- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.257
- 798
- Konu Sahibi xDerinMavix
-
Merhaba arkadaşlar.
Bugün bir kadın doğum uzmanına gittim.
Gitme nedeni ilaçsız adet olamamak. Yasmin kullandım uzun süre.
Bıraktığımda adet olamıyordum ve Tarlusal kullanıyordum.
Bu ay Tarlısal da kullanmayayım bakalım ne olacak dedim. Sonuç 5 günlük adet gecikmesi ve kendimi hastanede buldum.
Dr'um öncelikle kanda BHCG'ye baktı. Sonuç <0,5 yani negatif.
Sonrasında detaylı ultrason oldum ve dr sadece ultrason sonuçlarıma bakarak yumurtalıkların çalışmıyor gibi çıkmış dedi.
Bunun sadece ultrason sonuçlarına bakılarak anlaşılması mümkün mü burası kafamı karıştırdı.
Dr tekrar adet söktürücü verdi ve 3. gün hormon tahlilleri için gelmemi istedi.
O zaman daha detaylı konuşup tedaviye başlayacağız.
Sizin bu konuda bilgi veya tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız?
Moralim çok kötü
Bir de ben hipotiroit hastasıyım. Bunun için ilaç kullanıyorum.
Adet düzenimle bunun bağlantısı olduğunu sanıyordum ama yumurtalıklarımda sorun çıktı
Dr kilo vermemin de olumlu etkisi olacağını söyledi.
Zaten vermeye çalışıyorum. Ama hipotiroitten dolayı çok zor veriyorum
Çok geçmiş olsun canim ama icine sinmesi için baska doktora da git istersen bazilari anlamiyor cunku
Merhaba canım.
Çok teşekkür ederim.
Öncelikle adet olup hormon testlerimi yaptırıcam.
Daha sonra sonuçlarla birlikte başka doktora da görünmeyi düşünüyorum.
Bir de sanırım bu yumurtalıkların çalışmaması olayı kesin değil. Çünkü tahlil istedi.
Ilaclarin yan etkiside oluyo mutlaka bir yeri onarip diger yeri bozuyorlar banada doktorum yaran olabilir demisti baska doktora gittim iltihap var dedi yaram yokmus ama onun korkusu bile yetti yani
Tahmin ediyorum canım.
Şuan benim de için yanıyor. Adet olmayı bekleyip moralimi yüksek tutmaya çalışıcam.
Herşeyin hayırlısı diyorum.
Sıkma canini doktorlar hep en kotu ihtimali soylerler zaten :)
Aynen canım malesef.
İnşallah hormon testinden daha güzel haberlerle çıkarım.
İnşAllah canim dua edicem senin icinde :)
Allah razı olsun canım, teşekkür ederim
Merhaba arkadaşlar.
Bugün bir kadın doğum uzmanına gittim.
Gitme nedeni ilaçsız adet olamamak. Yasmin kullandım uzun süre.
Bıraktığımda adet olamıyordum ve Tarlusal kullanıyordum.
Bu ay Tarlısal da kullanmayayım bakalım ne olacak dedim. Sonuç 5 günlük adet gecikmesi ve kendimi hastanede buldum.
Dr'um öncelikle kanda BHCG'ye baktı. Sonuç <0,5 yani negatif.
Sonrasında detaylı ultrason oldum ve dr sadece ultrason sonuçlarıma bakarak yumurtalıkların çalışmıyor gibi çıkmış dedi.
Bunun sadece ultrason sonuçlarına bakılarak anlaşılması mümkün mü burası kafamı karıştırdı.
Dr tekrar adet söktürücü verdi ve 3. gün hormon tahlilleri için gelmemi istedi.
O zaman daha detaylı konuşup tedaviye başlayacağız.
Sizin bu konuda bilgi veya tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız?
Moralim çok kötü
Bir de ben hipotiroit hastasıyım. Bunun için ilaç kullanıyorum.
Adet düzenimle bunun bağlantısı olduğunu sanıyordum ama yumurtalıklarımda sorun çıktı
Dr kilo vermemin de olumlu etkisi olacağını söyledi.
Zaten vermeye çalışıyorum. Ama hipotiroitten dolayı çok zor veriyorum
slm canım cok gecmiş olsun aynı sorun bendede var.bende hem pko hem hipo var.ultrasonda bence yumurtan yoksa yada yumurtan kücükse canım ona dayanarak demiştir bence.canım hipotroid pko adet düzensizliği bunlar birbiriyle baglantılı hepsi.bence kan degerlerine bakıp fsh e2 lh a pko varmı diye bakacak yada fsh yüksekmi diye bakacak bence.bende 62 den 68 e cıktım cok kilo almaya basladım doktorum demişti simdi zayıf olman kiloalmayacagın anlamaına gelmiyo demişti ve aldım yemem aynı herseyim aynı ama kilo alıyorum yediğim hersey yaramaya basladı önceden yerdim kilo alamazdım.
Tatlım geçmiş olsun sana da çok.
Muhtemelen o yüzden dedi. En son hormon tahlilimde FSH 5.94, LH 7.67, E2 de 61.62 çıkmıştı.
Yumurtalıklarım çalışmasa FSH'ın daha yüksek olması gerekir diye düşünüyorum.
Gerçi son hormon testimi geçen sene ağustosta yaptırmıştım. Şuan farklı da çıkabilir.
sagol gülüm yumurtalıkların calısıyodur ama az calısıyodur bunu dert etme ilaçla gayet normale dönüyor klomen veryolar onlada olmadı iğneyle.hiç takma bunu ,kan degerlerinde cok uc noktalarda degilbence ilaçla normal düzene gelir canım mesela benim lh 13 -20 civarı.seninki 7 gayet iyi bence canım:))
Canım içimi rahatlattın çok teşekkür ederim
Bu arada bende bir de alttan muayene olamama sorunu var.
2 yıl boyunca vajinismustum ve aynı zamanda panik atağım da var.
O sandalyeyi görünce odadan kaçarak çıkasım geliyor. Bugün dr muayene edelim dedi kesinlikle hemen reddettim.
Bu durumda tedavim nasıl olacak hiç bilemiyorum.
Allah yardımcın olsun gülüm oda zor bir durumultrasonla bakarlar canım zaten yumurta olusmusmu die bakyolar bana adetliykende alttan baktılar sende göbekten baktırırsın gidince bence aynı sey sonucta cok gecmiş olsun canım bende sevmiyorum o masayı utanıyorum bende geriliyorum ama napalım mecbur.ya esimde varikosel için 2 kez baktırdı hihi benim gülesim geldi tuttum kendimi mecbur katlanacaz sıpalar dogana dek
Canım sadece gerilmek olsa ohooo baktırıcam da
Göbekten bakınca aynı sonucu verir mi ki? Yumurta takibini falan alttan yapıyorlar diye duydum.
Hatta ben nasıl tedavi olucam diye oturup ağladım.
ben bekarken göbekten baktırmıstım doktor yumurtamın büyüklüğüne dek söyledi pko için gidiyodum.ultrasona gitmeden önce iyice idrara sıkıs gülüm net görünsün diye.aslında korkacak bişey yok inan ince zaten o alet,bi kez yaptırsan alısırsın hatta korkmazsın.asılamayacak bişey degil canım onuda asarsın evvel Allah
Canim benim halledersin insallah hic kendini kasma canim benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?