- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.957
- 198
- Konu Sahibi yalniz kalpler
-
ekim 11Bat ne zaman
dollenmediyse disari atildi demektir demek ki regl gelecek.. ya da baska ymurta olup da dollenme ihtimali var mi her ay bir tane yumurtamiz olmuyor degil mi?Ben ilk kez sizden duydum ve cok ilginc. Ee simdi hamile degil misiniz,
hadi ya.. internette gorulebilir diyor tam da tarif ettigi gibiydi rengi sekli vs..Canim sacmalama yumurta mikroskobik bisey. Mikroskopla baknca zor görülüyoda..
Yumurta hücresi ve dolayısıyla yumurta sadece adet kanaması ile dışarı atılabilir tatlım, bahsettiğin başka bir şey olmasın? Söylediğin çok mantıklı gelmedi açıkçası ama doktorun da onaylanmış bilemedim
İlginçmiş gerçekten, ben de size yazdığım gibi biliyordum.soyle bir yazi buldum yumurta adetle beraber atilmiyormus.
Regl kanamasının tek bir fonksiyonu var, o da; olası bir hamilelik için hormonların etkisiyle kalınlaşan rahim iç tabakasının, sperm ile yumurta döllenmediği takdirde vücuttan atılmasını sağlamak. Yani, halk arasında yaygın olan “döllenmeyen yumurta regl kanamasıyla vücuttan atılır” düşüncesi aslında hurafeden ibaret. Bunu biraz daha açacak olursak; üreme çağında olan her kadın, ortalama 28 günde bir tekrar eden regl döngüsü yaşıyor. Son regl tarihinin ilk gününden bir sonraki regl tarihinin ilk gününe kadar süren bu döngü sırasında; beyinde, yumurtalıklarda ve rahim iç tabakasında farklı olaylar meydana geliyor. Beyinden salgılanan hormonların yumurtalıklardan birini uyarmasıyla başlayan süreç, uyarılan yumurtalıktan döllenmeye hazır bir yumurta hücresinin serbestleşmesiyle devam ediyor. Bu süreçte rahim iç tabakası da kendini muhtemel bir hamileliğe hazır hale getiriyor. Bunun için de regl döngüsünün ilk yarısında salgılanan östrojen hormonu rahmin iç zarını kalınlaştırırken, ikinci yarısında salgılanan progesteron hormonu ise kalın zarın içindeki damarlanma miktarını artırıyor ki döllenen yumurta rahatça yerleşip gelişebilsin. Eğer hamilelik gerçekleşmezse, hormonların etkisiyle kalınlaşmış olan rahim içi tabakası kanamayla vücuttan dışarı atılıyor. Biz de buna “regl kanaması” diyoruz. Yani yaygın kanının aksine, sperm ile döllenmeyen yumurta hücresi regl kanamasıyla dışarı atılmıyor. Vücut, yumurta hücresini karın boşluğuna iterek yok ediyor.
bana dr arkadas demisti daha once yumurta atimi baska bir sey regl olmak baska bir sey.. o yuzden gebe kalindi mi regl haftasida sayiliyor bugun ogrensem hamileligimi 4 haftalik gebe sayiliyorum halbuki ocu iki hafta once olmus. yani yumurtanin var oldugu omru dikkate aliniyor regl durumu degil.İlginçmiş gerçekten, ben de size yazdığım gibi biliyordum.
Bilemiyirum ki canim ya. Belki de yumurta bile değildi. Mikroskopla zor görünen bisey sonucta. Dr a git bakalim nedir neymisdollenmediyse disari atildi demektir demek ki regl gelecek.. ya da baska ymurta olup da dollenme ihtimali var mi her ay bir tane yumurtamiz olmuyor degil mi?
Aldığım eğitimler sonucunda yumurtanın çok küçük olsa da gözle görülebileceğini biliyorum. Çok çok dikkatli bakmak ve iyi bir göz olması lazım. Ama siyah değil seffaf berrak birsey oldugunu biliyorum. Belki yanılıyorumdurhanimlar cok ilginc bir sey oldu soke oldum ve de cok uzgunum. uc dort gun once ovu gunumdu cok bariz bir akinti gelmisti. ve cift cizgiyi gormustum. uc gun ardarda degerlendirdik. bir gun ara verdik besinci gun bugun.. dusta temizlenirken bir miktar disari geliyor ya.. elime baktigimda hashas tanesi gibi minicik bir siyahlik gordum. etrafinda sanki orumcek agi var.. inanilmazdi dantel gibi.. yumurtam mi diye dusundum. yok artik daha neler dedim. suyla akti gitti. dustan cikinca internetten arastirma yaptim gorulebilirmis ve aynisini tarif ediyor. keske suya birakmasaydim da fotografini cekseydim dedim. ve uzuldum bu ay umitliydim degerlendirmistik arka arkaya.. hic tecrube ettiniz mi boyle bir sey?
direkt simsiyah degildi ama koyu renkliydi.. bir kere de gunluk pedin ustunde gormustum cok minik seffaf kristalimsi elime almistim. yumurta degilse bile icten ne gelebilir kiste donusmus bir sey bu sekilde atilabilir mi?Aldığım eğitimler sonucunda yumurtanın çok küçük olsa da gözle görülebileceğini biliyorum. Çok çok dikkatli bakmak ve iyi bir göz olması lazım. Ama siyah değil seffaf berrak birsey oldugunu biliyorum. Belki yanılıyorumdur
dollendigi halde mi atildi acaba tutunamayip?o haşhaş tanesi dediginiz şey bebek dollendiklten bu süre sonra geldiği boyut olarak tanimlaniyorki dusunun yumurta hucresi nekdr küçük
ozaman kanama olur oldumu sizdedollendigi halde mi atildi acaba tutunamayip?
dustaydim gormedim.ozaman kanama olur oldumu sizde
Uzun yıllardır kistleri olan biriyim fakat hiç bu durumla karşılaşmadım. O sebepten size yardımcı olamayacağım :)direkt simsiyah degildi ama koyu renkliydi.. bir kere de gunluk pedin ustunde gormustum cok minik seffaf kristalimsi elime almistim. yumurta degilse bile icten ne gelebilir kiste donusmus bir sey bu sekilde atilabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?