• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Yumurtam catlamis olabilir mi ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mervesat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
189
317
103
30
Merhaba arkadaslar. Ben 17 aylik evliyim ve 22 yasindayim. 14 aydir korunmuyorum ve basimdan bir düsuk gecti. Agustos ayinda doktorumla yumurta takibine basladik gebelik icin fakat yumrutam olmadigini soyledi doktor. Bayram arasina girince ara verdik ve 11 eylulde gittigimde gec olusmus bir yumurtam oldugunu soyledi ve iliski yasagi koydu. Yaptigi kan testinde de sonuc 1.2 cikti yani negatif. Adet olunca ilk uc gunu gel dedi. 13 eylulde adet oldum ama cok az kanamam vardi yinede dun gittim doktora. Yumurtanin hala buyudugunu catlamadigini soyledi bende baktim ekrandan epey buyuktu gercekten. Ama kanamam az diye bu adet sayilmaz yogunlasirsa 1 hafta icinde gel dedi yoksa da cuma gunu gel dedi. Bugun de kasiklarim cok agriyor ve kanamam da artti acaba yumurta catlamis midir? Epey de uzun oldu kusura bakmayin yardimci olursaniz sevinirim

Benim devreler yandı adet döneminde yumurtlama olmaz ???:/

Valla benim de kafam artik kaldirmiyor. Yumurta catlamayip kist olmus dedi doktor ne kadar dogru anladim bilemiyorum. Sonuc itibariyle dun o yumurta kistini gordum
Ha şimdi anladım, folikul kist yani - çatlamamış yumurta- ama adetli iken yumurtlama olmaz. O kist de adet tamamen bittikten sonra çıkar gider vücudunuzdan. Düzenli adet görüyorsanız adetten iki hafta sonra yumurtlama olur. Şu an doktorunuz kistinizi takip ediyor.

Ha şimdi anladım, folikul kist yani - çatlamamış yumurta- ama adetli iken yumurtlama olmaz. O kist de adet tamamen bittikten sonra çıkar gider vücudunuzdan. Düzenli adet görüyorsanız adetten iki hafta sonra yumurtlama olur. Şu an doktorunuz kistinizi takip ediyor.
Hayir malesef prolaktin hormonumda sikinti oldugu icin bazen adet olmuyorum bile

Bu arada bayramda doktora gitmedim bi on gun falan o sirada yumurtam olusmus yani adet olmadan once. Ama az da olsa adet oldum ve dun hala o kist duruyordu kafam cok karisik

Bu arada bayramda doktora gitmedim bi on gun falan o sirada yumurtam olusmus yani adet olmadan once. Ama az da olsa adet oldum ve dun hala o kist duruyordu kafam cok karisik
Anladım ama o kist eğer folikul ise gider. Sizi adetten sonra çağırıp yumurta takibi yapmak zorunda. Geçmiş olsun

Back