Yüreğim Parça Parça (kedim)

Başlığı okuyunca bişe oldu sandım ya, benimde kedim var. Bu nasıl abartmak böyle, kendini hasta edersin yalnz sen bu şekilde.

Edepsize bak ya, gezecek diye ergen isyanında :dondurma:
Sıkmayın canınızı, dışarı çıksa başına üzülecek şeyler gelebilir. Kısırlaştırma sonrası rahatlarsınız :KK66:

Başlığı okuyunca bişe oldu sandım ya, benimde kedim var. Bu nasıl abartmak böyle, kendini hasta edersin yalnz sen bu şekilde.

Yalnız cok haklısın basligi görünce bende kedi çok hastalandı diye girdim. Kızışma çıktı sonunda :KK70: olsun hasta olmasin da... :KK70:
Tabii ki hasta olmasin .zaten buldugumda nezleydi iyilrşse de o nüks ediyor. Elimde değil abartmışsın diyorsunuz ama inanın ki elimde değil şu an hissettiklerimi anlatamıyorum
Edepsize bak ya, gezecek diye ergen isyanında :dondurma:
Sıkmayın canınızı, dışarı çıksa başına üzülecek şeyler gelebilir. Kısırlaştırma sonrası rahatlarsınız :KK66:

az önce iki yere daha işedi resmen ayakta :110:

Tabii ki hasta olmasin .zaten buldugumda nezleydi iyilrşse de o nüks ediyor. Elimde değil abartmışsın diyorsunuz ama inanın ki elimde değil şu an hissettiklerimi anlatamıyorum

az önce iki yere daha işedi resmen ayakta :110:

Biliyorum o bağrışları, üstelik ben erkenden kısırlaştırmadım 1 yasini doldurduktan sonra yaptırdım. Kızışma dönemlerini baya yaşadık yani. :)) Zor oluyor, iştahı azalıyor, surekli ağlıyor, huzursuz, oynamıyor vs. bambaska bir kedi oluyor... bizimki 7. Günde bitiyordu neyseki hic 7 günden fazla sürmedi kızgınlığı umarim sizinkide kisa surer sabredin biraz yapacak birşey yok malesef.

Biliyorum o bağrışları, üstelik ben erkenden kısırlaştırmadım 1 yasini doldurduktan sonra yaptırdım. Kızışma dönemlerini baya yaşadık yani. :)) Zor oluyor, iştahı azalıyor, surekli ağlıyor, huzursuz, oynamıyor vs. bambaska bir kedi oluyor... bizimki 7. Günde bitiyordu neyseki hic 7 günden fazla sürmedi kızgınlığı sabredin biraz yapacak birşey yok malesef.
sabredicem mecbur da umarım bizimkisi de o kadar kısa sürer

Ben kediden anlamam da oyuncak vs versek olmaz mı

Yani peluş kedi falan

Ya da film falan izlese rahatlasa (tamam burası olmaz biliyorum)

Özetle kızgınlığını geçiştirecek bir şey yok mu eskiden tavukları ıslatırlarmış kuluçkaya yatmasınlar diye

Ben kediden anlamam da oyuncak vs versek olmaz mı

Yani peluş kedi falan

Ya da film falan izlese rahatlasa (tamam burası olmaz biliyorum)

Özetle kızgınlığını geçiştirecek bir şey yok mu eskiden tavukları ıslatırlarmış kuluçkaya yatmasınlar diye
peluş falan umrunda değil çok sinirli zaten oyun oynamaya da eskisi gibi gönüllü değil

Oğlunuz ergenliğe girmiş.. :)
Bağırması, işaretlemesi, agresifliği hep bu yüzden..
Tipik erkek işte.. :)
Erkek kedilerin kısırlaştırılması zor bir ameliyat değildir..
Kısa sürede kısırlaştırın, sonrasında kısırlaştırılmış kedi maması yediği sürece ve idrar yolu tıkanıklığı için takipte olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız..
Kısırlaştırmaktan da korkmayın..
9 kedi, 4 köpek annesi biri olarak söylüyorum bunu..

Oğlunuz ergenliğe girmiş.. :)
Bağırması, işaretlemesi, agresifliği hep bu yüzden..
Tipik erkek işte.. :)
Erkek kedilerin kısırlaştırılması zor bir ameliyat değildir..
Kısa sürede kısırlaştırın, sonrasında kısırlaştırılmış kedi maması yediği sürece ve idrar yolu tıkanıklığı için takipte olduğunuz sürece sorun yaşamazsınız..
Kısırlaştırmaktan da korkmayın..
9 kedi, 4 köpek annesi biri olarak söylüyorum bunu..
teşekkür ederim siz erkek kedi kısırlaştırdınız mı hiç? kaç aylıktı? süreçten bahseder misiniz rica etsem?

