Yüreğim Parça Parça (kedim)

Truman Show

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
5.413
21.799
O kadar çok derdim var ama esas sorun kedim. Ağlayarak yazıyorum bunları. Elim ayağım titriyor. Sinirlerim bitmiş durumda. Bundan 6 ay önce perişan bir halde bir kedi buldum. 2 aylık civarıydı. Veterinere gittik uzun bi surec de olsa iyilesti.

Bahçede baktım birinci kattayiz zamanla eve girip cikmaya basladi. Simdi bir bucuk aydir evden hic cikmayacak sekilde bizimle. Cunku en son o kadar hastalandi ki veteriner de disaridaki kedilerden daha fena hastaliklar bulasacagini soyleyince eve aldik tamamen. Zaten hava soguk mutlu oldu ilaclarini icti iyilesti.

Bir haftayi gecik kedim surekli camda cok hircin camdan diger kediler geliyor cama vuruyor onlar da bi rahat vermiyolar. Disari salamam disardakilerdr salgin var. Ciftlesmek mi istiyor dusunuyorum her gun aglar gibi bagiriyor. Erkek bu arada. Kucuk kasabada yasiyoruz bir tane veteriner var sadece. Yarin ilk is oraya gidicem. Oglum o camdan o cama perisan oldu. Simdi de hic yapmayan kedi vazoya isedi gozumun onunde. Sol gozunde yas gordum bugun o agladi sanirim. Ben agladim. Sesini duydukca yuregim parcalaniyo. Kizginliga girdi sanirim kisirlastirinca gecer mi bu mutsuzlugu? Kisirlastirmadan da cok korkuyorum bi yandan.

Çiai agır kokuyorsq müjde kediniz bir ergen bu dönem geçene kadar kısırlastırma yapmazlar biraz sabır tahminen 12-15 gün arası geçiyor

Cok agir kokuyodu evet ama veteriner erkek kedilerde kizginlik doneminde kisirlastirma yapilabildigini soyledi.

Aglamayin sadece kizginliga girmiş ve gececek. Kizginken kisirlastirmaya izin vermeyin. Kisirlastirma yapacaginiz zaman eğer imkaniniz varsa daha iyi bir veteriner hekim bulun. Bilmiyorum gittiginiz klinigin imkanlari nasil. Ben kisirlastirmadan önce sağlık taraması yaptırmıştım kan testi, gayta testi vs. Bu isteğe bağlı yapiliyor ama bence çok önemli ve gazlı anestezi uygulatmıştım. İyi bir hekim bulursanız korkacak birşey yok. Gecmis olsun simdiden.

Sakın
1,5 yaş geçmeden erkek kedi kısırlaştırılmaz
Bunu bu forumda binlerce kez yazdım anlattım
Sakın sakın sakın, bu konuda doktorunuzu dinlemeyin
Nicin peki? Bana da ozellikle bir yasina girmeden kisirlastir diyorlar cevremde kedi besleyenler.

Kucuk bir kasaba veterineri yarin gittigimde sorucam bu testleri yapiyorlar mi diye cok tesekkur ederim.

Abartmayın yahu, alt tarafı kızgınlığa girmiş hayvancık. Biraz erken olmuş sanırım.

Benim bildiğim kadarıyla da özellikle erkek kedilerde sekiz ay civarı kısırlaştırma operasyonu yapmak gerekiyor eğer çiftleştirilmeyecekse. Ama en sağlıklısı bir kez çiftleştirip sonra kısırlaştırmak.

Abartiyor muyum ki bilmiyorum cok kotu bir donemden geciyorum ve tek yararimin dokundugu kisi kedimdi. Ona kotuluk mu yapiyorum eziyet mi cektiriyorum diye cok uzuluyorum. Ciftlestirmek istemiyorum cunku yavrularini vs eve alip bakamam. Ciftlesse olan anne kediye ve yavrulara olacak sokakta.

Ben de 8 ay diye duymustum bakalim tesekkurler cevap icin

aklima bir sey geldi ama kizmayin yokmu soyle asili bakimli hastalik bulasmayacagini bildiginiz tanidik disi kedi sahibi yavru falan olursa sorumlulugunu siz usteleneceginizi soylersiniz. agladi falan degince kiyamadim hayvana. sakin yanlis anlsmayim.

Yok neden anlayayim. Ben her turlu kabul ederim yavrularimi ama ailem 2. bir kediye asla diyorlar. Kendi evim yok cikma ihtimalim de yok en az bir sene. Bu kediyi cok seviyolar ama ikinci maalesef olmaz. Zaten oyle tanidik disi kedi de yok bir tane taniyorum o da kisir.

Nicin peki? Bana da ozellikle bir yasina girmeden kisirlastir diyorlar cevremde kedi besleyenler.

Sonrada böbrek hastası bir sürü kedi oluyor, yarısından çoğuda tedavi masrafları yüzünden sokağa atılıyor
1,5 yaşı geçmesi gerekli
Erkek kedilerde kısırlaştırma ciddi bir sorun
İşlem sırasında idrar kanalı kısaldığı için böbrek hastası olabiliyorlar, bu oran 1 yaş altı kısırlaştırılanlarda neredeyse %75
Kısırlaştırma sonrası kaliteli , böbreği zorlamayacak bir mama ile beslenmeli ve içtiği su miktarı kontrol edilmeli, öyle market maması falan yiyemez yani
Ayrıca operasyonu işinin ehli bir hekim yapmalı
Sokak arası tabir edilen yerlere güvenmeyin sakın, hatalı bir operasyon ortalama on yıl hasta bir hayvana bakmanızı gerektirebilir. Hem hayvan hem sizin için çok zor olur, bunu yaşadığım için erkek kedilerin kısırlaştırılması konusunda çok temkinli davranıyorum. Dediğim gibi öncelikle yaşından emin olmalısınız yani hayvanın üriner sistemi yetişkinlik düzeyine gelmiş olmalı.

Allah iyiliğini versin, dişiler için o =)))

Buradaki veteriner oyle sokak arasi bir sey degil ama tek bi tane iste. Deneyimli bir adam var 50 yasinda o yapiyor ayni zamanda sokak hayvanlariyla falan ilgileniyor gonullu. Yarin bu soylediklerinizi ona sormaya gidicem.
Kedimin bu mutsuzlugunu gordukce kalbim sıkısıyor. Bakalim en saglikli sekilde hallederiz umarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…