulamadim malesef.

Insallah kadini idam etmezler. Bu dünyada zerre kadar adalet yok belki ama Allahin adaletinden kurtulamazlar.. Amin...

Dünya'nın neresinde olursak olalım, kadın olmak acı demek, kadın kötü bir varlıkmış gibi davranıyorlar.
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bu kızcağız şu an 26 yaşında ve 7 yıldır hapiste, tecavüze yeltenildiğinde 19'unda bir kızmış.

İdam edecekler kızı, kadını yok saymalarından, herşeyi kadının üstüne yıkmalarından sıkıldım, bize hak hukuk tanımıyorlar, ne çok korkuyormuşsunuz kadınlardan meğer, ödünüz kopuyor kadın biraz sivrilirse hayatının dizginlerini alırda hak ettiği saygınlığa ulaşır diye, umarım inşaallah birgün bizlerde Rehyaneh'in kadersizliğini paylaşmayız.

Sizin zihniyetiniz bu zaten. Zaferi tek kisi uzerine yükleyip, onu ilahlastirip tarihi yalanlayarak muhafazakar kesimi Ataturk gibi ideolojik bir adama düsman ettiniz.

muhafazakar kesim dediğiniz zamanında 'adam' olsaydı da ülkeyi o hale getirmeselerdi hanımefendi ilahlaştırmak size mahsus biz saygı duyuyoruz. muhafazakarların Atatürke düşmanlığı varsa kendi meseleleri.

muhafazakar kesim dediğiniz zamanında 'adam' olsaydı da ülkeyi o hale getirmeselerdi hanımefendi ilahlaştırmak size mahsus biz saygı duyuyoruz. muhafazakarların Atatürke düşmanlığı varsa kendi meseleleri.
Tarihi biraz arastirin oyle gelin buraya. Muhafazakar kesim getirmedi ülkeyi o hale. Nasil bugün dis mihraplar oyun oynuyorsa Türkiye uzerinde,osmanliya da oyunlar oynandi.neyse sizinle münakaşa edecek degilim. İyi aksamlar.

Tarihi biraz arastirin oyle gelin buraya. Muhafazakar kesim getirmedi ülkeyi o hale. Nasil bugün dis mihraplar oyun oynuyorsa Türkiye uzerinde,osmanliya da oyunlar oynandi.neyse sizinle münakaşa edecek degilim. İyi aksamlar.

daha mihrak yazamayan kadın kalkmış bana tarih dersi veriyor zaten milletin işi gücü yok oturup bize oyun oynayacak isveçe niye oynayamadılar norveçe niye oynayamıyorlar sen izin verirsen semer vuran çok olur.

daha mihrak yazamayan kadın kalkmış bana tarih dersi veriyor zaten milletin işi gücü yok oturup bize oyun oynayacak isveçe niye oynayamadılar norveçe niye oynayamıyorlar sen izin verirsen semer vuran çok olur.
Mihraki da mihrabi da biliyoruz sen rahat ol. Telefonum otomatik duzeltme yapiyor. Duzeltmis. Aciklamaya da gerek yok ama neyse ;) senin gibilerin kafasi yuzunden bu hallerdeyiz zaten. Tayyibi de sozde Atatürkçüler basimiza getirdi. Halka ne hizmet verdiler ne de ilerlettiler. Adam bakti halki elde edecegi yolu gordu. 2 yol yapti,hastanelere düzenleme getirdi,hizmet etti basa geçti. Her sey amacina ulasmak icindi.halk sandi ki; hersey cok tüzel olacak... Ataturkculer ne hizmet etti de halki doyurdu? Unutmadik hastane kapilarinda gunlerce sira bekledigimiz gunleri.Cahille laf dalastiracak kadar sakin bir yapiya sahip değilim. Sana iyi geceler.

Mihraki da mihrabi da biliyoruz sen rahat ol. Telefonum otomatik duzeltme yapiyor. Duzeltmis. Aciklamaya da gerek yok ama neyse :KK66: senin gibilerin kafasi yuzunden bu hallerdeyiz zaten. Tayyibi de sozde Atatürkçüler basimiza getirdi. Halka ne hizmet verdiler ne de ilerlettiler. Adam bakti halki elde edecegi yolu gordu. 2 yol yapti,hastanelere düzenleme getirdi,hizmet etti basa geçti. Her sey amacina ulasmak icindi.halk sandi ki; hersey cok tüzel olacak... Ataturkculer ne hizmet etti de halki doyurdu? Unutmadik hastane kapilarinda gunlerce sira bekledigimiz gunleri.Cahille laf dalastiracak kadar sakin bir yapiya sahip değilim. Sana iyi geceler.

ikinci dünya savaşına girmememiz bile ne büyük bir kazançtı sen bilirmisin?
okuduğun kitap kadar konuş diyecem de azıcık zeka olsa onlar ne yaptı diye söylenmezdin.

aç 1940lara bak dünya ne haldeydi.
cumhuriyet döneminde açılan fabrikalara bak.
yapılanlara bak.

aç oku biraz.

hastane kapılarında şimdi sıra beklemiyoruz sanmakda sizin gibilere özel herhalde.

Back