Ben oyun derken tatmin olacağı bir şeyler kastetmiştim günlük oyun değil de kızgınlık geçirici faaliyetler
anladım :) ama maalesef

9 kedimin 5'i erkek..
Dişi kedi ameliyatlarında karın ve yandan olmak üzere 2 açım vardır, alttan açmak vet için kolay hasta için zorludur..
Erkek kedide tek bir yöntem vardır, ponponlardan açma..
Ve tecrübeli bi hekimde ameliyat 3 dk sürmez bile..
Benim kedilerimin hepsi sokaktan gelme, 3'ü 8. aylarında kısırlaştırıldılar ve idrar yolları tıkanıklığı yaşamadım..
Biri 3 yaşında, diğeri de 7 yaş civarıydı kısırlaştırıldığında..
3 yaşında kısırlaştırılan tıkanıklık geçirdi bir defa..
Dişi kedilerimden ikisi de üçer yaş civarı kısırlaştı ve onlar da tıkanmışlardı..
İki dişim de 9-10 aylıkken kısırlaştırıldılar..
Onlarda da tıkanıklık yaşamadım..
Ameliyat süreci basit, ben her ameliyata girdiğim için erkek kedi kolay geliyor açıkcası..
Sonrasında kısır mamaya geçiyorsunuz, koku bırakma, çiş yapma, bağırma, camdan atlamaya çalışma, kaçma vs geçiyor hep..
Bi kaç gün antibiyotik takviye yaparsınız ancak dediğim gibi olay hekimde bitiyor..
İdrar yolu tıkanıklığına dikkat ediceksiniz yalnızca..
Kısırlaşma sonrası özellikle erkek kediler, dişi kediler ve küçük ırk köpeklerde olabiliyor..
Kısır mama yediği sürece asgariye indirirsiniz riski..
Sokak kedilerinde mecbur kalmadıkça erkek kedi kısırlaştırmam ben mesela, yarın 3 dişi sokak kedisi kısırlaştırtacağım..
Rahat olun..
Kısırlaştırma tedavi yöntemidir, sağlıklı hayvanlar için şart..

Uzulecek bir sey yok. Kizismis minnos. Artik kizginliga girmis bunun dönüşü yok. Ben de kizginlik doneminde kisirlastirma yapilmiyor diye biliyorum. Iseyip kokusunu birakip disileri cekmek amac. Eger ciftlestirmeyecekseniz ilaclarla kizginlik donemi yatistiriliyor diye biliyorum. Evde bakilan kedinin mutlaka kisirlastirilmasi lazim. Disi kedi kacar gider hamile gelir erkek kedi de ortaliga cisini puskurtur o kokudan kolay kolay kurtulamazsiniz ayrica o da kacar gider.

9 kedimin 5'i erkek..
Dişi kedi ameliyatlarında karın ve yandan olmak üzere 2 açım vardır, alttan açmak vet için kolay hasta için zorludur..
Erkek kedide tek bir yöntem vardır, ponponlardan açma..
Ve tecrübeli bi hekimde ameliyat 3 dk sürmez bile..
Benim kedilerimin hepsi sokaktan gelme, 3'ü 8. aylarında kısırlaştırıldılar ve idrar yolları tıkanıklığı yaşamadım..
Biri 3 yaşında, diğeri de 7 yaş civarıydı kısırlaştırıldığında..
3 yaşında kısırlaştırılan tıkanıklık geçirdi bir defa..
Dişi kedilerimden ikisi de üçer yaş civarı kısırlaştı ve onlar da tıkanmışlardı..
İki dişim de 9-10 aylıkken kısırlaştırıldılar..
Onlarda da tıkanıklık yaşamadım..
Ameliyat süreci basit, ben her ameliyata girdiğim için erkek kedi kolay geliyor açıkcası..
Sonrasında kısır mamaya geçiyorsunuz, koku bırakma, çiş yapma, bağırma, camdan atlamaya çalışma, kaçma vs geçiyor hep..
Bi kaç gün antibiyotik takviye yaparsınız ancak dediğim gibi olay hekimde bitiyor..
İdrar yolu tıkanıklığına dikkat ediceksiniz yalnızca..
Kısırlaşma sonrası özellikle erkek kediler, dişi kediler ve küçük ırk köpeklerde olabiliyor..
Kısır mama yediği sürece asgariye indirirsiniz riski..
Sokak kedilerinde mecbur kalmadıkça erkek kedi kısırlaştırmam ben mesela, yarın 3 dişi sokak kedisi kısırlaştırtacağım..
Rahat olun..
Kısırlaştırma tedavi yöntemidir, sağlıklı hayvanlar için şart..
çok teşekkür ederim. şimdi de annemi kısırlaştırmaya ikna etmeye çalışıyorum. yazık olacak günah olacak hayvana diyor :KK43:
Uzulecek bir sey yok. Kizismis minnos. Artik kizginliga girmis bunun dönüşü yok. Ben de kizginlik doneminde kisirlastirma yapilmiyor diye biliyorum. Iseyip kokusunu birakip disileri cekmek amac. Eger ciftlestirmeyecekseniz ilaclarla kizginlik donemi yatistiriliyor diye biliyorum. Evde bakilan kedinin mutlaka kisirlastirilmasi lazim. Disi kedi kacar gider hamile gelir erkek kedi de ortaliga cisini puskurtur o kokudan kolay kolay kurtulamazsiniz ayrica o da kacar gider.
evet o koku okadar kötüsü istifra etmemek için zor duruyorum inanın.

