Yürek burkan 'Ramazan' fotoğrafı

din kuralların önce dünyaya konulan ahlak kuralları var bu yüzden dinlere inanmayan birinin ahlak kurallarına örf gelenek ve adetlere inanmaması gerekmez diye düşünüyorum oky bende.

Aslında güzel bir noktaya değindin.
Ahlak ve etik kurallarından, düzgün yaşamdan din doğar zaten ya da din düzgün yaşamı doğurur.
Bu da civciv mi yumurtadan çıktı, yumurta mı civcivden çıktı gibi bir şey.

Demek ki gerçekten isteyince güzelce tartışılabiliyormuş. Kimse gergin değil.:nazar::nazar:

Aslında güzel bir noktaya değindin.
Ahlak ve etik kurallarından, düzgün yaşamdan din doğar zaten ya da din düzgün yaşamı doğurur.
Bu da civciv mi yumurtadan çıktı, yumurta mı civcivden çıktı gibi bir şey.

aslında ipek bazı hasta beyinliler korkuyorda kötülk yapmıyor..hiç bir kural olmasaydı,insanlar için pek hayırlı olmazdı özelliklede kadınlar için..:53:

annemiz çok kıymetliydi bize,aynı düşünceleri yaşadım soyutladım kendimi ..aslında bu dünyada kalmak bir mükâfat değil,bir ceza belkide,sonuçta burada kalan yok..yakınını kaybetmek insanı çok değiştiriyor..farklı bir insan oluyorsun..olgunlaşıyorsun..vs..ondan sonra tekrar dinime bağlandım ve dikta edildiği gibi yaşamak zorunda olmadığımıda anladım..huzurlu ve mutluyum..
anneni kaybettin sende sanırım. başınsağolsun.Allah rahmet eylesin. çok zor. ben birde daha önce babamı kaybettim. üst üste oldu benim.
i
evet olgunlaşıyorsun. hayat o kadar toz pembe olmadığını gösteriyor insana..

Kızlar rabia filmini haturlayan varmı,fatma girik oynuyordu,sevdiği ölünce Allah'a isyan etmişti hatta..
Sonra çığrından çıkmıştı,b,r anda su içerken tasın içinden sevdiğinin yüzünü görüp tekrardan dinine dönmüştü..
Benşm kızım çok etkilenmişti o filimden..

Ben hatırlıyorum. Sonra ermişti. Hapiste falan baya mucizeler olmuştu..
Gerçekten etkileyiciydi yıllarda. ama şimdi bu yaşta aynı ahengi alamam sanırım.

Kızlar rabia filmini haturlayan varmı,fatma girik oynuyordu,sevdiği ölünce Allah'a isyan etmişti hatta..
Sonra çığrından çıkmıştı,b,r anda su içerken tasın içinden sevdiğinin yüzünü görüp tekrardan dinine dönmüştü..

ben hatırlıyorum..

ben çok kısa izledim,o sahneyi bilmiyorum,ne olursa olsun isyan etmemeliyiz.

Son düzenleme:
anneni kaybettin sende sanırım. başınsağolsun.Allah rahmet eylesin. çok zor. ben birde daha önce babamı kaybettim. üst üste oldu benim.
i

Aa bunu da bilmiyordum. İkisi birden yok yani.
Çok üzüldüm yaa.
Ben de 43gün önce babamı kaybettim daha kendime gelemedim. Her anımda o eksik..
Sen ne yapıyorsun peki ne kadar oldu kaybedeli?
Çok üzüldüm gerçekten..

Ben hatırlıyorum. Sonra ermişti. Hapiste falan baya mucizeler olmuştu..
Gerçekten etkileyiciydi yıllarda. ama şimdi bu yaşta aynı ahengi alamam sanırım.

Duvardan su akması,yılanın dokunmaması gibi..
Çok eski filimdi,etkileniyorduk herhalde o zamanlarda..

ben hatırlıyorum..

