• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YUMURTLAMA DÖNEMI

melof

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
183
68
38
34
YUMURTLAMA DONEMIMI NASIL HESAPLIYCAM VE ILLA OGUNLERDEMI ILIŞKIYE GIRMEK LAZIM

YUMURTLAMA DONEMIMI NASIL HESAPLIYCAM VE ILLA OGUNLERDEMI ILIŞKIYE GIRMEK LAZIM

YUMURTLAMA DÖNEMİ (TARİHİ) HESAPLAMA

OVULASYON TARİHİ (GÜNÜ, DÖNEMİ) HESAPLAMA
Hamilelik için en uygun zamanın hesaplanması için yumurtlama (ovulasyon) döneminin belirlenmesi çok önemlidir. Bu tarihlere yakın günlerde bulunulan cinsel ilişkiler sonucunda gebelik elde edilme ihtimali daha yüksektir. Adetleri düzenli olan bayanlarda yumurtlama adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yolu budur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14. günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14. güne denk gelir yaklaşık. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak hamile kalma şansını arttıracaktır. (Yani adet başlamadan 17-18 gün önce başlayarak 1 hafta boyunca 2-3 günde bir ilişkiye girmek gerekir)
(Not: Her gün ilişkiye girmek sperm sayısını çok azaltacağı için önerilmez, bu nedenle iki günde bir ilişki önerilir.)
Diğer örnekler: Adetleri düzenli 30 gün süren bir bayan adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16. gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir yaklaşık olarak.
Adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek daha zordur. Ama her zaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Üstteki tarifler hep sonraki adetten geriye doğru sayılacak şekilde verilmiştir (adet başlamadan 17-18 gün önce ilişkiye başlayın gibi). Çünkü yumurtlama gününün gelecek adete göre hesaplanması daha güvenilirdir. (Adetin ikinci dönemi yani yumurtlama-adet arasındaki luteal faz süresi 14 gün sabittir.)

Alıntıdır .

Ayrıca internette yumurtlama günü hesaplayıcı programlar var. Son adet tarihi vb bilgileri girdiğinde sana tahmini yumurtlama tarihini hesaplıyor.

TEŞEKUR EDERIM :) gercı gecen ay 2 gunde bır denemıştım ama sonuç yıne husran :( agustostan berı korunmuyoruz bı kasım ayında duzenlı ılışkı oldu ama sonuç yıne sıfır acaba muayne mı olsam korkuyorumda

TEŞEKUR EDERIM :) gercı gecen ay 2 gunde bır denemıştım ama sonuç yıne husran :KK43: agustostan berı korunmuyoruz bı kasım ayında duzenlı ılışkı oldu ama sonuç yıne sıfır acaba muayne mı olsam korkuyorumda

Canım öncelikle Merhaba ve rica ederim. Korkman için bir sebep yok tatlım. Muayene olmadan bir sorun varsa bilemezsin ve bilmediğin bir sorun varsa çözümüne de ulaşamazsın diil mi ;)? Özellikle adetinin 2-3. günlerinde gidersen büyük ihtimalle doktorun ilk önce hormon testi ister, daha sonra ultrasonla da rahmini inceler. Şayet bunlardan sonra sende bir sıkıntı yoksa eşinin de sperm testi vermesini önerebilir. Süreç kabataslak bu şekilde. Anlayacağın korkma ve çocuk için doğru zamanın geldiğini düşünüyorsanız biran önce harekete geçin ;)

olcak oldumu yumurtlama günü dışındada oluyo
ama bizim gibiler yumurtlama gününü hesaplayıp maymun gibi şekilden şeklide girsede yine olmuyo :KK11:

Poffff bir tuturamadik yumurtlama gününü olmuyor sanirim çok fazla kafaya takiyoruz olmayincada uzuluyoruz bosvermek lazim ama esin surekli bebek istediğini dile getirincede bosda veremiyorsun

genel bı muayne için doktora gıttım ulatrsonla baktı yumurtalklarında hıçbir problem yok dedı tertemız en son adetım 2 aralık ondan oncekıde 2 kasımdı cuma gunu gıttım ayın 14.de ilişkıye gır dedı pazar gunu yanı pazrtesıde tekrar gel bakalım yumurtaklıkta çatlama olmuşmu dedı ..dedım bı test fln gekırmı hormon içn pazrtesı dedı yumurtlaıkta çatlama olduysa teste fln gerek kalmaz dedı yanı yumurtlama oluyomu olmuyomu ona bakıcak galıba ...en azından bı problem olup olmadıgını ogrenır dua ederım sadec bırde folık asıt ve vıtamın haplarından verdı ..FOLIK ASIT KILO ALDIRIRMI

Back