Poğaçalar Yumuşacık Poğaçalarım-Resimli

Mxixsra

Paşa nın annesi
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
12.041
11
Ekonomik vede yumuşacık bir poğaça tarifi ile karşınızdayım arkadaşlar.Mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.

*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı yumuşatılmış margarin
*2 tatlı kaşığı İnstant Kuru Maya
*2 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un

İç harcı için ;
1 su bardağı beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
-Yarım çay kaşığı karabiber

İçine arzu ederseniz patateste koyabilirsiniz

Tüm malzemeleri ,yavaş yavaş eklediğiniz un ile ele yapışmayacak ve rahatça şekil verilebilecek kıvamda yoğurunuz.Üzerini örtüp ortalama 45 dk mayalandırınız(.Ben bu işlemi 50 derece ısıttığım fırında yapıyorum.)Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,elinizle oval şekilde açarak ortasına hazırladığınız harcı koyup yuvarlayın.Yağladığınız tepsiye dizdikten sonra üzerini nemli bir bezle kapatın ve tekrar 30-40 dk daha mayalandırın.Yumurta sarısı sürüp,isteğe göre susam veya çörekotu serptikten sonra 175 derece fırında pişirin.Afiyet olsun.

Son düzenleme:
poaa11.jpg
[/URL][/IMG]
poaa22.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
ohh mis gibi olmuş kokusu burnuma kadar geldi valla
bende bu tarifi yapıyorum yumuşacık oluyo
ellerine sağlık

yine döktürmüs hemserim masallah
ellerine saglik canim puff puff cok lezzetli duruyolar
olsada yesem

Baharistan sende dene cnm,eminim memnun kalacaksın.Ziyaretin içinde teşekkkürler

Ohhhh mis gibi kokar şimdi mayalı hemde ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor bir tane alabilirmiyim çok açım çünkü cokacimcoook

Ank06 ne demek tabiki sana 1 tane değil 3 tane ikram edebilirim.:))))))Ziyaretin için teşekkürler.

Şekerleblebicim güzel sözlerinle utandırdın vallahi beni teşekkür ederim cnm benim:eek:

çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
ah bide şu margarinler olmasa ne güzel olucak :KK43:(

Içinde yumurta yok dimi bunun? Uzerinde var sadece sanirim?

Ellerinize saglik bu arada gercekten guzel gorunuyor...

Bozocum bende dilerdim margarinsiz olmasını ama dikkat ettşysen çok az var cnm içinde o kadardan bişeycik olmaz :))))))

Alsebe evet içinde yumurta yok cnm,sadece üzerinde yumurta sarısı var cnm,beğenin için teşekkürler

benimde poçalarım böyle olsun istiyorum amaaaaa çok güzel gözüküyo eline sağlık

Gerçekten Yumuşacık gözüküyolar.
Mayalandırmayı 50 derece ısıttığınız fırının içine mi koyarak yapıyosunuz hamuru bir tek orayı anlamadımCADIARZU
hamur pişmezmiki fırında:bbo:
İçimden bir his yumuşak olmasının püf noktası orada diyoda ondan sordum:1rolleyes:

SEVGıLı dAYF,deniz-el,mizgin ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok teşekkür ederim canlarım

Mizgincim poğaçalarda en önemli püf noktası mayalandırmadır.
Yapım aşamalarım şundan ibaret;hamuru yoğururken fırını 50 dereceye ayarlıyorum,yoğurduktan sonra kabımı bir naylon poşetle veya streç filmle sarıyorum,sonrada sofra bezini 2 ye katlayıp tekrar kabın heryerini sarıyorum.Bu haliyle ısınmış fırına (tel raf üzerine) koyuyorum.10 dk kadar bu şekilde yani fırının derecesi açıkken bekletip sonra dereceyi kapatıyorum hamur orada böylece mayalanıyor.

Hamur mayalandıktan sonra üzerine elimle bastırıyorum ki içindeki havası çıksın sonrada istediğim gibi şekillendirip tepsiye diziyorum,üzerini nemli bir bezle kapatıp tekrar 50 derece ısıttığım fırında bu kez dereceyi kapatarak mayandırıyorum.Umarım anlatabilmişimdir cnm.

Son düzenleme:
bende beğendim. yapıcam şimdi. inşallah güzel oluır becerebilirimm..
şu mayalı poğaça konusunda ğek iyi değilim ama dur bakalım..
inş. olur.
tarif için sağol canım.. ellerine sağlık.

X