Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama günü bir türlü anlayamadım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Annelikheyecani

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
175
79
13
34
Hanımlar ben şunu anlayamadım
Genelde herkesın yumurtlama günü adetın başladığı günden itibaren 10. Günde 11. 12. 13. 14. Gibi
Bu yumurtlama 5. Gün olan varmıdır ? Ya da tam adet olmaya 2 gün kala yumurtlama olamaz mı ?
Lütfen bilen biri bana doğruyu yazabılır mı beynim durdu ne zormuş bebek hayali kurmak rabbim isteyen herkese versin inşallah

Adete 2 gün kala yumurtlayanlari okudum ben burda. Hemde daha önce adete 2 gün kala yumurtladigini bilmediğinden gebe kalamamış, sonra ovulasyon testiyle öğrenmiş ki öğrendiği ay gebe kalmış:)

Takvimim diye bir uygulama var. Adet gununuzden itibaren hesapliyor yumurtlama gününü. Ayrica kendiniz de anlayabilirsiniz. Cok fazla islanma olur, pembe azicik kanama olur hafiften agri asiri derecede cinsel istek vücut isisinda artma... kendinisi takip edin. Ve bu uygulamayi indirip gun gun belirtilerinizi not edin. O sayede her ayinkini yazdıkça geriye dönüp bakıp nasil bir periyodunuz varmis fikriniz olur.

Adete 2 gün kala yumurtlayanlari okudum ben burda. Hemde daha önce adete 2 gün kala yumurtladigini bilmediğinden gebe kalamamış, sonra ovulasyon testiyle öğrenmiş ki öğrendiği ay gebe kalmış:)
İçimi o kadar rahatlattınız ki anlatamam çünkü ben adetım biter bitmez 10 12 gün full denedik adetıme 5 6 gün kala bıraktım nasıl olsa yumurtlama bıttı dıye
Burdan bırısı bana adetten bir kaç gün önce yumurtlama olmaz demişti çok kafaya takmıstım

Bende hiçbir belirti olmuyor ya anlayabılecegım birsey olmuyor adet oncesı bile sancım vs olmaz benım. O uygulamaya bakayım

28.gunde bir adet olurken. Adetimin 21.gununde yumurtlamistimm.
Sonraki aylarda adetimin 10.gunu... Her ay degisik bir dongu oldugundan en iyisi ovulasyon testiyle teyit etmek.

Bende hiçbir belirti olmuyor ya anlayabılecegım birsey olmuyor adet oncesı bile sancım vs olmaz benım. O uygulamaya bakayım
Ben de birkac aydir kilo sorunum oldugu icin yumurtlamiyorum. Eskiden yumurtlama günümde disaridaysam pantolonuma seller gibi su akardı. Simdi göremiyorum oyle... keske kilo verebilsem. Sizin de oyle bir durum varsa öncelik sebep kilodur.

28.gunde bir adet olurken. Adetimin 21.gununde yumurtlamistimm.
Sonraki aylarda adetimin 10.gunu... Her ay degisik bir dongu oldugundan en iyisi ovulasyon testiyle teyit etmek.
O zaman o ınternettekı hesaplayıcılar yanlış adetınıze 7 gün kala olmuşsunuz bende belkı bu yüzden kalamadım hamıle

65 kiloyum boyum 163 gebelik için çok mu acaba bide evdeyız hep Birakın kilo vermeyi daha çok aldık

Adet olana kadar değerlendirin bence, olur İnşâAllâh:)

O zaman o ınternettekı hesaplayıcılar yanlış adetınıze 7 gün kala olmuşsunuz bende belkı bu yüzden kalamadım hamıle

Tabiki de o uygulamalar kesin degil. Benim 14.- 15.gunler gosteriyordu. Ama biz ultrasona girip 8.gunde yumurtlamaya hazir yumurta goruyorduk. 11.gunde gittigimde doktor yumurtlamissin diyordu. Arkadasimda 7 veya 8.gun yumurtluyordu.
Sonra ovulasyon testi kullanmaya başladim. 9.gunde pozitif goruyordum.
Bir ara adetime yakin görmuştum pozitifi. En iyisi ovulasyon testi alin buyuk rahatlik. Gununu biliyorsunuz en azindan

Peki test almazsam gün aşırı adet sonuna kadar denesem olur mu test hergun benı stres yapar
Mesela yumurtlama günüm bugün dıyelım ben yarın denemiş olsam olmuyor değil mi 1 gün yüzünden

Peki test almazsam gün aşırı adet sonuna kadar denesem olur mu test hergun benı stres yapar
Mesela yumurtlama günüm bugün dıyelım ben yarın denemiş olsam olmuyor değil mi 1 gün yüzünden

Vaalla dayanabilirseniz deneyin. Gorev gibi olmasi iliskiyi zedeliyor. Bunu unutmayin oncelikle.
Ovulasyon testiyle siz yumurtlama gununuzu ogrenip esinize soylemeyin guzel bir gece gecirin. Cunku erkeginde stres olmmaamasi gerek.
Hergun ayni saatte yapilacak ovulasyon testi iki ayni koyulukta cizgi gordugunuz gun ve sonraki gun deneyin. Cift cizgi gordugunuz de 24 saat icinde yumurtlayacaksiniz demektir. O sekilde daha mantikli olmazmi ? 1 ay hergun iliskidense?

Anladım haklısınız peki bu ınternette 7 Li satılıyor yetmez değil mi

O zamanlar adetin gecikmediyse, adete 5-6 gün kala yumurtlamamışsın demektir zaten çünkü ne kadar geç yumurtlarsan adetin de o kadar gün gecikir. Sağlıklı bir kadında yumurtlama gününden 14-16 gün sonra regl olunur

Benim adet tarıhım 25 Mart idi 12 nisana kadar hergun denedık 18 nisanda adet oldum
Yanı benim yumurtlama gününde mutlaka ılıskı olmuş oluyor değil mi
Şimdi sizin dedıgınıze göre ben 12-18 nisan arası yumurtlamış olamam mı

En geç 4-5 nisanda yumurtlamışsınızdır değerlendirmişsinizdir. Ama işte tek o günü değerlendirmek de yetmiyor hamile kalmak için %20-25 ihtimal veriyor doktorlar yumurtlama gününü değerlendirdiğin her ay. Bazı kadınlarda bazı aylar iki kere yumurtlama görülüyomuş o istisnayı baz alırsak belki ondan sonra bir daha yumurtlamışsınızdır ama çok nadir görülür diye biliyorum

Düzenli adet görmeyen biriyseniz olabilir. Mesela 30 günde bir adet gören biri 5nci gün ya da 28nci gün yumurtlamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…