- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.799
-
- Konu Sahibi Truman Show
Hormonlar tavan suanda geçsin sakinleşince yaptırCok agir kokuyodu evet ama veteriner erkek kedilerde kizginlik doneminde kisirlastirma yapilabildigini soyledi.
Tesekkur ederim. Yarin veterinere gidip konusucamHormonlar tavan suanda geçsin sakinleşince yaptır
Sünnet olacak annesi korkulcak birşey yok 1 hafta dikişleri için dikkat edersin narkozdan kolay ayılıyorlarTesekkur ederim. Yarin veterinere gidip konusucam
Oyle rahatlatmaya calisiyorum kendimi ondan cok ben uzuluyorum gecsin bu gunlerSünnet olacak annesi korkulcak birşey yok 1 hafta dikişleri için dikkat edersin narkozdan kolay ayılıyorlar
Oyle rahatlatmaya calisiyorum kendimi ondan cok ben uzuluyorum gecsin bu gunler
Nicin peki? Bana da ozellikle bir yasina girmeden kisirlastir diyorlar cevremde kedi besleyenler.Sakın
1,5 yaş geçmeden erkek kedi kısırlaştırılmaz
Bunu bu forumda binlerce kez yazdım anlattım
Sakın sakın sakın, bu konuda doktorunuzu dinlemeyin
Kucuk bir kasaba veterineri yarin gittigimde sorucam bu testleri yapiyorlar mi diye cok tesekkur ederim.Aglamayin sadece kizginliga girmiş ve gececek. Kizginken kisirlastirmaya izin vermeyin. Eger imkaniniz varsa daha iyi bir veteriner hekim bulun. Bilmiyorum gittiginiz klinigin imkanlari nasil. Ben kisirlastirmadan önce sağlık taraması yaptırmıştım kan testi, gayta testi vs. Bu isteğe bağlı yapiliyor ama bence çok önemli ve gazlı anestezi uygulatmıştım. İyi bir hekim bulursanız korkacak birşey yok. Gecmis olsun simdiden.
Abartmayın yahu, alt tarafı kızgınlığa girmiş hayvancık. Biraz erken olmuş sanırım.
Benim bildiğim kadarıyla da özellikle erkek kedilerde sekiz ay civarı kısırlaştırma operasyonu yapmak gerekiyor eğer çiftleştirilmeyecekse. Ama en sağlıklısı bir kez çiftleştirip sonra kısırlaştırmak.
Yok neden anlayayim. Ben her turlu kabul ederim yavrularimi ama ailem 2. bir kediye asla diyorlar. Kendi evim yok cikma ihtimalim de yok en az bir sene. Bu kediyi cok seviyolar ama ikinci maalesef olmaz. Zaten oyle tanidik disi kedi de yok bir tane taniyorum o da kisir.aklima bir sey geldi ama kizmayin yokmu soyle asili bakimli hastalik bulasmayacagini bildiginiz tanidik disi kedi sahibi yavru falan olursa sorumlulugunu siz usteleneceginizi soylersiniz. agladi falan degince kiyamadim hayvana. sakin yanlis anlsmayim.
Nicin peki? Bana da ozellikle bir yasina girmeden kisirlastir diyorlar cevremde kedi besleyenler.
Abartmayın yahu, alt tarafı kızgınlığa girmiş hayvancık. Biraz erken olmuş sanırım.
Benim bildiğim kadarıyla da özellikle erkek kedilerde sekiz ay civarı kısırlaştırma operasyonu yapmak gerekiyor eğer çiftleştirilmeyecekse. Ama en sağlıklısı bir kez çiftleştirip sonra kısırlaştırmak.
Allah iyiliğini versin, dişiler için o =)))
Sonrada böbrek hastası bir sürü kedi oluyor, yarısından çoğuda tedavi masrafları yüzünden sokağa atılıyor
1,5 yaşı geçmesi gerekli
Erkek kedilerde kısırlaştırma ciddi bir sorun
İşlem sırasında idrar kanalı kısaldığı için böbrek hastası olabiliyorlar, bu oran 1 yaş altı kısırlaştırılanlarda neredeyse %75
Kısırlaştırma sonrası kaliteli , böbreği zorlamayacak bir mama ile beslenmeli ve içtiği su miktarı kontrol edilmeli, öyle market maması falan yiyemez yani
Ayrıca operasyonu işinin ehli bir hekim yapmalı
Sokak arası tabir edilen yerlere güvenmeyin sakın, hatalı bir operasyon ortalama on yıl hasta bir hayvana bakmanızı gerektirebilir. Hem hayvan hem sizin için çok zor olur, bunu yaşadığım için erkek kedilerin kısırlaştırılması konusunda çok temkinli davranıyorum. Dediğim gibi öncelikle yaşından emin olmalısınız yani hayvanın üriner sistemi yetişkinlik düzeyine gelmiş olmalı.
Benim erkek kedilerim de 8-9 ay civarı kısırlaştırıldı hep. Zaten sadece bir tane dişi kedim oldu.