yün yorgan mı pamuklu yorgan mı

Yün yorgan kesinlikle, temizliğini de yazdan yaza ya kendin yaparsın ya da birini tutup yıkatır temizletirsin. Kaz tüyüne karşıyım sırf affedersiniz ama k*çım sıcak olsun diye hayvanların işkence çekmesine ortak olamam

Yün yorgan bende alerjiye sebep oldu, ayrıca temizlemeside zor, bence en iyisi kaz tüyü saglık açısından doktor tavsiyesiyle aldık makinedede yıkanabiliyor.

Ne yün ne pamuk alınnnnnnnnnnnn .... şu hazır makinaya atıp yıkananlardan alın. Olurda üşürseniz üzerinize birde battaniye alırsınız. Annem yün , kaynanam pamuk yorgan yaptı şimdi o dört yorgan nasıl temizlenecek kim nerde temizleyecek bilmiyorum. Annem çok uzak, Kaynanam vakit ayırmaz beceremez. Anlayacağız birkaç sene sonra çöpe gidecekler onların yerine çamaşır makinasında yıkanan hafif yorganlardan alacağım hiç umrumda değil sağlıklıymış vs vs ... Bir bu kalsın sağlıksızı. Onları temizlerken bel tutulması yaşayamammmm

Ne yün ne pamuk alınnnnnnnnnnnn .... şu hazır makinaya atıp yıkananlardan alın. Olurda üşürseniz üzerinize birde battaniye alırsınız. Annem yün , kaynanam pamuk yorgan yaptı şimdi o dört yorgan nasıl temizlenecek kim nerde temizleyecek bilmiyorum. Annem çok uzak, Kaynanam vakit ayırmaz beceremez. Anlayacağız birkaç sene sonra çöpe gidecekler onların yerine çamaşır makinasında yıkanan hafif yorganlardan alacağım hiç umrumda değil sağlıklıymış vs vs ... Bir bu kalsın sağlıksızı. Onları temizlerken bel tutulması yaşayamammmm
Niye cope gitsin yazik degil mi ya ?
Evde yorgan yikamak mi kaldi arkadasim?
biz yun kullaniyoruz da sanki oturup yun mu dovuyoruz sopayla?
hali yikamacilar bile yikiyor artik yorgani. En fazla 20 liraya dev gibi yorgani yikatirsiniz.
yaziktir atmayin cope falan.

Niye cope gitsin yazik degil mi ya ?
Evde yorgan yikamak mi kaldi arkadasim?
biz yun kullaniyoruz da sanki oturup yun mu dovuyoruz sopayla?
hali yikamacilar bile yikiyor artik yorgani. En fazla 20 liraya dev gibi yorgani yikatirsiniz.
yaziktir atmayin cope falan.
Yıkadıkları yorganı nasıl yıkıyorlar kii ? kabartıyorlar mı ? tekrardan sırıyorlar mı ? zamanla yün yorgan çöküyor sertleşiyor onu tekrardan eski haline getirmek için kabartmak tekrardan sıramak lazım. Hadi kabartma makinaları varmış ama nerde nasıl sırayacaksın . Çok zor ya . Birde aşırı tozu oluyor . 2 yılda bir yıkadığımız yorganı çırparken bile ne toz çıkardı ya :KK43: ben sevmiyorum tavsiye etmiyorum .

English Home yün yorgan fiyatını baya düşürmüş. 190 tl iyimiş. Ben kaç sene önce baktıgımda baya uçuktu fiyatı. Yün her daim canlıdır. O yüzden sıcak tutar. Tabi yıkama, saklama koşullarını yerine getirirseniz. ömür boyu kullanırsınız.