Valla bu durumda annenize kısırlaştırılmadığı sürece alacağınız risklerden bahsedeceksiniz..
Testis kanseri gibi..
Kızan döneminde evden kaçıp araba çarpan ölen kediler gibi..
Pencereden atlayıp damağı patlayan kediler gibi..
Bu arada dişi olmadığı için kızgınlık döneminde ameliyat olabilir..
Geçmiş olsun..
Sevgiler..

Valla bu durumda annenize kısırlaştırılmadığı sürece alacağınız risklerden bahsedeceksiniz..
Testis kanseri gibi..
Kızan döneminde evden kaçıp araba çarpan ölen kediler gibi..
Pencereden atlayıp damağı patlayan kediler gibi..
Bu arada dişi olmadığı için kızgınlık döneminde ameliyat olabilir..
Geçmiş olsun..
Sevgiler..
çok teşekkür ediyorum

Arkadasim oncelikle sakin ol. Cok normal bir surec atlatiyorsun. Kedin aci çekmiyor, büyüyor, ergenlige giriyor. Hepimiz yasadik bunlari. Baska derdi olmasin da. Bizim kizimiz uzun suredir caniyla cebellesiyor anliyorum ruh halinizi ama abartıyorsunuz, gecmeyecek anormal bir durum degil. Ve kedi sizin huzursuzlugunuzu hisseder ki bence sizinki de hissedip iyice abartmis olayi. Once sakinlesin.
Erkek kedinin 1 yas alti kisirlastirilmasini bende deneyimlerim sonucu onermiyorum. Hele hele once bir disi bulun ciftlestiren diyenlere asla ama asla katilmiyorum. Aksine kedinize kötülük edersiniz ve bu olumsuz davranislarini odullendirirseniz pekistirirsiniz, sonrasinda kisirlastirsaniz bile oraya buraya iseyen simarik bir kediniz olur, dogacak yavrular ya da sizin erkek kediniz bir kerelik rahatlasin diye heder olacak disiden hic bahsetmiyorum bile. Ayrica kedinin cinsellik ihtiyacını kisirlastirmadiginiz surece eve bir disi kedi alarak cozmenize imkan yok zira o kizginlik donemi boyunca kediler gunde yuzlerce kez çiftleşir. Saglikli hayvani sagliksiz biriyle karsilastirip hasta etme ihtimaliniz de cabasi...
Uygun yasa gelip guvenilir bir vet bulana kadar belli periyotlarda bu durumu yasayacaksiniz, sabredeceksiniz baska care yok. Siz sakin olunca o da sakinlesecek. Guvenilir bir yer yoksa size tavsiyem iyi bir yer arastirip baska sehire götürmeniz. Bu operasyon gercekten onun icin onemli cunku. Biz bu yaz maddi manevi en zor zamanimizda bile kredi cekip kedimizi il il gezdirdik. Eger simdiden bunun icin plan yaparsaniz yakinlarda iyi bir vet icin para biriktirebilirsiniz ve arastirma yapabilirsiniz.

Bir sey daha ekleyeyim, disi ya da erkek farketmez kedilerin kizginlik doneminde kisirlastirilmasi tavsiye edilemez. Nedeni hormonlarin cinsel bolgeye kan pompalamasidir. Operasyon sirasinda daha fazla kanama demektir bu, mecbur kalmadikca yapilmaz ki kedi bosuna kan kaybetmesin.

Bir sey daha ekleyeyim, disi ya da erkek farketmez kedilerin kizginlik doneminde kisirlastirilmasi tavsiye edilemez. Nedeni hormonlarin cinsel bolgeye kan pompalamasidir. Operasyon sirasinda daha fazla kanama demektir bu, mecbur kalmadikca yapilmaz ki kedi bosuna kan kaybetmesin.
çok teşekkür ederim. kısırlaştırmamaya sabretmeye karar verdim. yaşını bekleyeceğim. abartıyor olabilirim kendim panik bozukluk hastasıyım başım ağrısa acile koşarım kedim de böyle olunca çok panik oldum yeni yeni sakinleşiyorum

X