- 9 Mayıs 2022
- 436
- 382
- 29
-
- Konu Sahibi leRonthavan
48 saat içinde çatlar diye biliyorum ama 12-24 saat yaşıyor en fazla, gebelik şansını artırmak için asıl çatlamadan ilişkiye girmeyi öneriyor doktorlar ki çatladığı anda içeride sperm olup yumurtayı dölleyebilsin diye.Kızlar selam her gün düzenli olarak ovülasyon testi yapıyorum. Bugün de pik gördüm. Ne kadar sürede çatlıyor çatladığında ne kadar yaşıyor. Gebelik şansını arttırmak için çatladığında ilişkiye girmek gerekir değil mi?
48 saat içinde çatlar diye biliyorum ama 12-24 saat yaşıyor en fazla, gebelik şansını artırmak için asıl çatlamadan ilişkiye girmeyi öneriyor doktorlar ki çatladığı anda içeride sperm olup yumurtayı dölleyebilsin diye.
Herhangi bi sperm kalitesi problemi yoksa bu verimli günlerin tamamını değerlendirmek en mantıklısı aslındadün ilişki oldu bugün değil de yarın değerlendirmek daha mantıklı değilmi
Bir yılı geçti bizim çocuk denemelerimiz eşimle sağlık problemimiz yok testlerimiz temiz çıktı ama bir türlü olmadı bu ay da ilk defa ovülasyon testiyle denemeye başladık ve sürekli ilişkiden çok doğru zamanda ilişkiyi tercih ettik normalde iki günde bir denerdik hep verimsiz oldu bu yüzden bekleyip denemeyi tercih ediyoruzHerhangi bi sperm kalitesi problemi yoksa bu verimli günlerin tamamını değerlendirmek en mantıklısı aslında
Hiçbir problemi olmasa da çocuk sahibi olamayan çiftler var maalesef, doğru zamanda ilişkiden kasıt günlerce bekleyip yumurta çatladığı an ilişkiye girmekse yanlış yapıyorsunuz büyük ihtimal ama, çünkü özellikle öncesi daha önemli diyor doktorlar.Bir yılı geçti bizim çocuk denemelerimiz eşimle sağlık problemimiz yok testlerimiz temiz çıktı ama bir türlü olmadı bu ay da ilk defa ovülasyon testiyle denemeye başladık ve sürekli ilişkiden çok doğru zamanda ilişkiyi tercih ettik normalde iki günde bir denerdik hep verimsiz oldu bu yüzden bekleyip denemeyi tercih ediyoruz
Bu da bir yöntem tabi ama şu da var çok fazla stres yapıp üstüne düşünmek ilişkiyi bi görev gibi görmek de cidden etkiliyor, herkes düşünmeyi bıraktığı an hamile kaldığını söylüyor.Her ay iki günde bir ilişkiyle olmadı. Sonra eşim test verdi dört gün bekledikten sonra miktarı çok ve kaliteli dedi doktor. Biz de dört günğ baz aldık. Yumurtlamadan önce dört gün bekledik dün bi ilişki oldu bugün pik gördük yarın da denemeyi düşünüyoruz. Her ay yumurtlama döneminde her gün olacak şekilde ilişki işe yaramayınca bu şekilde denemeyi düşündük
İşte bir senedir ilk defa birlikteliği görev olarak değil beklediğim bir şey olarak gördüm bu da stresten uzaklaşmamı sağladı aslında düzenli ilişki daha çol stres bana göre. İnşallah bu ay tutar da bir görev olmaktan çıkarBu da bir yöntem tabi ama şu da var çok fazla stres yapıp üstüne düşünmek ilişkiyi bi görev gibi görmek de cidden etkiliyor, herkes düşünmeyi bıraktığı an hamile kaldığını söylüyor.
İnşallah, bazı kürler ya da gebeliği destekleyici yiyecekler oluyor, tabi dikkatli ve doktora danışarak kullanmak gerek, onlara da bakabilirsiniz, instagramda ovulasyon ve gebelik konusunda bilgilendirici yardımcı sayfalardan da yardım alabilirsiniz.İşte bir senedir ilk defa birlikteliği görev olarak değil beklediğim bir şey olarak gördüm bu da stresten uzaklaşmamı sağladı aslında düzenli ilişki daha çol stres bana göre. İnşallah bu ay tutar da bir görev olmaktan çıkar