Bu ramazan hiç denk gelmedi,her sene verirlerdi filmi..

aynen abla..çünkü herkez aslında iyi dimi:46:
iyiyiz tabii ya. zaten hepimiz aynı fikirde olsak birbirimizin kopyası olurduk. . çeşitlilik güzeldir. doğruya götürür bizi. farklı görüşler düşünceler bize gerçeği gösterebilir. sorgulamaayı öğretir.

i

çok korkunç gelmişti iğnelerle ayakta durmuştuk..keşke daha soğukkanlı olabilseydim..allah sevdiklerimizin acısını göstermesin..
allah rahmet eylesin..başın sağolsun seninde...

çok korkunç gelmişti iğnelerle ayakta durmuştuk..keşke daha soğukkanlı olabilseydim..allah sevdiklerimizin acısını göstermesin..
allah rahmet eylesin..başın sağolsun seninde...
Senin de başın sağolsun arkadaşım,mekanları cennet olsun inşallah.

aslında ipek bazı hasta beyinliler korkuyorda kötülk yapmıyor..hiç bir kural olmasaydı,insanlar için pek hayırlı olmazdı özelliklede kadınlar için..:53:

“korkmak” içindeki kötülüğü biraz ve geçici bir süre bastırır canım. İçinde o canavar varsa bir şekilde bir gün ortaya çıkar.
Şu karısını öldüren adamlar pat diye yapmıyor bunu. İçlerinde birer cani var ve zamanı gelince dışarı çıkarıyorlar.:23:

i

ALLAH rahmet eylesin oky,diğer arkadaşında.
ben hiç yakınımı kaybetmedim şükür,anneannem dedem hepsi hayatta,nasıl olurum bilemiyorum.

Bu gibi görüntüler ilk defa mı görülüyor her yerde çevremizde var ve olmaya da devam edecek hani sanki hiç yokmuş da birden görünce tv lerde birden görünce şaşırmış ve üzülmüş halk. Tabii ki üzücü bir şey ama etrafımıza baksak daha yüzlercesi var pazara gidiyoruz iş çıkışı hep çürükleri topluyorlar yerlere düşenleri işte akşam yemek yapacaklar. Biz almıyor muyuz çeşit çeşit sebzeleri meyveleri bildiğimiz gördüğümüz halde alıyoruz. Her zaman yardımlaşmak el uzatmak lazım sadece Ramazan da değil o insanlar Ramazan haricinde de açlar. İnsanlar Ramazanda gönderiyor Ramazan kolilerini içindekiler 1 ay yetti ya sonra? İnsanlar çok değil yapabilecekleri kadar yapsa her ay bir aile belirleyip erzak kolisi hazırlayıp dağıtsa yetmez mi o insanlara bir nebze azalır yani her çıkan yeni telefonu almayıverelim, o ayda kıyafet almayalım, bir hafta kendimizden kısalım bir markete çıktık mı elimiz kolumuz dolu ihtiyacımız dışı da alıyoruz bu özeleştiriyi kendime de yapıyorum göz görmeyince herkes alabiliyor sanıyoruz. Ben çok yokluk çektim bir zaman annem babam ayrıldığında annem iş ararken bir ay Ramazan sadece yumurta kırıp sahur yaptığımızı bilirim bir çorbayla iftar yaptığımızı. Annemin uzaktan akrabası arkadaşları Ramazanlık getirirlerdi de ne sevinirdik. Şimdi çok şükür istediğimi alıyor yiyorum hep o günlerim gelir aklıma. Tabii ki bitirmek olanaksız belki ama yardım ettiğimiz kadar insana yardım etmek de bir şeydir. Zaten olan olmayanla paylaşsa her mahalle birleşip kendi mahallesindeki açı doyursa böyle mi olur. Bu sıcaklarda bu zor duruma rağmen oruç tutanların orucu daha da kabul olur biz akşam ki yemeğim hayalini kuruyoruz tüm gün biliyoruz ki evimizde yemek var bu insanlar neyin hayaliyle dayanıyor Allah inancıyla, onun adaletine inandığı için dayanıyor.

Back