din kuralların önce dünyaya konulan ahlak kuralları var bu yüzden dinlere inanmayan birinin ahlak kurallarına örf gelenek ve adetlere inanmaması gerekmez diye düşünüyorum oky bende.
İlk defa siyesette sevgi yumağı olundu kızlarnazar filan değmesin
Aslında güzel bir noktaya değindin.
Ahlak ve etik kurallarından, düzgün yaşamdan din doğar zaten ya da din düzgün yaşamı doğurur.
Bu da civciv mi yumurtadan çıktı, yumurta mı civcivden çıktı gibi bir şey.
rica ederim canım,evet arkadaşın dediği gibi kışın tutsana oruçlarını
bak bak kavgada etmiyormuş :)
ay bugün bu topik sevgi pıtırcığına döndü,sarılalım sıkı sıkı
anneni kaybettin sende sanırım. başınsağolsun.Allah rahmet eylesin. çok zor. ben birde daha önce babamı kaybettim. üst üste oldu benim.annemiz çok kıymetliydi bize,aynı düşünceleri yaşadım soyutladım kendimi ..aslında bu dünyada kalmak bir mükâfat değil,bir ceza belkide,sonuçta burada kalan yok..yakınını kaybetmek insanı çok değiştiriyor..farklı bir insan oluyorsun..olgunlaşıyorsun..vs..ondan sonra tekrar dinime bağlandım ve dikta edildiği gibi yaşamak zorunda olmadığımıda anladım..huzurlu ve mutluyum..
Kızlar rabia filmini haturlayan varmı,fatma girik oynuyordu,sevdiği ölünce Allah'a isyan etmişti hatta..
Sonra çığrından çıkmıştı,b,r anda su içerken tasın içinden sevdiğinin yüzünü görüp tekrardan dinine dönmüştü..
Benşm kızım çok etkilenmişti o filimden..
Kızlar rabia filmini haturlayan varmı,fatma girik oynuyordu,sevdiği ölünce Allah'a isyan etmişti hatta..
Sonra çığrından çıkmıştı,b,r anda su içerken tasın içinden sevdiğinin yüzünü görüp tekrardan dinine dönmüştü..
Sevgi böcükleri.....
aynen abla..çünkü herkez aslında iyi dimi
Demek ki gerçekten isteyince güzelce tartışılabiliyormuş. Kimse gergin değil.
anneni kaybettin sende sanırım. başınsağolsun.Allah rahmet eylesin. çok zor. ben birde daha önce babamı kaybettim. üst üste oldu benim.
i
evet olgunlaşıyorsun. hayat o kadar toz pembe olmadığını gösteriyor insana..
Ben hatırlıyorum. Sonra ermişti. Hapiste falan baya mucizeler olmuştu..
Gerçekten etkileyiciydi yıllarda. ama şimdi bu yaşta aynı ahengi alamam sanırım.
ben hatırlıyorum..
iyiyiz tabii ya. zaten hepimiz aynı fikirde olsak birbirimizin kopyası olurduk. . çeşitlilik güzeldir. doğruya götürür bizi. farklı görüşler düşünceler bize gerçeği gösterebilir. sorgulamaayı öğretir.aynen abla..çünkü herkez aslında iyi dimi
anneni kaybettin sende sanırım. başınsağolsun.Allah rahmet eylesin. çok zor. ben birde daha önce babamı kaybettim. üst üste oldu benim.
i
ben çok kısa izledim,o sahneyi bilmiyorum,ne olursa olsun isyan etmemeliyiz.
Senin de başın sağolsun arkadaşım,mekanları cennet olsun inşallah.çok korkunç gelmişti iğnelerle ayakta durmuştuk..keşke daha soğukkanlı olabilseydim..allah sevdiklerimizin acısını göstermesin..
allah rahmet eylesin..başın sağolsun seninde...
aslında ipek bazı hasta beyinliler korkuyorda kötülk yapmıyor..hiç bir kural olmasaydı,insanlar için pek hayırlı olmazdı özelliklede kadınlar için..
i
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?