Hazır yapılan yün yorganları hafif oluyor. Makinelerde yıkanıyor diye biliyorum. Evde yıkamazsanız bile yorgan yıkayan yerlerde yıkatırsınız.
aynen makınede yıkanıyo bu yüzden yün nasıl olur diye sordum eski tazr yüner cok ugrastırmalı

kızlar ben gecen gün english home dan 2 takım king boy nevresim takımı aldım buna uygun yorgan arıyroum ölcüsü 220 240 olucak suan pamuk yorgan zaten kullanıyroum ama yün yorgan almak istiyorym daha saglıklıymıs silikon yada elyaf zaten düsünmüyroum hic yün yorgan kullananlardan fikir istiyorum
ama o eski tip yün yorganlar degil hani ortasına saten döseyip kurteleyle gardolap üstüne konulanlardan degil :))
english home da baktım 190 lira diyo normal bi yorgancıda sordum 140 liraya yaparım diyo hangisi güvenilir cok kararsızım baska markalardada king boy yok

king boy madame coco da var ama yün değil elyaf.

ben sıcagı severim canım ya bi odada yanıyo dogalgazım ama icersi 28 olmadan üsüyon sanki antibaktariyeller yorgan degil zaten şildirge deniz bizde cok dandik 50 lira yorganmı olur ben istiyorum altında oldummu beni sıcacık tutsun mesela pamuk öyle yünü merak ediyroum istee
Ben 50 liralık yorgandan bahsetmiyorum.Antibakteriyel yatak yastık yorganlar var artık.Biraz pahalı ama değer.
Ama yünse tercihin onu al.

aynen makınede yıkanıyo bu yüzden yün nasıl olur diye sordum eski tazr yüner cok ugrastırmalı

Yeni nesil yün yorganları iyi diye duydum. Henüz almadım. En kısa zamanda alcam bende. Bende eski tip yapılan yün yorganı vardı. Hem agırdı hemde kılları patiskasından çıkıyordu. Birine verdim :) ama tek yorganla sıcacıkta yatardık hakkını yemeyeyim.

şimdi silikon yorgan +battaniye kullanıyoruz. Sentetik. Sevmiyorum bu tarz ürünleri. Yogurt mayalar gibi yatıyoruz :)

Tek yün yorganla işi çözücem artık almak farz oldu.

Eneeeeem yun yorgan guvelenir mi. Evlendigimden beri yun yorgan kullaniyorum ne yikadim ne guneslendirdim valla tiksindim bu aksam elyafla yaticam. Ne yapmak lazim simdi yun yorganlari 7 tane var yikamaya mi vermeli asip guneslendiriyim mi napiyim

Tercihim her zaman pamuk
Yün kokuyor ve temizliği çok zor, yıkamacılara da çok güvenmiyorum açıkçası
Kaz tüyü zaten imkanı yok almam, onca hayvanın ahıyla uyuyamam

Tabiki yün yorgan hem öle her sene temizlenmesi gerekmiyormuş ben 6 senelik evliyim bu yaz yıkıcaz annemle kirlenmedi yüzüne nevresim geçiyor bişey olmuyorki çocuklarınki silikon ama yıkıyorum her ay mecburrrr.

Yun yorgandan baska yorganla isinamiyorum ben
Yorganimida yikatiyorum acip dokturup falan tabiki daha iyidir havalanmasi vs
Ugrasamam, anlamamda.

abooooooooooooov evimde 4 tane atamadığım satamadığım kaynanamın ısrarela mıh gibi çaktığı yorganlarım başıma bela sakın sakın sakın sakın.

ben yün kullanıyorum ama hazır yün. woolmark sertifikası varsa içi gerçek yün oluyor, dışı da mis gibi pamuklu kumaş. oldukça da hafif.

peki bahsettiğiniz sertifikalı hafif yün yorganın temizlik ve bakımını nasıl yapıyorsunuz bende pamuklar var yündemi alsak diyorum

ya yün yorgan temizliği zor filan yazmışsınız da onu yıkayan yrler yok mu parayla. yılda 1 defa veririz olur biter yani dimi :)

X