Yumuşacık havlular için yardım :(

minicivcive

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2020
192
105
35
Merhaba kızlar,
Havlularım çok sert oluyor. Ne yapsam yumuşacık çıkmıyor makineden. Eşimde yumuşak havlu kullanmaktan hoşlanıyor. Siz neler yapıyorsunuz acaba bu konuda?

Ayy bende bu konudan müzdaripim bolca yumuşatıcı kullanıyorum ama bir süre sonra o da fayda etmiyor. en son kaliteli havlu almak yerine biraz daha ucuz havlu alıp 1-2 yılda değiştirmeye karar verdim

Ben bu konuda çok bilgiliyim çünkü nefret ederim sert havludan. Çocukken sert sertti havlular, saçma bir şekilde maddi imkanlar olmasına rağmen yeni havlu almazlardı. Ta o zaman kendi kendime benim evimde böyle havlu olmayacak demiştim. Girişi yaptıktan sonra gelelim çözümlere

1. Yeni havlu alacaksanız ya kuaför havlusu alın ya da bambu. Kuaför havluları yumuşacık olur ve iyi su çeker. Pek renk seçeneği yok maalesef, tek sıkıntısı bu. İnternet üzerinden alabilirsiniz. Bambu havlular da yumuşaktır, seçenek vardır ama kuaför havluları kadar yumuşak değildir.

2. seçenek, uğraştıran seçenek.

Havlular yıkanmış olsun. Leğene ya da küvete havluları koyun. Üzerine sıcak su ve tuz, bol bol tuz. İyice yedirin havlulara o tuzu. 1 gece beklesin. Havlular suyun içinde yüzmeyecek, tuzlu bekliyor olacaklar. Ertesi gün havluların suyunu iyice sıkın, durulamanıza gerek yok. Suyu sıkılmış havlulara yumuşatıcıyı yarınlar yokmuşçasına 3-4 kapak, isterseniz daha çok dökün ve yedirin. En az 2-3 saat bekletin. Ben sabahtan ilk iş bu adımı yapıyorum ve akşam 6-7ye kadar bekliyorlar. Sonra da güzelce durulayın. Suyunu sıkarken canını çıkarmayın. Mümkünse güneşte kurutmayın, çamaşırlığa asın.

Bu yöntemi en az 4 kere yaptım, hemen yumuşacık olurlar.

Tuz ne kadar koyuyorsunuz? Bir de bu yumuşaklık ne kadar sürüyor? Eski havluları da kendine getiriyor mu?

Ayy bende bu konudan müzdaripim bolca yumuşatıcı kullanıyorum ama bir süre sonra o da fayda etmiyor. en son kaliteli havlu almak yerine biraz daha ucuz havlu alıp 1-2 yılda değiştirmeye karar verdim
bambu havlu kullanın,yumşatıcı kullanın ve mutlaka ütüleyin yüzde 80 yumşacık oluyor

Ya o kadar tatlı anlatmışsınız ki teşekkür ediyorum

Yeni evli sayılırım hepsi yumuşacıktı. Evet bazıları hala yumuşak dediğiniz gibi bambu olabilir onlar. Hepsini verip yeni almakta olmaz bu durumda. Dediklerinizi uygulayıp deneyim bir de

Havluları ayrı 60"de yıkayın. Toz deterjan kullanıyorsanız çift durulama yaptırın. Yumuşatıcı kullanın. Kurutma makinesi olmayanlar ipte uzun süre bekletmeyin. Havlular 1 saate kalmaz kurur hemen alın. Güneş ve rüzgar sertleştirir.

Canım en kolayı ve kesin çözümu mutlaka dene bak; makinenin yumuşatıcıyi çektiği dakikayı bul. Mesela benim yarim saatlik programim 12.dkda yumuşatıcıyi çekiyor. En başında deterjanla beraber koymak yerine o anda koyuyorum ve yumos gibi oluyor

Merhaba kızlar,
Havlularım çok sert oluyor. Ne yapsam yumuşacık çıkmıyor makineden. Eşimde yumuşak havlu kullanmaktan hoşlanıyor. Siz neler yapıyorsunuz acaba bu konuda?
havlulunun dokusu, kalitesi cok onemli. yuksek kalite olmali pamugu.. bambu alabilirsiniz ama ucuzlari su cekmiyor iyisi olmali. yasadiginiz bolgenin suyu onemli.. bazen ne yaparsaniz yapin suyu kotuyse camasirlar, havlular hatir hutur oluyor. bir de yumusatici etkili ama kullanmayi tercih edene.. ben kullanmiyorum. deterjani bile yarim kapak koyarim. kimyasal seylerden uzak durmaya calisiyorum. deterjanin en temiz iceriklisini vs alirim. kokmasin, yumusak olmasin ama kimyasaldan uzak olsun benim tercihim. sirke ve lavanta yagi kullaniyorum yumusatici yerine. bir de kullandiginiz deterjan da onemli camasirlarin yumusakliginda.

Makinenizin deterjan gözüne deterjan ile birlikte bir kaşık kadar çamaşır sodası koyun, bütün beyazlarla birlikte havlular da yumuşacık oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…