Yumurtlama pkos

Nin64737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
788
73
Kafama takılan bi soru var kızlar.
Bende pkos var ve geçte olsa ilaki yumurtlama gerçekleşiyormu yoksa hiç olmama ihtimalide varmı ?
Ben hiç yumurtladığımı bilmem çünkü
ben kasık ağrısı beyaz akıntı sürekli olur o yüzden hiç ümitlenmem.
Klomen kullanıyorum ama yinede bilmek istedim bu ay yumurtalıklarım büyümedi ve o yumurtalar mesela 60 günde filan catlayabilirmi adetim çok gecikir benim zaten.
Bi beni bilgilendirin yaa aklımda birbir soru işreti

Hiç yumurtlama da olmayabilir.ama çok geç olabilir genelde . Ovulasyon testi ile takip edin hamile kalmak istiyorsanız.40 50 20 bu günlerde yumurtlama görüp hamile kalan var.

Yumurtanız var, sadece yumurtalarınız folikül denilen kesecikten dışarı çıkamadığı için kist şeklini alıyor. Klomen gibi yumurta geliştirici ve sonrasında çatlatıcı iğnelerle bunun sağlanması gerekiyor, amaç bu. Yani siz klomen kullandıktan sonra yumurta takibiniz yapılır, gelişen yumurtalar için de çatlatma iğnesi vurularak yumurtlama gerçekleşir.
Klomen ile tek sefer değil birkaç sefer deneniyor, üzülmeyin diğer ay gelişebilir yumurta.
Pkoslularda kendiliğinden yumurtlama uzun sürelerde gerçekleşiyor genellikle, ben hiç normal adet döngüsüne sahip olmadım, yumurtlama belirtisi de bilmem mesela, 60 günde de olabilir 90 da olabilir, yani benim kendi haline bıraksam 120 günü görmüşlüğüm de var

Yani ilaki gelişiyor yumurta geçte olsa ?
Çünkü diyorum kendimce yumurtalar büyümüyor sorun bendemi diyorum herkes klomen kullanırken gelişirken benimki neden sonuç vermiyor acaba diyorum.
Tek bi dozla başladım ama sanki 2-3 bile sonuç vermeyecekmiş gibi geliyor büyümicekler yok kaldı diyorum kafamca o yüzden.
Acıklama için teşekkür ederim bu arada

Tek doz derken günlük tek hap mı yani? Genelde günde 2 kez kullanılıyor ama bilemedim, doktor ne gerek gördüyse öyledir tabi.
Bir de şunu söyleyeyim benim doktorum femaranın klomenden daha etkili olduğunu söylemişti, ne derece doğrudur yine o kısmı bilmiyorum. Bu süreçlerde biraz da biz kendi kendimizin doktoru olmalıyız diye düşünüyorum tabi, her doktorun yaklaşımı farklı çünkü.
Genellikle gelişir diyelim ama tek doz duymadım ya, 2 kez kullanılıyor 5 gün.

İşte bende fark ettim herkes 2’yle başlıyor genelde çoğu doktorlar öyle veriyor ama benim doktorum günde bir taneyle başlıyoruz sonra sonuç alınmazsa 2-3 eğer yine sonuç alinmazsa iğneden bahsetti ya inşallah süreç uzamaz inşallah gelecek ay bitanede olsa yumurtam büyüsün yaaa

İnsan başlarken hevesle başlıyor, anlıyorum. Süreçler yorucu, o yüzden sabrınızı ve moralinizi yüksek tutmanızı öneririm. Beklentiye girmeyin ama ümidi de kesmeyin. Hayırlı sonuçlar alırsınız inşallah

Allah razı olsun inşallah!
Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın. Anneleri, anne adaylarını gördükce insanın içi bi buruk oluyor çok zor gerçekten.
Hakkımızda hayırlısı olsun Sabır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…